SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSchimbari radicale in companiile de stat

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Tem­pleton, apreciaza, intr-un comunicat dat publicitatii ieri la Bucuresti, "eforturile re­cen­te ale Guvernului Roma­niei de a lista o serie de com­panii de stat si este placut impre­sionat de decizia prompta de aprobare a ofertei publice initiale pentru Hidroelectrica. Admi­nistra­torul Fondului vrea sa subli­nieze, de asemenea, progre­sele facute de Minis­terul Economiei, Comertului si Me­diului de Afaceri in selectarea intermediarilor pentru listarea SN Romgaz S.A., precum si pentru ofertele publice secundare (SPO) ale CN Transelectrica S.A. si SN Transgaz S.A. " in acelasi comunicat sunt apreciate efectele pe care le va avea procesul actual de selectare a managerilor profesionisti pentru com­paniile progra­mate la listare, care "ar trebui sa contribuie la obtinerea unor preturi mai mari pentru actiunile cotate la Bursa de Valori Bucuresti. "

Managerul FP: Salutam progresele inregistrate de ministrul Ariton

Greg Konieczny, manager de fond al Fondului Pro­prietatea, a declarat: " Lis­tarile Hidroelectrica, in special, si ale companiilor de stat, in general, sunt benefice nu doar pentru Fondul Proprietatea si pentru actio­narii sai, ci si pentru econo­mia Romaniei, pentru ca determina atat o mai mare transparenta si o imbu­natatire a guvernantei corpo­rative a acestor companii, cat si dezvoltarea pietei locale de capital. Salutam in special progresele inregistrate in acest sens de domnul ministru Ion Ariton si echipa sa."

La randul sau, Bursa de Valori Bucuresti a salutat initiativa Ministerului Eco­nomiei, Comertului si Mediului de afaceri (MECMA) de a atrage finantare prin bursa pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica: " Pe langa influxul de capital atras, listarea la bursa va aduce un plus de guvernanta corpo­rativa societatilor in cauza, care pentru actionarii lor se exprima printr-o eficientizare a managementului societatii si o dezvoltare sustinuta a afacerii. BVB considera oportun programul Gu­vernului pentru dezvoltarea pietei de capital, ca parghie importanta pentru dez­voltarea economiei natio­nale si isi reafirma intreaga disponibilitate de sprijin a Guvernului si Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in pro­cesul de derulare a ofertelor publice de vanzare a pa­chetelor de actiuni si de listare a societatilor din portofoliu. "

Tranzactionarea la bursa a unor pachete de aciuni ale marilor companii Roman esti cu capital de stat a fost remarcata recent si de ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gittenstein, care considera ca " gradul de entuziasm cu care vor raspunde investitorii la ofertele publice initiale romanesti va implica nivelul de incredere de care se bucura Guvernul in calitate de partener. Investitorii vor astepta cu nerabdare sa se realizeze progrese in sectoare cheie precum sectorul energetic, atat in ceea ce priveste ela­borarea clara de politici, cat si in ceea ce priveste asigu­rarea stabilitatii si sustena­bilitatii", a spus ambasadorul intr-o declaratie recenta.

Ministrul Ion Ariton consi­dera aprecierile facute in ultima perioada la adresa activitatii ministerului pe care il conduce drept un semnal pozitiv pentru evolutia economica a Romaniei. "Cred ca procesul de intro­ducere a managementului profesionist in companiile de stat si listarile bursiere vor da o si mai mare incredere investitorilor interesati de economia Romaniei. Ma onoreaza aprecierile facute de partenerii nostri de la Fondul Proprietatea, de la Bursa de Valori, precum si declaratiile Excelentei Sale, ambasadorul Mark Gitten­stein. Aceste declaratii sunt o noua recunoastere a faptului ca Guvernul Romaniei a luat masurile economice potrivite pentru aceasta perioada economica dificila. in egala masura, declaratiile obliga la continuarea proceselor dema­rate ", a spus Ion Ariton.

Ce este Fondul Proprietatea?

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. in urma licitatiei internationale, Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei 40 de manageri de portofolii si ana­listi din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets. Franklin Templeton este una dintre companiile care a avut in trecut atitudini critice la adresa politicii economice a Guvernului.

Franklin Templeton In­vestment Management Li­mited este o filiala a Franklin Resources, Inc., o organizatie globala de management al investitiilor ce opereaza sub denumirea Franklin Tem­pleton Investments. Franklin Templeton Investments furni­zeaza solutii globale si locale de management al inves­titiilor. Compania situata in San Mateo, California, are mai mult de 60 de ani de experienta in investitii si administreaza active in valoare de peste 670 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 decembrie 2011.

Despre managementul profesionist

Proiectul de introducere a managementului profesio­nist in companiile cu capital majoritar de stat a fost initiat de ministrul Ion Ariton in aprilie 2011 si are ca obiectiv implicarea celor mai perfor­mante firme de executive search la nivel international in vederea selectarii unor manageri profesionisti pen­tru companiile de stat. Pro­iectul a fost inclus de catre FMI in acordul cu Romania. in prima etapa a procedurii, vor fi selectate companiile internationale care vor re­cruta noii manageri ai com­paniilor Oltchim, Electrica Furnizare, Hidroelectrica si Romarm. Managementul pro­fesionist, denumit de presa " management privat ", are ca principale obiective eficientizarea companiilor, depolitizarea consiliului de administratie si a conducerii executive, cresterea trans­parentei decizionale, imbu­natatirea guvernantei corpo­rative.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 31 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter