SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGScoala-sauna si scoala-bocna

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O situatie nu prea roz am gasit la Colegiul Tehnic "Terezianum", loc in care pe la orele pranzului caloriferele erau ca vremea de la Balea Lac. Reci. Potrivit directorului institutiei, Marian Solomon, principala cauza a frigului din clase o reprezinta bugetul limitat si situatia exceptionala a colegiului, care are sase corpuri de cladire (doua pentru instruire didactica, un atelier si laborator pentru practica, un camin de elevi, o cantina si o sala de sport) si care, datorita specificului alimentar, este consumator de resurse. "Noi suntem in-tr-o situatie mai deosebita. Instalatiile functioneaza si noaptea si sambata si duminica", explica Marian Solomon precizand ca sistemul de racire si pastrare a laptelui, de exemplu, functioneaza cu gaz. Directorul a tinut, insa, sa sublinieze ca desi banii dramuiti nu l-au lasat sa puna inca centralele de incalzire in functiune, in ultima perioada s-a dat, totusi, drumul la caldura, in camin, pe timpul noptii.

Marian Solomon a mai spus ca in lunile reci cheltuielile la utilitati cresc si cu 50 de procente, dar ca institutia a gasit sprijin si intelegere la Serviciul Public de Administrare a Unitatiior de invatamant Preuniversitar de Stat din Primaria Sibiu, institutia reusind sa se descurce de fiecare data. Calorifere reci erau, ieri, si la ┼×coala "Constantin Noica" de pe strada Ostirii, dar si la multe alte scoli din Sibiu.

Nu perfect, dar mai bine

Nu perfect, dar putin mai bine era ieri la ┼×coala Gimnaziala nr. 1 din ┼×trand, unde caloriferele desi nu duduiau, cum s-ar spune in popor, erau totusi mai calde decat la "Terezianum". "Noi am dat drumul la caldura cam de doua zile, pentru ca avem gradinita. Avand grupe de gradinita in structura scolii, se impune sa dam drumul la caldura", a spus directorul Claudiu Canciu, subliniind ca centrala scolii inca nu functioneaza la capacitatea sa maxima in intreaga institutie, pentru ca se mai lucreaza la instalatia de apa si la o parte din grupurile sanitare. "Instalatia mai trebuie calibrata, dar este important pentru noi sa nu tinem copiii in frig", a mai declarat directorul scolii.

Cald si bine pe la altii

Daca in unele institutii de invatamant bugetul "subtire"

 i-a determinat pe profesori si elevi sa mai arunce o haina pe ei, in altele era ieri cald si bine. O astfel de situatie am intalnit la ┼×coala Gimnaziala nr. 13 din cartierul Terezian si la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din ┼×trand, unde la amiaza nu era nici urma de frig in clase. "Vinerea trecuta am verificat incalzirea centrala si vazand datele meteo, de marti am dat drumul la caldura. Ne-am facut calculele, avem niste banuti pusi de-o parte si am ales sa dam drumul la caldura pentru copii", a declarat Olga Mester, directorul institutiei, subliniind ca si elevii din Piata Cluj, de la Scoala 12, aflata in structura ┼×colii Gimnaziale nr. 13, au caldura in salile de clase. 

La latitudinea directorilor si a... bugetelor

Desi legea recomanda c[ la trei zile consecutive de temperaturi mai mici de 10 grade Celsius centralele termice ar trebui puse in functiune, problema incalzirii in scoli ramane pana la urma la latitudinea directorilor institutiilor, care, fortati (sau nu) de buget, pot alege de care parte a baricadei termice sa se plaseze. Adica fie mai asteapta putin (cu o haina in plus) vremuri usor mai calde, fie dezleaga "calul caldurii" de la caruta, pentru a-i feri pe elevi de frig si de raceli inerente.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 04 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 11 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter