SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGScoala fara elevi

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

"Noi, cadrele didactice ne-am prezentat in salile de curs, la ora 7.30. Am asteptat pana la ora 11.30, insa copiii din Arpasu De Sus nu au venit la cursuri. Cadrele didactice au semnat procesele-verbale", ne-a declarat Gheorghe Rogozea, directorul ┼×colii din Arpasu de Jos. Ieri, s-a escaladat tensiunea in comuna, dupa ce cu o zi inainte, luni, la deschiderea noului an scolar, apele au fost destul de agitate. Cu toate ca au participat la festivitate si apoi au mers cu copiii in salile de curs, parintii au refuzat sa preia manualele. Parintii sunt sustinuti de autoritatile locale din comuna, care nu sunt de acord cu reorganizarea unitatilor de invatamant. Situatia tensionata dureaza din primavara acestui an, de cand ISJ si-a facut cunoscuta pozitia.

Consiliul Local este de partea parintilor

Decizia Inspectoratului ┼×colar al Judetului Sibiu prin care ┼×coala cu clasele I-VIII "Aurel Popa " din Arpasu de Sus isi pierde personalitatea juridica si devine structura a ┼×colii cu clasele I-VIII din Arpasu de Jos, precum si numirea prof .Gheorghe Ovidiu Rogozea in functia de director al noii unitati scolare, au creat mari tensiuni si nemultumiri in comuna. Ca urmare, dupa ce a fost informat despre aceste masuri de reorganizare si a luat la cunostinta despre protestul initiat de cadrele didactice de la institutia de invatamant din Arpasu de Sus, Consiliul Local al comunei Arpasu De Jos a trimis o adresa oficiala Inspectoratului ┼×colar Judetean Sibiu in cuprinsul careia isi exprima nemultumirea fata de masurile adoptate si solicita reanalizarea situatiilor.

in adresa legislativului local din Arpasu de Jos se mentioneaza urmatoarele: "Am analizat Decizia 6232/2010 care se refera la numirea domnului profesor Rogozea Gheorghe Dumitru in functia de director, raportul de evaluare institutionala a celor doua unitati scolare, cat si evaluarea activitatii manageriale, desfasurata in data de 27.08.2010, si am constatat urmatoarele: unitatea scolara "Aurel Popa " din Arpasu de Sus dispune de 10 sali de clasa, ceea ce permite desfasurarea programei scolare, incepand de la gradinita si pana in clasa a VIII-a, in conditii foarte bune; unitatea scolara din Arpasu de Jos nu dispune de sali suficiente desfasurarii programei scolare si este nevoita sa sustina orele de curs in sali neautorizate desfasurarii acestei activitati (corpul de cladire pentru care s-a depus o cerere de retrocedare din partea Parohiei Ortodoxe Arpasu de Jos, sala de sport, CDI); referitor la activitatea profesionala a celoi doi directori, nu avem competenta de a analiza din punct de vedere profesional..., drept pentru care avem pretentia ca decizia luata de catre Inspectoratul ┼×colar Judetean sa fie cat mai transparenta...

in urma discutiilor avute in sedinta ordinara din data de 8 septembrie, Consiliul Local al comunei Arpasu de Jos a decis, cu unanimitate de voturi, sa solicite reanalizarea si reevaluarea deciziei prin care a fost numit in functia de director domnul profesor Rogozea Gheorghe Ovidiu... "

De asemenea, prin acelasi document, Consiliul Local Arpasu de Jos isi exprima nemultumirea pentru decizia de reorganizare a retelei scolare si pentru faptul nu a fost informat si nici nu si-a dat acordul in acest sens.

Prefectul solicita respectarea legii

Prefectul Constantin Trihenea a primit, ieri, o delegatie din comuna Arpasu de Jos, in frunte cu viceprimarul Constantin Vacariu, in legatura cu protestul, primit la Prefectura, din partea consilierului local Gheorghe Bogdan, fata de numirea profesorului Ovidiu Rogozea in functia de director al scolii generale din comuna, comasata cu scoala "A. Popa ", cu clasele I-VIII, din satul Arpasu de Sus. La discutie au mai participat Constantin Gorun, inspector scolar general, si patru cetateni din Arpasu de Sus. "in urma prezentarii punctelor de vedere ale fiecarui participant, inspectorul scolar general si directorul compartimentului Legalitate din Prefectura, au explicat temeiul legal al numirii lui Ovidiu Rogozea in functia de director al scolii din Arpasu de Jos, pana in decembrie 2010. De asemenea, datorita reorganizarii administrative, activitatea d-nei prof. Ana Corina Frasie, in functia de directoare a scolii din Arpasu de Sus, a incetat, in conformitate cu prevederile contractului sau de management educational. Avand in vedere ca, in acest an, si activitatile manageriale ale celor doi directori au fost evaluate, Consiliul de administratie al ISJ Sibiu a hotarat, in sedinta din 30.08.2010, numirea lui Ovidiu Rogozea in functia de director al unitatii de invatamant rezultate dupa comasare, in urma obtinerii unui punctaj superior celui al contracandidatei sale", se arata intr-un comunict de presa al Prefecturii. "Comasarea celor doua scoli s-a impus deoarece niciuna din ele nu are minumum 300 de elevi, pentru a dobandi personalitate juridica ", sustine inspectorul general scolar, prof. Constantin Gorun. Cu privire la desfasurarea activitatii viitoare, potrivit noii legislatii, incepand cu anul scolar 2011- 2012, din comuna Arpasu de Jos, la solicitarea expresa a ISJ Sibiu, Consiliul Local va stabili prin hotarare, locatia de desfasurare a procesului de invatamant, la nivel gimnazial, in Arpasu de Jos sau Arpasu de Sus.(D.F.,C.P.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 15 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter