SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSemafoare noi, drumuri mai libere?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

La vremuri noi, semafoare noi. Pentru fluidizarea traficului rutier se pare ca a fost gasita solutia de succes. Calculele facute de autoritati insa nu sunt tocmai pe placul soferilor care catalogheaza amplasarea noilor semafoare ca fiind o mare „prostie ". Vestile proaste pentru soferi insa nu se opresc aici. De anul viitor, trei noi semafoare vor fi amplasate pe Bulevardul Vasile Milea. Autoritatile sibiene au gandit un plan care sa fluidizeze cat de cat trfaficul devenit infernal in oras. Cel putin intersectia de la Piata Unirii merita sa fie ocolita cat se poate, mai ales la orele de varf, daca nu vrei sa ramai blocat in trafic. Asa se face ca au fost puse semafoare la mai multe intersectii.
Unul amplasat chiar in apropierea noului hotel Continetal Forum, si la care trebuie sa opreasca toti cei care au stat deja si la semafoarele de la intersectia de la Dumbrava. Au fost amplasate semafoare si la intersectia strazii Andrei Şaguna cu Victoriei si cu strada Banatului. Şi la intersectia strazilor Emil Cioran cu Bulebardul Coposu, acolo unde, daca vrei sa te indrepti spre Andrei Şaguna, acum un semafor, daca este verde, iti poate da acest drept. De asemenea, la intersectia strazilor Vasile Milea cu Calea Dumbravii si Constantin Noica a fost amplasat un nou semafor. Aceste modificari insa au si alte beneficii. „inainte era un singur tablou de distributie, acum sunt trei, pentru cele trei intersectii mari din Piata Unirii, iar daca unul dintre acestea se defecteaza celelalte doua functioneaza, lucru care pana acum nu era valabil. in plus, acesta este inceputul de " unda verde ", aflata inca in testare, dar in curand vom merge constant de pe panta Morilor inspre Milea ", spune Sergiu Olteanu asistent PR al Primariei Sibiu. in plus,
soferii care vor sa vireze dreapta de pe Victoriei inspre Piata Unirii o pot face acum doar respectand indicatorul cedeaza trecerea. Şi pe pietonii au o regula noua in ceea ce priveste traversarea dinspre sediul vechi al Primariei spre celalat trotuar. Aici a fost amplasat un semafor in doi timpi, iar cei care vor sa traverseze trebuie sa faca o pauza pe insula din mijloc.
Aceasta veste insa nu ii multumeste deloc pe soferi. Ei spun ca traficul va fi mai mult ingreunat, iar semaforul instalat la intersectia Bulevardului Andrei Şaguna cu Victoriei nu face decat sa certifice acest lucru. „Semaforul de la Continetal Forum este cea mai mare prostie. Daca este acolo rosu, si sunt oprite cateva masini, nu mai poti vira sa o iei pe Tribunei, spre centru. Nimeni nu lasa loc. E nebunie. ", spune un taximetrist sibian. Municipalitatea insa considera ca lucrurile vor merge mult mai bine. Anul viitor intentioneaza sa mai amplaseze alte trei semafoare la trecerile de pietoni de pe strada Vasile Milea, mai exact la cea din fata sediului ACR, cea din apropierea sediului Omniasig, dar si la intersectia Bulevardului Vasile Milea cu strada Miraslau. Vom avea asadar semafoare peste semafoare, dar municipalitatea promite undaa verde. „Daca se va circula cu o viteza de 30 la ora toate semafoarele vor fi verzi si nu vor fi probleme ", sustine Sergiu Olteanu, asistent PR Primaria Sibiu. Şi aceasta idee este blamata de soferi. „Asta inseamna ca vom sta la toate semafoarele. La ce aglomeratie este in oras le vom prinde la toate semafoarele rosu. Mai bine, la trecerile de pietoni, ar fi pus acele denivelari artificiale, care te obliga sa reduci viteza, pentru ca nu sunt treceri de pietoni unde sa se treaca tot timpul. Va fi o nebunie totala ", spune un alt taximetrist.
de Gabriela ROMAN


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 12 octombrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter