SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSefii ADS, "dati afara" dupa schimbul cu Carabulea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In urma articolelor publicate de Turnul S fatului despre schimbul de terenuri intre Agentia Domeniilor Statului si Ilie si Mariana Carabulea, Ministerul Agriculturii, in subordinea caruia functioneaza ADS, a derulat un amplu control. Recomandarile: presedintele, vicepresedintele si consiliul de administratie al ADS sa fie dati afara, alte multe ilegalitati fiind descoperite. De recomandari s-a ales insa praful. In cele din urma, a fost sesizat DNA, institutie care nu da deocamdata detalii despre dosar.

Turnul Sfatului a relatat inca din primavara anului trecut despre schimbul de terenuri intre ADS si familia magnatului sibian Ilie Carabulea. Acesta din urma a primit de la ADS o suprafata de peste 96 de hectare, situata intr-un singur loc intre targul Obor si centura ocolitoare a Sibiului, oferind la schimb terenuri impartite pe 180 de numere topo in suprafata de 160 de hectare si situate in localitati precum Slimnic, Ocna Sibiului, Sura Mare. Intre terenurile oferite la schimb, doar zece hectare se aflau pe teritoriul municipiului Sibiu. Potrivit agentilor imobiliari consultati de Turnul Sfatului, in urma schimbului, magnatul sibian a primit un teren cu cel putin opt milioane de euro mai valoros decat terenurile oferite la schimb.

Ce a urmat controlului

Anchetele Turnul Sfatului au fost preluate ulterior si de presa centrala. Conducerea din acea vreme a Ministerului Agriculturii a ordonat un control amplu, control ale carui rezultate au fost trasmise recent ziarului Turnul Sfatului. `Prin nota de control au fost dispuse urmatoarele masuri: revocarea membrilor Consiliului de Administatie al ADS; revocarea domnului Nicolae Giugea din functia de presedinte ADS (...) pentru management defectuos (...); revocarea domnului Adrian Dida din functia de vicepresedinte ADS (...). La data schimbului de terenuri dintre ADS si persoanele fizice Carabulea Ilie si Mariana, domnul Adrian Dida (candidat la Camera Deputatilor din partea PD-L – n.r.) indeplinea functia de presedinte al ADS`, se arata in informarea transmisa de Corpul de control al Ministerului Agriculturii catre Turnul Sfatului.
Doar ca, dupa controlul dispus de ministrul Dumitru Mihail, acesta a demisionat inaintea remanierii. Sub noul ministeriat al lui Valeriu Tabara, Adrian Dida este in continuare vicepresedinte al ADS. Nicolae Giugea a fost dat afara si repus in functie a doua zi. Acum nu mai e, insa, presedinte, fiind numit in mai noul prefect de Dolj. In locul lui, pe postul de presedinte al ADS a fost adus Radu Mihai Cristescu, membru tot PD-L, fostul sef de cabinet al lui Giugea pe cand acesta era secretar de stat in Ministerul Agriculturii. Presa din Iasi a relatat despre nenumarate afaceri dubioase in care este implicat Cristescu.

Dosarul 147/P/2010 – confidential, deocamdata

" Un exemplar din nota de control va fi inaintat Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie, care face verificari specifice in dosarul 147/P/2010, pentru ca prin cercetarile ce se vor efectua sa se stabileasca daca aspectele constatate pot fi apreciate ca infractiuni`, mai arata reprezentantii Ministerului Agriculturii. Turnul Sfatului a cerut si celor de la DNA informatii despre mersul lucrurilor in dosarul amintit. Nu despre persoane cu nume si prenume, ci despre stadiul acestui dosar. " Informatiile solicitate nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public`, au raspuns sec procurorii anticoruptie. Pasajul din lege invocat de DNA spune ca " se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor urmatoarele informatii: (…) e) informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare; f) informatiile privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate in proces`.

Alte nereguli

Potrivit Corpului de control al Ministerului Agriculturii, verificarile efectuate pe parcursul mai multor luni la ADS au scos la iveala un lung sir de fapte ce exced limitele legale. De la acte aditionale incheiate cu diferite firme, acte aditionale care `exced cadrului legal`, la detasari la ADS ale unor persoane de la diverse societati comerciale si pana la incompatibilitati ale unor persoane aflate in consiliul de administratie al Agentiei. Peste toate, niciun reprezentant al conducerii executive al ADS `nu a acordat sprijin consilierilor corpului de control in actul de control`.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 14 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter