SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSe reia expeditia "PRONATURA " cu editia a XIV -a

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Dupa o intrerupere de cinci ani, ultima avand loc in 2005, 48 de copii si tineri, alatutri de organizatorii expeditiei vor pleca, peste cateva zile, pe traseul prevazut pentru acest an.

Avand acelasi scop, anume, educarea copiilor si tinerilor in spiritul protejarii naturii si dezvoltarea spiritului de solidaritate prin activitati in grup si intreceri pe echipe, expeditia este organizata de Fundatia "Speranta " si Colegiul National "Gheorghe Lazar " din Sibiu. Elevii de gimnaziu vor fi constituiti in echipe de trei si vor avea ca insotitor un elev de liceu sau absolvent, fost participant la expeditiile anterioare.

Pentru atingerea scoluluoi propus am ales sa parcurgem pe biciclete zona de est a judetului nostru cu plecare si sosire in Sibiu.

Vom urca, mai intai, dealul Gusteritei si de aici, pe drumurile comunale vom trece prin Nou, Rosia, Cornatel. De aici, pe drumul judetean 104 G vom trece prin Nucet si Sacadate pana la sistemul hidroenergetic de la Avrig.

Pe malul cursului vechi al Oltului vom amenaja si ne vom instala tabara de corturi. Vom depolua zona de campoare si imprejurimile, in special de pet-uri. Pe apele Oltului vom invata sa folosim caiacele si canoele prin grija specialistilor din cadrul asociatiilor INTER PARES si MONT X RIDE din Sibiu.

Vom urma malul derpt al Oltului pana la amenajarea hidroenergetica de la Racovita. Pe dealul impadurit din apropiere vom avea aplicatii cu Harta si busola si o intrecere de orientare sportiva pe echipe. Ne vom deplasa, apoi, pe Valea Moasa, in amonte de Sebesul de Sus, unde vom instala tabara de corturi.

Pe valea Moasa vom depolua zona de campare si imprejurimile si vom organiza intreceri aplicative pe echipe. De aici vom pleca pe traseul turistic spre cabana Suru si, in functie de conditiile atmosferice si disponibilitatile fizice ale participantilor vom urca in saua Suru.

in ultima zi, dupa o seara distractiva la focul de tabara, vom trece prin Turnu Rosu si ne vom opri la rezervatia "Calcarele eocene ". De la Talmaciu vom urma malul stang al Cibinului prin Vestem, Mohu, cu oprire la statia de epurare de la Şelimbar apoi prin Bungard si din DJ 106 pe centura ocolitoare vom reveni la locul de plecare, stadionul COMPA.

Cadrele didactice, medicii, membrii Asociatiei Salvatorilor Montani si ai societatii ACTION SPORT Sibiu sunt preocupati de reusita expeditiei, avand sprijinul sponsorului principal RAIFFEISEN BANK si al primariilor din Avrig si Racovita.

Prof. Dorin Nan


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter