SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGScantei intre Cercel si SFT CFR

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Firma Tunele Brasov, controlata de Horatiu Cercel, respinge acuzatiile SFT CFR, care sustine ca este executata silit in mod abuziv, pentru o datorie catre firma brasoveana.
SFT CFR a trimis un comunicat de presa in care sustine ca este executata silit in mod abuziv pentru o datorie catre Tunele, pe care considera ca nu o are. SFT CFR arata cu degetul spre conducerea Tunele Brasov, in comunicatul respectiv. La randu-i, firma din Brasov, care face parte acum din grupul Concefa, controlat de omul de afaceri sibian Horatiu Cercel, a trimis un comunicat de presa in care dezminte acuzatiile. "SC Tunele SA ia atitudine fata de comunicatul transmis de catre Societatea Feroviara de Turism – SC SFT CFR SA, considerandu-l pe acesta o incercare de a intimida persoanele competente de a hotari in concordanta cu legislatia in vigoare asupra justetei si injustetei, atentand chiar la principiul separarii puterilor in stat", se arata in comunicatul trimis de Horatiu Cercel, directorul general al Tunele Brasov si preluat de Mediafax.
Societatea Feroviara de Turism - SFT CFR SA a transmis, in 17 ianuarie, un comunicat de presa in care apreciaza drept un abuz sau o neglijenta grava decizia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati prin care aceasta este executata silit si cere instantei sa reexamineze cazul.
Juristul SFT, Mircea Tudorie, afirma ca in urma cu mai multi ani, societatea Tunele Brasov urma sa recupereze o datorie de la SAAF, care a platit cateva transe, dar in 2004 s-a divizat, si din ea s-a desprins SFT.
"Imediat dupa acest an, Tunele si-a indreptat actiunile in instanta impotriva noastra, pentru ca aveam active mult mai pretioase decat cele care ii ramasese SAAF. Dintr-o datorie initiala a SAAF de 79 de miliarde lei vechi, creanta s-a triplat pana in prezent. Eu cred ca pana acum s-a executat mult mai mult decat creanta", a declarat Tudorie. in replica, directorul general al Tunele sustine ca a facut toate demersurile in "limita legalitatii" si a unor sentinte judecatoresti executorii.
"Mai mult, am si inscris societatea noastra la toate licitatiile de executare care s-au desfasurat de la preluarea mandatului meu ca administrator, cu scopul vadit si atins de a supralicita si obtine un pret mai bun al activelor executate, astfel incat s-au obtinut preturi cu 40%, respectiv cu 100% mai mari decat pretul de pornire a licitatiei", a adaugat el.
Oficialul Tunele mai spune ca SFT CFR SA este succesoarea in drepturi si obligatii a Societatii de Administrare a Activelor Financiare, SC SAAF SA, preluand cele mai pretioase active din firma-mama, fara a prelua si datoriile in mod proportional, "SFT este o incercare de teapa de stat incercata de adminstratia executiva".
"Consideram ca in aceasta situatie s-a ajuns datorita lipsei de strategie si actiuni concrete de sprijinire a societatilor cu specific de transport feroviar din partea statului. Ne oferim oricand disponibilitatea de a purta dialoguri constructive cu reprezentantii SFT pentru promovarea interesului infrastructurii feroviare ca solutie viabila, ecologica si moderna de transport", a mai spus seful Tunele Brasov.
Horatiu Cercel detine la Tunele Brasov o participatie de peste 70 la suta din capitalul social.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 22.06.2009 04:40 )
minciuni


  

Alte stiri adaugate luni, 28 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter