SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSasausul si-a dezbatut problemele

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

infiintata in 2010, Asociatia "Obstea Satului Sasaus " s-a reintalnit in 24 ianuarie - de Ziua Unirii - in Adunare Generala pentru a face o trecere in revista a activitatilor din cei patru ani si a stabili programul celor viitoare. Din prezentare a rezultat ca infiintarea asociatiei s-a dovedit utila, prin aceasta reusindu-se rezolvarea unor probleme edilitare ale localitatii dar mai ales identificarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural si material, unul din obiectivele prioritare ale asociatiei, mentionat in actul de constituire.

in perioada analizata au fost organizate o serie de manifestari menite sa constientizeze atat institutiile judetene cat si pe locuitorii satului ca Sasausul detine un patrimoniu valoros care trebuie conservat, cunoscut si valorificat prin dezvoltarea turismului. Au fost organizate "Zilele Culturale ale Sasausului ", Şezatori culturale, Ziua laptelui (care a durat dou[ zile) si cel mai important proiect "Circuitul Sasaus - patrimoniu in pericol ". Prin acest proiect s-a cultivat imaginea satului ca sat - muzeu, sat deschis turistilor. Circuitul este marcat prin opt locuri de popas care pun in valoare peisajul natural si cultural al Sasausului.

Pentru perioada urmatoare Adunarea Generala a Asociatiei Obstea satului Sasaus l-a reales ca presedinte al Consiliului Director pe Gheorghe Donu, cu aceeasi componenta a consiliului director.

Pentru integrarea Sasausului intr-un circuit turistic local si zona asociatia a depus la GAL Microregiunea Hartibaciului proiectul "Pe urmele pictorilor Grecu din Sasaus, pe calea Sighiului ", in valoare de 24.800 euro, in curs de evaluare. Proiectul vizeaza satele Sasaus, Ilimbav si Fofeldea, grupul tinta vizat fiind tinerii, carora li se va oferi o sansa de a ramane in tinutul natal pentru dezvoltarea serviciilor non-agricole, respectiv "incurajarea activitatilor turistice ".

Probleme urgente de rezolvat mai sunt reabilitarile scolii din sat si a sediului asociatiei, ambele aflate in curs accelerat de degradare. Tot la capitolul problemelor edilitare s-a discutat despre amenajarea trotuarelor, a parcarilor din sat, ca si problema protejarii celor opt locuri de popas. Pentru acestea unii membri si-au asumat raspunderea de a se ocupa personal de ele.

Discutii aprinse au avut loc pe tema pasunatului. Locuitorii Sasausului nu au teren suficient pentru numarul animalelor din sat si revendica niste suprafete de pasune administrate de Primaria Chirpar, suprafete care istoric apartin Sasausului. Pastrand proportiile si simtul umorului, situatia se aseamana cu nordul si sudul Ucrainei, care istoric au fost ale Moldovei. Dar asa cum rusii au stiut sa incurce lucrurile in asa fel incat nimeni nu le mai poate descurca, si comunistii nostri au avut asemenea succese. Presedintele asociatiei, Gheorghe Donu, spera ca va rezolva situatia deficitului de pasune cu ajutorul justitiei.

Sasaujenii s-au plans cu aceasta ocazie si de prezenta redusa a doctorului, postasului si politiei in sat, fapt ce creeaza impresia de abandonare administrativa a localitatii. Din pacate invitatul de onoare la aceasta intalnire, primarul Stanulet Chirion, nu a participat, delegand in acest sens pe agentul agricol Ioan Aldea si pe Andrei Varga, care au dat raspunsuri pertinente dar insuficiente pentru hrana vacilor din Sasaus.

Dupa semnarea procesului-verbal de sedinta, intocmit de Marius Halmaghi care a fost si moderatorul sedintei, cei prezenti au continuat discutiile in atmosfera de sezatoare, in preajma a doua ceaune cu tocana de vitel si de oaie, rachiu curat de prune, discutii mai aprinse si apreciative fata de istoricul - gastronom, dr. Ovidiu Calboreanu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter