SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGScoala de Vara de Fotografie, la Tarnavioara

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

10 fotografi si 10 elevi de la Liceul de Arta au participat saptamana trecuta la Tarnavioara, la Scoala de Vara de Fotografie si Arte Plastice. Participantii au confirmat faptul ca in aceasta saptamana au avut in satul de langa Copsa Mica o sumedenie de oportunitati pentru a-si dezvolta talentul. Marius Miclea este din Sibiu si de trei ani face fotografie. "De prima data cand am vazut anuntul, primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi caut portofoliul si sa aplic la acest program. Simteam cumva ca trebuie sa ma deconectez de oras, sa simtim partea aceasta frumoasa, natura, satul vechi, oamenii simpli si sa o transmitem mai departe. Sunt foarte incantat de ce am gasit", a declarant tanarul fotograf. Profesor le-a fost Daniel Baltat, de la Scoala de fotografie Image Art. "Sunt zece fotografi, majoritatea din Sibiu, dar sunt si din Muscel si din zone adiacente Sibiului. E o tabara de fotografie nascuta din initiativa Asociatiei pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu. Suntem de luni in Tarnavioara, o localitate interesanta cu tot felul de contraste, cu o arhitectura care chiar daca e veche si cumva in paragina, este autentica si in contrast cu cea noua, care nu are nicio logica, nici un gust. Subiecte sunt din belsug, arhitectura, peisaje, ne-am urcat pe dealuri, pana la oameni, copii si asa mai departe", a declarant Daniel Baltat.

Zece elevi de la Liceul de Arta din Sibiu au participat si ei la scoala de vara, indrumati de profesorul Ilie Mitrea. "Am inceput cu zece elevi de liceu de arta clasele a IX a si a X-a. Invatam aici trei tehnici: acuarela, tehnica uleiului pe panza si acril. Initial, chiar nu am avut ce sa spun, eram surprins, dar am descoperit multe cu timpul", a spus profesroul Ilie Mitrea. Fotografiile si picturile realizate in cadrul Scolii de Vara vor fi folosite in scopuri de promovare a Tarnavioarei si a activitatilor desfasurate aici. Acestea vor fi subiectul unor expozitii atat la Tarnavioara cat si la Sibiu. In perioada urmatoare se vor mai desfasura la Tarnaviara Scoala de vara de arhitectura si reabilitare (13-19 iulie) si Scoala de vara a produselor artizanale (10-16 august).


Punerea in valoare a satului Tarnavioara si a celor 400 de locuitori ai lui este obiectul proiectului "Centrul Cultural al Diversitatii Europene" initiat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS), realizat printr-un Grant EEA oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei, in parteneriat cu Primaria Copsa Mica si Complexul Muzeal National ASTRA. Mai multe detalii despre acest proiect se pot gasi online, pe site-ul www.tarnavioara.ro.
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 08 iulie 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter