SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSchimbarea la fata a Domnului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in fiecare an, pe 6 august, Biserica face pomenirea uneia dintre cele mai importante minuni ale lui Iisus - Schimbarea la Fata sau Transfigurarea Sa. in limba greaca este desemnata prin cuvantul "metamorphosis", care, tradus cuvant cu cuvant, inseamna "dincolo de forme", dincolo de formele materiale.

Mantuitorul, prin aceasta minune, practic, s-a descoperit pe Sine ca fiind dincolo de formele materiale ale acestei lumi, aparand intr-o lumina dumnezeiasca imateriala. Şi aceasta pentru a le intari apostolilor credinta in El, pentru a nu se lepada de El in fata Crucii, dandu-le astfel un puternic semn al dumnezeirii Sale.

Iata cum ne descrie Sf. Ev. Matei minunea petrecuta pe muntele Tabor: "Şi dupa 6 zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui, si i-a dus intr-un munte inalt, deosebit. Şi s-a schimbat la fata inaintea lor si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina. Şi iata Moise si Ilie s-au aratat lor, vorbind cu El. Şi raspunzand, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este noua sa fim aici; daca voiesti, voi face aici trei colibe; Ţie una si lui Moise una, si lui Ilie una. Vorbind el inca, iata un nor luminos i-a umbrit pe ei si iata un glas din nor zicand: Acesta este fiul Meu cel iubit, in care am binevoit; pe Acesta ascultati-L! Şi auzind ucenicii au cazut cu fata la pamant si s-au spaimantat foarte. Şi Iisus a venit la ei si, atingandu-i, le-a zis: Sculati-va si nu va temeti! Şi ridicandu-si ochii, nu au vazut pe nimeni, decat numai pe Iisus singur. Şi pe cand coborau din munte, Iisus le-a poruncit zicand: Nimanui sa nu spuneti ce ati vazut, pana cand Fiul Omului se va scula din morti" (Mt 17, 1-9).

Prin aceasta minune, Mantuitorul a vrut sa-i invete pe ucenici un lucru esential: ca El, Iisus, omul care traieste printre ei, este si Dumnezeu. Este om, dar si Altcineva, anume Acela pe care cei trei Apostolo L-au vazut in lumina aceea deosebita, transfigurat, inundat de lumina, inconjurat de ingeri si flancat de Moise si Ilie.

Minunea Schimbarii la Fata a anticipat ucenicilor invierea, prin ea Iisus a vrut sa-i obisnuiasca de pe acum cu chipul sau transfigurat de dupa inviere. Mai mult, au cautat sa-i faca apti pentru asimilarea Tainelor nevazute ale transcendentei. Sa le obisnuiasca ochii cu El ca Dumnezeu in slava Sa.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 06 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 30 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter