SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSefii din umbra: city managerii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Paul Draghici si Constantin Ciocoiu, la Copsa Mica, respectiv Ocna Sibiului. Alatur de Iosif Moldovan la CJ, sunt singurii administratori publici din judet.

Din noul mandat al administratiei locale, in judetul Sibiu au fost angajati primii administratori publici, adica de manageri profesionisti, carora primarii sa le delege o serie de responsabilitati - de la cele de ordonator de credite, pana la supravegherea departamentelor primariei sau pregatirea bugetelor locale.
La Ocna Sibiului, administrator public este Constantin Ciocoiu. La fel ca ceilalti doi colegi din judet, Ciocoiu a semnat, in urma unui concurs, un contract de management. Nu oricine poate face administratie publica in mod profesionist. Primarul trebuie sa vina cu un program politici, iar administratorul public sa il puna in practica. Inainte, astfel de sarcini erau delegate viceprimarului sau serviciilor de specialitate. Acum, toti sefii acestor servicii au un coordonator , spune Constantin Ciocoiu. De la primarul Ocnei Sibiului, Ioan Baltes, Ciocoiu a primit delegatie pentru a fi ordonator de credite sau responsabilitati in ceea ce priveste pregatirea si organizarea de licitatii. Foarte important - lumea crede ca administratorul se substituie primarului. Nu e asa. Fiind un angajat, primarul se poate «descotorosi» de administrator , adauga Ciocoiu.

Primarul din Copsa Mica, Teodor Mihalache, recunoaste ca noul lui administrator public, Paul Draghici, l-a scutit de multa birocratie. E un fel de director intr-o firma. Adica face administratie profesionista, e pregatit in acest domeniu. Am mai mult timp de liniste, in care pot gandi alte directii de dezvoltare , spune Mihalache. El considera ca administratorul public mai aduce un avantaj comunitatii. In cazul schimbarii primarului, daca ramane administratorul public in functie, primaria functioneaza in continuare fara sincopele generate de inceputurile oricarui nou primar .

Cel de-al treilea administrator public din judet este Iosif Moldovan, fost vicepresedinte al CJ timp de doua mandate. Anul trecut el a fost angajat, iar presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, i-a delegat o serie de sarcini. Tot ce tine de administratie in CJ am delegat catre domnul Moldovan. Poate sa semneze si documente de plata, pana la o anumita valoare. Astfel, am mai mult timp sa ma ocup de proiecte, de strategia CJ si de relatiile cu primariile , spune Bottesch.
Eu zic ca responsabilitatea este mai mare fata de cea pe care am avut-o pe cand eram vicepresedinte , considera Moldovan. Mandatul lui este pe patru ani.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter