SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSe lucreaza pe intreg traseul centurii Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pretentii exagerate pentru exproprierile de teren

Prefectul Constantin Trihenea a afirmat, ieri, ca exproprierile pentru tronsonul doi s-au finalizat, cu cateva exceptii concrete. inca se mai duc negocieri cu cativa proprietari, deoarece potrivit afirmatiilor prefectului, pretentiile financiare sunt exagerate si mult peste pretul pietei. Acesta a declarat ca nu poate da detalii despre ce suprafete de teren si sume de bani este vorba, de aceste detalii ocupandu-se Ministerul de Finante si Ministerul Transporturilor. Reprezentantul Guvernului in teritoriu spune ca aceste cazuri nu vor pune probleme constructorului in finalizarea lucrarilor la tronsonul doi. Interesul prefectului Trihenea si al senatorului Ariton a fost mai mare pentru tronsonul doi, acestia discutand minute in sir cu reprezentantii Vectra. Responsabilii societatii sunt optimisti ca lucrarile se vor incheia in acest an, insa un factor important il reprezinta si conditiile meteorologice din aceasta primavara. De astazi vor incepe lucrarile la portiunea de autostrada din tronsonul doi. Practic, in continuarea primului tronson al centurii, urmand ca in luna aprilie sa se treaca si la reabilitarea portiunii din drumul judetean Sibiu - Ocna Sibiului. Vectra Service a finalizat organizarea de santier, a primit amplasamentul lucrarii si a finalizat masuratorile. in cateva zile se va finaliza si descarcarea arheologica a terenului, insa nu sunt informatii ca in zona ar exista vestigii arheologice.

Vectra Service va moderniza tronsonul cuprins intre Ocna Sibiului si Aeroport, in lungime de aproape 7 km. Valoarea totala a contractului este de 9.852.910,04 euro (fara TVA), din care 75 la suta din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana, prin programul ISPA. Restul fondurilor sunt asigurate de la bugetul de stat. Obiectivul contractului il reprezinta constructia variantei de ocolire a localitatii Sibiu, Sectiunea 2 cu profil de autostrada, intre km 14+860 si km 17+500, precum si reabilitarea DJ 106 B, intre km 0 si km 3+600". Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data inceperii lucrarilor, insa se va lucra la foc continuu, astfel incat acest tronson sa fie finalizat in 31 decembrie 2010. Totodata, perioada de garantie este de 24 luni.

78 la suta din tronsonul doi este finalizat

Cu toate ca se lucreaza in ritm alert la primul tronson al centurii Sibiului, constructorii sa gandesc sa incheie un contract aditional, prin care termenul sa fie prelungit pana in luna octombrie 2010. in acest moment, in acte, termenul de finalizarea a lucrarilor este 31 august 2010. intarzierea se datoreaza lucrarilor care trebuie refacute pe portiunea construita de firma italiana TODINI, primul constructor al centurii Sibiului. Decizia va apartine in final beneficiarului, Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi. in cele din urma, s-a gasit si solutia de remediere a portiunii deteriorate dupa ce TODINI a parasit santierul, astfel ca lucrurile vor evolua destul de rapid. Potrivit reprezentantilor firmei de consultanta, in acest moment, primul tronson al centurii este finalizat in proportie de 78 la suta. Lucrurile sunt destul de vizibile si in ceea ce priveste cel mai lung viaduct de pe traseul primului tronson, in speta cel care traverseaza calea ferata de la Ocna Sibiului. Aici, dupa ce au fost finalizate elevatiile viaductului, s-a trecut si la montarea grinzilor de beton. Şi viaductul de la Gusterita este destul de avansat, acum lucrandu-se la montarea grinzilor. intarzierile la cele doua viaducte din vara anului trecut, au fost recuperate. Valoarea investitiei pentru primul tronson este de 48 milioane de euro. 
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter