SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSarbatoare la Rosia. In fosta ferma

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O fermă aflată in ruină a devenit Casă de Cultură și Sport.

Aici s-a desf─â╚Öurat samb─ât─â caravana Zilelor Culturale ale Jude╚Ťului Sibiu, eveniment organizat de Consiliul Jude╚Ťean Sibiu. Ro╚Öienii ╚Öi al╚Ťi oaspe╚Ťi hartib─âceni au s─ârb─âtorit pentru a 12 oar─â Ziua Fermierului, care s-a mutat din satul Corn─â╚Ťel in satul Ro╚Öia, lang─â noua cl─âdire a Casei de Cultur─â ╚Öi Sport amenajat─â intr-o fost─â ferm─â de animale aflat─â in ruin─â. Investi╚Ťia a fost posibil─â datorit─â unei cofina╚Ť─âri substan╚Ťiale oferite de c─âtre Consiliul Jude╚Ťean Sibiu, in cadrul unui program multianual de reabilitare a c─âminelor culturale din mediul rural, se arart─â intr-un comunicat de pres─â remis de CJ Sibiu. Beneficiind de un spa╚Ťiu generos, fermierii din Ro╚Öia, una dintre cele mai mari comune din jude╚Ťul Sibiu, ╚Öi-au adus cele mai frumoase animale: oi, capre, cai, tauri, vaci, bivoli sau "ghiboli ", cum se zice pe Hartibaci, pentru a fi admirate in cadrul unei expozi╚Ťii care a fost vizionat─â de inal╚Ťi oaspe╚Ťi de la jude╚Ť: prefectul Ovidiu Siterlli, pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Sibiu, Ioan Cindrea, vicepre╚Öedintele Ioan Banciu, senatorul Nicolae Neagu ╚Öi deputa╚Ťii Gheorghe Fr─âticiu ╚Öi Ioan Axente, consilieri jude╚Ťeni, primarii localit─â╚Ťilor Dumbr─âveni, ╚śelimb─âr, R─â╚Öinari, Sadu, Tili╚Öca, Jina, Al╚Ťana ╚Öi Nocrih, directori ai institu╚Ťiilor deconcentrate. Expozi╚Ťia de animale a fost dublat─â de o expozi╚Ťie de unelte agricole, a roadelor p─âmantului ╚Öi a altor produse agro-alimentare care i-au convins pe cei prezen╚Ťi ╚Öi pe cump─âr─âtori despre vrednicia ╚Öi h─ârnicia ro╚Öienilor ╚Öi a altor produc─âtori din Sibiu sosi╚Ťi la Ro╚Öia. De asemenea, participan╚Ťii au avut parte de o surpriz─â ╚Öi anume o plimbare gratuit─â cu o tr─âsur─â deosebit─â adus─â special la Ro╚Öia de primarul comunei ╚śelimb─âr.

Dup─â o slujb─â religioas─â s─âvar╚Öit─â sub cerul liber de c─âtre un sobor de preo╚Ťi, Casa de Cultur─â din Ro╚Öia a fost inaugurat─â de c─âtre primarul comunei ╚Öi pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Sibiu, Ioan Cindrea, dup─â care to╚Ťi s─âtenii, to╚Ťi sibienii care au vrut s─â aib─â parte de un week-end deosebit afar─â din ora╚Ö, toate oficialit─â╚Ťile jude╚Ťene au intrat in C─âmin pentru a asista la un spectacol folcloric atent preg─âtit de organizatori. Cele 600 de scaune au fost insuficiente. Cam tot ata╚Ťia oameni nu au contenit s─â stea in picioare in c─âmin sau in preajma c─âminului pentru a se bucura de programul cultural din noul c─âmin cultural. "S─ârb─âtorim ast─âzi al─âturi de dumneavoastr─â trei evenimente: Ziua Fermierului ╚Öi este un semn bun c─â primarul ╚Öi consilierii locali ╚Ťin s─â arate incununarea muncii dumneavoastr─â ╚Öi v─â felicit pentru c─â sunte╚Ťi considera╚Ťi unii dintre cei mai harnici oameni din jude╚Ť ╚Öi felicit ╚Öi institu╚Ťiile statului care ╚Öi-au f─âcut datoria ╚Öi v-au acordat tot sprijinul. in al doilea rand s─ârb─âtorim inaugurarea acest c─âmin care ╚Öti╚Ťi cu to╚Ťii c─â a fost o ruin─â. in urm─âtorii trei ani, Consiliul Jude╚Ťean Sibiu cofinan╚Ťeaz─â amenajarea de 45 de c─âmine culturale, anul acesta realizandu-se reabilitarea a 9 c─âmine ╚Öi le mul╚Ťumesc consilierilor jude╚Ťeni care au venit la acest eveniment ╚Öi cred c─â este meritul dan╚Öilor c─â au votat s─â se aloce bani pentru aceste investi╚Ťii, c─ârora li se adaug─â modernizarea drumurilor comunale, amenajarea de dispensare umane, de terenuri de joac─â pentru copii, lang─â gr─âdini╚Ťe ╚Öi de terenuri pentru sport lang─â ╚Öcoli, precum ╚Öi sprijinirea ╚Öcolilor ╚Öi a gr─âdini╚Ťelor care de ani de zile nu au autoriza╚Ťie de func╚Ťionare. Vreau s─â v─â anu╚Ť ast─âzi, aici, despre inc─â un proiect pe care il preg─âte╚Öte Consiliul Jude╚Ťean ╚Öi anume amenajarea de pu╚Ťuri pentru alimentare cu ap─â in localit─â╚Ťile unde acest lucru este absolut necesar, pentru c─â este inadmisibil ca in mileniul al III-lea, in secolul 21, s─â ne mai confrunt─âm cu problema lipsei apei potabile. ╚śi, in al treilea rand, s─ârb─âtorim Zilele Culturale ale Jude╚Ťului Sibiu pe Valea Hartibaciului, ocazie cu care oamenii se pot intalni cu arti╚Öti locali, jude╚Ťeni ╚Öi na╚Ťionali, cu membri ai filarmonicii din Sibiu ╚Öi cu al╚Ťi reprezentan╚Ťi ai institu╚Ťiilor de cultur─â din Sibiu ", a subliniat pre╚Öedintele Ioan Cindrea, pe scena c─âminului cultural, in fa╚Ťa a peste 1.000 de oameni.

inainte de inceperea spectacolului folcloric, moderat de Traian Stoi╚Ť─â, a avut loc premierea fermierilor, diplomele fiindu-le inmanate de oficialit─â?ile prezente la Ro╚śia. in prima zi pe Valea Hartibaciului, Zilele Culturale ale Jude╚Ťului Sibiu au fost celebrate ╚Öi la Nocrih, Marpod, Al?ana, iar duminic─â, 6 octombrie, ac╚Ťiunile culturale se vor concentra in comuna Nocrih ╚Öi in satul Ruja.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter