SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSapte firme din judet, amendate pentru produse de post neconforme

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Şapte agenti economici din judet care vindeau produse de post au fost sanctionati de inspectorii sanitar-veterinari pentru ca nu respectau normele legale. Valoarea amenzilor a fost de 4.300 de lei. Au fost amendate doua unitati de panificatie, un laborator de patiserie, doua depozite cu legume si fructe, un supermarket si un transportator, iar alti patru agenti economici au fost avertizati. De asemenea au fost confiscate 5,2 kg. produse de patiserie in valoare de 119 lei. In urma controalelor efectuate s-au constatat unele abateri de la normele specifice, respectiv intretinerea necorespunzatoare a utilajelor, ustensilelor si a ambalajelor in unitati de morarit si panificatie; manipularea si transportul materilor prime in conditii neigienice; depozitarea produselor alimentare, nelotizate pe sortimente si categorii de calitate; lipsa documentelor de identificare in special la alimentele valorificate in vrac si lipsa spatiului pentru colectarea produselor neconforme. 

In perioada Postului Sfintelor Sarbatori de Pasti, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu organizeaza actiuni de control la unitatile care proceseaza, depoziteaza si comercializeaza produse alimentare de origine nonanimala, care sunt solicitate si consumate in cantitati mai mari decat in mod obisnuit de catre populatia care respecta aceasta traditie crestina.

Sunt controlate unitati de fabricare a produselor de morarit si panificatie, a produselor de patiserie, unitati de depozitare a legumelor, fructelor si semintelor, unitati de fabricare a bauturilor alcoolice si racoritoare, precum si unitati care comercializeaza astfel de produse alimentare. Se verifica respectarea cerintelor privind conditiile de igiena si functionare a unitatilor si a spatiilor in care sunt manipulate, prelucrate si depozitate produsele alimentare, conditiile de depozitare a legumelor, fructelor si a semintelor, evidenta documentelor, calitatea produselor destinate vanzarii, precum si trasabilitatea (originea) materilor prime si a produselor finite.

De la inceputul postului, au fost efectuate 63 de controale la 18 unitati de panificatie, 12 laboratoare de cofetarie, patiserie, paste fainoase, 15 depozite cu legume, fructe si alte produse de origine nonanimala, opt unitati comerciale de tip hiper si supermarket, sase unitati cu produse naturiste si sectoarele de legume si fructe din patru piete agroalimentare.

 Totodata, inspectorii DSVSA Sibiu si atentioneaza pe sibieni in ceea ce priveste cumpararea acestor produse: sa se aprovizioneze cu alimente specifice postului numai din spatii si unitati autorizate, evitand comertul stradal; sa verifice cu atentie datele de pe etichetele produselor, in special instructiunile despre pastrare, preparare corecta si data valabilitatii; sa spele cu atentie fructele, zarzavaturile si verdeturile care se consuma crude si sa anunte personalul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A Sibiu in cazul unor situatii neconforme, la telefonul 0269/22.33.14 pentru a se lua masuri in consecinta. "Actiunile de control cu aceasta tematica vor continua pe toata perioada postului" , ne-a declarat dr. Ioan Pentea, Compartimentul Comunicare din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu. (C. P.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter