SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSasii, subiect de simpozion la Sighisoara

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Aflata la cea de-a patra editie, manifestarea organizata de Asociatia "Şcoala din Deal" (Bergschule Schaessburg e.

V.) a adus la Sighisoara atat oameni din tara, cat si de peste hotare. in cele trei zile de simpozion, domenii ca psihologia, istoria, stiinte ale comunicarii si managementul de proiect si-au trimis reprezentantii sa expuna punctele de vedere.

Filmul simpozionului a inceput sa se deruleze prin prezentarea conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Cretu, care a reprezentat Facultatea de Ştiinte Socio-Umane - acolo unde este prodecan - din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu. Aceasta a fost invitata, conform traditiei initiate in 2010, in scopul oferirii unui cadru teoretic menit sa impulsioneze discutiile si sa indemne la o comunicare eficienta. Acestei dezbateri i-au urmat doua incursiuni in istoria sasilor din zona Tarnavelor, sustinute de istoricii Nicolae Tescula si Claudiu Pop, precum si textele Natasciaei Murabito din Italia, respectiv al lui Marcel Wuest din Elvetia. De altfel, modele pentru solutionarea conflictelor au fost prezentate, in prima zi, de psihologul Daniela-Ana Ilioasa, directorul Consiliului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala din Targu Mures, iar in cea de-a doua zi de Guenter Czernetzky. in ceea ce priveste cea de-a doua zi a simpozionului, aceasta a adus in prim plan problemele specifice comunitatii sasilor, infatisate de Raimar Wagner, consilier pe management de proiect si membru al FDGR Sibiu. Au urmat, apoi, prelegerile preotilor din Sighisoara, precum si intalnirea cu Eginald Schlattner, preotul-scriitor din localitatea Rosia, judetul Sibiu, care, in ciuda perioadei de salbatica tortura indurata in timpul detentiei sale din comunism, se numara printre putinii sasi ramasi in Romania. Ultima zi a evenimentului a oferit participantilor posibilitatea de a cunoaste proiectele derulate in satele din zona, prin vizita organizata in satul Stejareni, urmata apoi de o noua runda de dezbateri, finalizata cu concluziile conferintei si propuneri de proiecte.

"Cei veniti - Cei ramasi - Cei intorsi - Modalitati de cooperare" a fost un simpozion de anvergura, care a suscitat totodata interesul presei de limba germana, intrucat la eveniment a luat parte si o echipa TVR.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter