SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSantierele, gata de iarna - unele se inchid, altele continua si pe frig

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zecile de strazi ale Sibiului pe care in acest moment se lucreaza la refaceri, la modernizari sau la retele sunt pregatite pentru venirea iernii.

Multe din ele vor fi aduse la un stadiu care sa permita circulatia masinilor, altele vor ramane inchise pana anul viitor, iar la retelele de apa si canalizare se va lucra si pe timpul iernii, a explicat ieri, in conferinta de presa, Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

Sambata aceasta DPC va face reparatiile carosabilului pe strada Argesului, dupa ce au fost introduse conductele de apa si canalizare pe strada Octavian Goga. Argesului va fi inchisa intre orele 7 si 13, iar rutele ocolitoare sunt Calea Dumbravii si Bulevardul Victoriei.

Pe strada Moldovei s-a turnat asfaltul pe tronsonul dintre strada Transilvaniei si strada Dobrogei.

"in continuare se lucreaza si noi evaluam ca vom termina strada Moldovei la nivel de binder pana la venirea iernii", a explicat primarul Sibiului.

Lucrarile de reparatii pe strada Dr. Stanca vor fi gata in aproximativ doua saptamani.Strada Lunga, gata pe primul tronsonPe strada Lunga, pe tronsonul dintre strada Reconstructiei si strada Popa ┼×apca, va fi asternut asfaltul pana la sfarsitul acestei luni.

"Tronsoanele in lucru vor fi finalizate integral in aceasta toamna. Nu vom incepe urmatorul tronson pe strada Lunga fiindca nu avem garantia ca terminam lucrarile. Se va lucra pe restul strazii doar la reparatie pe sapatura", a explicat Iohannis.

Pe strada Hipodromului lucrarile de reabilitare se apropie de finalizare pe tronsonul dintre strada Miraslau si strada Andrei Muresanu. Pana la intrarea in sezonul de iarna strada va fi refacuta pe tronsonul dintre strada Miraslau si strada Nicolae Iorga, iar portiunea dintre strada Miraslau si strada Oituz va fi refacuta in primavara anului viitor.

Insule si iluminat, pe ┼×aguna

Pe strada Andrei ┼×aguna se amenajeaza insulele din dreptul strazilor Dealului si Bulevardul Victoriei. Vor fi introduse cablurile pentru semaforizarea la trecerile de pietoni si ulterior va fi modificat si sistemul de sensuri unice pe strazile Mitropoliei si Bastionului. Lucrarile se fac sub trafic, fapt care determina un termen de executie mai lung al acestora.

Klaus Iohannis spune ca pe ┼×aguna se va reface si imbunatati si sistemul de iluminat fiindca a considerat ca modul in care functioneaza acum nu corespunde.

Poplacii se deschide la iarna

Pe Calea Poplacii se lucreaza in continuare la reteaua de gaz si la structura rutiera pe tronsonul dintre strada T. Mihaly si Preot Bacca. 

"Sper sa ajungem la un carosabil circulabil in zona unde se intervine acum", a explicat Iohannis.

┼×i lucrarile la viaductul Gara Mica sunt inaintate, constructorul lucreaza la umpluturile la ambele rampe, la parapetii pietonali si a turnat asfalt pe aproximativ 30% din suprafata podului. Viaductul s-ar putea deschide in decembrie, daca lucrarile inainteaza.

Pe Calea Cisnadiei se lucreaza la retelele de apa si canalizare, pe Gh. Asachi se asterne piatra sparta si s-a incheiat bordurarea, iar strada G. Toparceanu va fi pregatita de iarna, lucrarile urmand sa continue anul viitor.

Pe strada Tudor Arghezi se face racordul la reteaua de canalizare si urmeaza sa fie pregatita pentru iarna. Primarul spune ca acum evalueaza daca vor inlocui conducta de transport de apa sau nu pe aceasta strada.

Pe strada Hochmeister se executa ultimele lucrari, iar pe strada I.L. Caragiale se lucreaza la noul sens giratoriu si s-a asternut si ultimul strat de asfalt.

Pe strada Masinistilor, retelele de apa si canal sunt finalizate, se lucreaza la montarea bordurilor si se astern straturile rutiere. Pe strada Resita se monteaza gurile de scurgere si saptamana viitoare, in functie de conditiile meteo, va fi turnat primul strat asfaltic. Iohannis spune ca probabil aceasta strada va fi finalizata pana la venirea iernii.

Apa si canalul continua

Lucrarile care se fac prin contractul de POS MEDIU pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare vor continua in urmatorii doi ani.

"Am dispus continuarea lucrarilor si dupa data de 15 noiembrie, care este data impusa de legislatie pentru oprirea lucrarilor si conservarea pentru iarna. in cazuri exceptionale, si consider ca suntem intr-un astfel de caz, daca vremea permite, se poate continua lucrarea", a spus primarul Sibiului.

in data de 14 mai 2012 au inceput lucrarile de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare in cadrul contractului finantat din fonduri structurale al carui titular este SC Apa-Canal. in cazul retelelor de apa contractul este finalizat in proportie de 40%, iar cel pentru reteaua de canalizare in proportie de 35%. Termenul de finalizare pentru ambele este in 2014.

Sunt deja gata lucrarile la reteaua de apa pe strazile Privighetorii, Agarbiciu, Dobarca, Iazului, Rozdesti, Cindrel, Sibiel, Theodor Mihaly, Iezerului, ┼×oimului, ┼×ureanu si strada F din Viile Sibiului.

Sunt inca in curs lucrarile la reteaua de apa pe strada A din Viile Sibiului, pe Calea Poplacii, pe Aleea ┼×oimului si pe strada Octavian Goga.

Lucrarile de canalizare s-au finalizat pe strazile Banciulescu, Mardarescu, Maracineanu din cartierul Veteranilor, pe strada F din Viile Sibiului, pe strazile Anatole France, Cuptorului, Fabricii, Ghetariei, Lunga, Oslo, Oslo-Ţiglari si Aleea Buia. Sunt in curs de desfasurare lucrarile la canalizare pe strazile Magheranului, Ecaterina Varga, Ţiglarilor, Aleea Mihai Viteazu, Calan, Octavian Goga si pe strada A din Viile Sibiului.

Pentru urmatoarele patru luni sunt programate lucrari la reteaua de apa in cartierul Viile Sibiului, pe Calea Cisnadiei - Plugarilor, strada Aron Pumnul, strada Octavian Goga, Aleea Negoveanu, Aleea Valea Frumoasei si pe strazile Negoveanu si Oncesti.

Tot in timpul iernii se va face canalizarea pe pe Bulevardul Corneliu Coposu, pe strazile Octavian Goga si Transilvaniei.

Trei lucrari pe final

Contractele finantate cu fonduri structurale, prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana sunt de asemenea intr-un stadiu avansat de executie, iar din cele patru contracte de lucrari semnate anul acesta insumand lucrari de peste 6,7 milioane de lei, fara TVA, trei sunt aproape de finalizare.

Lucrarile la centrul pentru copii cu handicap de pe Aleea Streiu se apropie de final: se lucreaza la amenajari interioare si se fac achizitiile de mobilier. Constructorul a estimat ca lucrarea va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Lucrarile de reabilitare a strazii Faurului sunt si acestea aproape de finalizare, se lucreaza la asezarea pavajului pe zonele de parcari, trotuarele si carosabilul fiind asfaltate deja, iar finalizarea va fi in doua-trei saptamani.

Pe strada Ocnei constructorul a finalizat instalarea conductelor de apa de mare diametru si urmeaza cuplarile noii retele. Vor fi introduse scurgerile de pe case in canalul pluvial si apoi va incepe lucrul la structura rutiera. Pana la sfarsitul anului constructorul estimeaza ca va asterne primul strat asfaltic.

"Speranta mea este sa ajungem s-o deschidem traficului peste iarna", a spus Iohannis.

"Strada Turnului este ultima care a intrat in santier, acolo se lucreaza la retele si nu va fi data in trafic in aceasta iarna. Eventual, daca vremea buna tine mult, se mai poate inchide un tronson, pana la piata, dar nu am hotarat inca nimic", a mai spus primarul Sibiului.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 02.11.2012 04:51 )
relaxati-va...vin cei de la Eon Gaz si au grija sa rezolve toate strazile proaspat asfaltate...Capitala Culturala Europeana


      

Alte stiri adaugate vineri, 02 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter