SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Scoala 18 - singura din Sibiu in reabilitare cu fonduri europene

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Åžcoala cu clasele I-VIII, nr.18, din Sibiu intra intr-un program amplu de extindere si modernizare, printr-un proiect finantat din fonduri europene, in valoare de peste 5 milioane lei, iar in toamna anului viitor va avea un nou corp de cladire, sediul existent complet reabilitat si dotari moderne in cabinete si laboratoare.

Aceasta este singura unitate de invatamant din Sibiu care a accesta un program de finantare prin fonduri europene.

Primaria Sibiu a inceput deja procedurile de implementare a proiectului, iar luna aceasta se vor derula si licitatiile pentru lucrarile propriu-zise.

"in luna august 2009, a fost depus spre finantare, in cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013, Axa Prioritara 3 - imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua, proiectul " Reabilitare, modernizare, extindere si dotare Åžcoala cu clasele I-VIII, nr.

18, Sibiu, Judetul Sibiu ", a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, managerul de proiect, Simona Pop, directorul Serviciului de Administrare a Unitatilor de invatamant Preuniversitar de Stat, din cadrul Primariei.

Contractul a fost semnat, anul acesta, in aprilie si are ca termen de executie 17 luni, deci intreaga investitie ar trebui sa fie gata in luna septembrie a anului viitor.

 "Prezentul proiect isi propune sa contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confrunta invatamantul sibian si anume insuficienta unitatilor de invatamant dotate la standarde moderne care sa asigure accesul la un proces educational de calitate", a mai spus Simona Pop .





inca cinci sali



Un nou corp de cladire, cu cinci sali de clasa, va fi construit in incinta unitatii de invatamant, va fi amenajat un Centru de documentare si informare, in aripa nou construita, centru care va avea mai multe incaperi si va fi folosit atat pentru elevi, care vor avea inclusiv posibilitatea de a-si imprima informatiile de care au nevoie, dar si pentru diverse actiuni culturale. in plus, va fi realizat un laborator de invatare a limbilor strainecu ajutorul celor mai moderne metode la nivel international, iar actualul laborator de informatica va fi modernizat si va prelua functiile platformei Advanced e-Learning - program informatic de invatare interactiva cu ajutorul computerului.

Simona Pop spune ca lucrarile nu vor afecta derularea cursurilor, iar in momentul in care va fi gata noul corp de cladire, reabilitarea actualului sediu al scolii se va face succesiv, pe nivele, astfel incat sa nu fie afectate orele elevilor.

Cand toate lucrarile vor fi gata, elevii vor invata intr-un singur schimb. La Åžcoala nr. 18 invata 457 de elevi, iar din cauza lipsei de spatiu cursurile se desfasoara in doua schimburi, si dimineata si dupa-amiaza.





Åžcoala 18, urgenta



Directorul Serviciului din cadrul Primariei spune ca mai sunt institutii de invatamant in municipiu unde orele se fac in doua schimburi, dar procentul acestora este mic, de aproximativ 5 la suta.

Conducerea Åžcolii 18 este prima care a cerut Primariei sa deruleze un astfel de proiect, iar alte solicitari concrete din partea scolilor nu mai sunt pana in acest moment.



Proiect de 5,4 milioane



Valoarea totala a proiectului pentru Åžcoala 18 este 5.402.578,28 lei, din care 3.706.464,95 lei valoare eligibila nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, 566.871,11 lei valoare eligibila nerambursabila din bugetul national si 87.210,94 lei contributie proprie a Primariei.

Pana in acest moment, a fost constituita echipa de implementare, a inceput procedura de achizitie de publicitate, a fost realizata achizitia de servicii de consultanta in managementul proiectului si a inceput procedura de achizitie de servicii de auditare financiara.
de Sorana Maier


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 21 iulie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter