SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGScolile sibiene sunt invitate sa stranga gunoaie si sa recicleze

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »


A mai ramas doar o saptamana in care gradinitele, scolile si liceele din judetul Sibiu se pot inscrie in Patrula de Reciclare, programul educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Judetene locale in Bucuresti si in 25 de judete.

Organizatorii pun la dispozitia unitatilor de invatamant participante un sistem usor de aplicat, care ofera copiilor si profesorilor oportunitatea de a-si mobiliza comunitatile in sensul unui comportament responsabil fata de acest tip de deseuri. Prin activitatile de informare, constientizare si colectare DEEE pe care vor fi stimulati sa le realizeze, copii si dascalii lor contribui la bunastarea comunitatilor lor si la atingerea obiectivelor cantitative de colectare impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor/anual. `Unitatile de invatamant au prilejul de a se alatura unei initiative inedite, de anvergura nationala, care le sprijina misiunea de a forma o generatie de tineri caracterizata de simtul responsabilitatii, grija fata de mediul inconjurator, implicare in comunitate si incredere in propria putere de a aduce schimbari benefice in societate`, spun organizatorii proiectului.

Editia precedenta a proiectului a dovedit ca unitatile de invatamant pot realiza performante remarcabile in ceea ce priveste educarea publicului in domeniul protectiei mediului, iar participarea la Patrula de reciclare a fost declarata atat de elevi cat si de profesori drept o experienta pozitiva, pe care majoritatea au ales sa o continue, re-inscriindu-se si anul acesta.

La finalul editiei, in mai 2013, organizatorii vor recunoaste performanta la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si vor propune cea mai inspirata mascota a programului vor primi premii din partea organizatorilor si un statut care va adauga valoare reputatiei institutiei lor.

Inscrierea se realizeaza online, pe pagina https://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare, de catre cadrele didactice desemnate ca profesori coordonatori ai Patrulei de reciclare in unitatile de invatamant participante, pana la data de 9 noiembrie. Evolutia programului poate fi urmarita si pe pagina www.facebook.com/patruladereciclare.

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania.

Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Sursa foto: ecomagazin.ro
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter