SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Sensuri giratorii modificate la intrarile in Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Circulatia in doua sensuri giratorii aflate pe artere intens circulate va fi modificata din acest sfarsit de saptamana.

"Vom avea, pana la sfarsitul saptamanii, un sens giratoriu refacut, este vorba despre sensul giratoriu de la intersectia Alba Iulia cu Bielz si Turnisorului. Acel sens giratoriu a fost imbunatatit si va functiona, imediat ce va fi inlocuit stratul de asfalt de uzura, ca un sens giratoriu obisnuit. in acelasi timp, sensul giratoriu de la ┼×elimbar va fi schimbat ca si semnalizare si va functiona si acela, la intelegere cu cei de la Drumuri Nationale, ca un sens giratoriu obisnuit. incepand de, probabil, sambata sau duminica, cele doua sensuri giratorii de pe axa principala, cel de pe Alba Iulia si de la ┼×elimbar, vor functiona dupa aceleasi reguli ca si toate celelalte sensuri giratorii", a anuntat ieri, in conferinta de presa, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Sensul giratoriu de la intersectia cu strada E.A. Bielz va fi definitivat in aceste zile, cand DPC va turna ultimul strat asfaltic, va monta semnele de circulatie si va realiza marcajele.

Acest sens giratoriu era deja conturat, insa regulile de trafic obisnuite pentru un sens giratoriu nu au fost aplicate din cauza faptului ca pe Calea Turnisorului s-au desfasurat lucrari de modernizare. Lucrarile din prezent au presupus crearea insulelor si modificarea trotuarelor din aceasta zona pentru a permite circulatia conform regulilor unui sens giratoriu.

Sensul giratoriu din zona de iesire spre ┼×elimbar a fost si acesta finalizat prin amplasarea semnelor de circulatie specifice. Acesta nu a fost creat de Primaria Sibiu, insa sibienii care se deplaseaza in zona ┼×elimbar - Shopping City trebuie sa stie ca, din zilele urmatoare, se vor aplica aici regulile de circulatie specifice unui sens giratoriu.

DPC va incepe de saptamana viitoare lucrarile de amenajare a sensului giratoriu de pe strada Semaforului la intersectia cu strazile Iezer si Negoveanu. Este vorba de un sens giratoriu in care se circula pe o singura banda, iar pentru siguranta pietonilor, trecerile vor fi mutate spre exteriorul sensului giratoriu. Implementarea acestui nou sistem de trafic va facilita traficul dinspre strada Semaforului spre strada Negoveanu si spre strada Iezer si va fluidiza traficul intr-o zona comerciala aglomerata.

Lucrarile la sensul giratoriu de pe ┼×oseaua Alba Iulia la intersectia cu strada Turda (Metro) vor incepe de saptamana viitoare.


183 de locuri de parcare in plus

Lucrarile de modernizare a retelelor de utilitati si a strazilor din Sibiu continua in peste 30 de puncte din oras. in ciuda disconfortului inerent acestor ample lucrari, rugam sibienii sa dea dovada de intelegere, rezultatul acestor lucrari urmand sa fie un trafic in conditii mai bune si servicii de apa si canalizare de o mai buna calitate, anunta Primaria Sibiu.

Noi lucrari la retelele de apa si canalizare incep pe strada Preot Bacca. De luni, 22 iulie lucrarile de introducere a noilor conducte vor incepe pe tronsonul dintre Calea Poplacii si strada Prejbei. Lucrarile pe intreaga strada se vor incheia in aproximativ 3 luni.

Lucrari la reteaua de canalizare vor fi executate in perioada 10 august - 30 septembrie pe strada Dimitrie Cantemir. Dupa finalizarea acestor lucrari vor fi amenajate pe aceasta strada aproximativ 50 de locuri de parcare.

in perioada 18 - 21 iulie pe strada Tribunei, tronsonul dintre strada Mitropoliei si strada Bastionului va fi inchis pentru lucrari de reparatii la pavaj.

Pe strada Viitorului au fost create spatii de parcare pe trotuar, pentru aceasta fiind necesara modificarea pistei pentru biciclete. in centrul istoric vor fi marcate 74 de locuri de parcare. Pe strada Targu Vinului vor fi create 38 de locuri de parcare, iar pe strada Targu Pestelui inca 36. Pe strada Timotei Popovici locurile de parcare de la intersectia cu strada Arhivelor se muta pe trotuar pentru a facilita virajul. Pe strada Tipografilor, locurile de parcare dinspre strada Gh. Lazar vor fi reamenajate prin utilizarea de dale inierbate.

Pe strada Marasti vor fi marcate 48 de locuri de parcare pe trotuar, iar pe strada Marasesti inca 31 de astfel de spatii. ┼×i pe strada Cimitirului vor fi amenajate 20 de locuri de parcare, pe tronsonul dintre strada E.A. Bielz si strada Livezii.



Parcare pentru autobuze



in prezent, autobuzele cu turisti au asigurate in zona centrului istoric un numar de 7 locuri de parcare, langa Sala Thalia. Datorita numarului mare de autocare care sosesc in aceast[ zona s-a luat decizia amenajarii a inca 10 astfel de locuri pe Bulevardul Corneliu Coposu, in zona Simerom.

Saptamana viitoare, DPC va marca si pe aceasta strada piste pentru biciclete insumand 1,6 km. Pista va face legatura cu cea deja existenta pe ┼×oseaua Alba Iulia si cea care urmeaza sa fie trasata pe Calea Turnisorului.
de Sorana Maier


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 19 iulie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter