SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSerbarile Estivale ale Zapezii au atins cota 16

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Chiar daca a fost caldura mare si la Balea in sfarsitul de saptamana ce a trecut, conditiile nu s-au putut compara cu ceea ce s-a inregistrat in marile orase, astfel ca, oameni din toata tara, dar si turisti din strainatate, au preferat acesta zona pentru a petrece cateva ore bune intr-un mod cat se poate de placut. Şi fiecare a avut ce face, indiferent ca a fost vorba de cei ce au dorit sa se bucure de ultima tura de schi din acest sezon, de cei ce si-au dorit o bulgareala sanatoasa sau un joc sportiv pe zapada, pasionatii de parapantism si sporturi auto off road, ori de cei ce si-au dorit o " baie se soare " inedita, sau doar o plimbare intr-un peisaj de vis.

Masa rotunda despre valorificarea domeniului schiabil al zonei

Aceasta editie a Serbarilor Estivale ale Zapezii a debutat la sala de conferinte a Cabanei Paltinu, cu dezbaterea pe tema "Valorificarea domeniului schiabil al zonei Balea, prezent si perspectiva ". Au participat reprezentanti ai agentilor economici din domeniul turistic ce-si desfasoara activitatea in zona, autoritati ale administratiei publice locale, conducatori ai unor organizatii neguvernamentale cu profil de turism si protectia mediului, oameni din conducerea judetului etc. Discutiile au fost deosebit de interesante, concluzia generala ce s-a putu trage fiind aceea ca este necesara o unire a eforturilor pentru promovarea si dezvoltarea acestei zone, potentialul acesteia fiind unul deosebit. (Marius Constantin Olariu, directorul SC Balea Turism SA, a prezentat participantilor cateva din vechile proiecte de dezvoltare a zonei Balea, realizate de autoritatile din turism ale anilor 80 ai secolului trecut, documente din care rezulta ca strategia referitoare la aceasta zona era deosebit de interesaanta si indrazneata si care, daca ar fi fost implementata, putea face din Balea una dintre destinatiile turistice de top ale Europei. Multe dintre datele cuprinse in documentele prezentate pot fi folosite si pentru o noua strategie referitoare la aceasta zona, realizarea si implementarea acesteia fiind posibila prin programul guvernamental " Super Schi in Carpati ".)

Asemenea dezbateri au mai fost organizate si la editiile trecute ale Serbarilor Estivale ale Zapezii.

Concursuri si demonstratii diverse

La orele amiezii, au debutat concursurile si demonstratiile organizate in cadrul manifestarii. Startul a fost dat de pasionatii de atv-uri, ce au concurat pentru a parcurge cat mai rapid un circuit complex (pe stanca, iarba si zapada), amenajat in apropierea lacului Balea. N-au lipsit iesirile in décor, derapajele si rasturnarile spectaculoase.

intr-o alta zona, situata intre Cabana Paltinu si tunelul Transfagarasanului, s-au desfasurat rand pe rand, competitiile de tras cu franghia, tir cu pusca de paintball, fotbal si volei pe zapada, in timp ce schiorii si iubitorii snowboardingului au efectuat tot felul de demonstratii pe partiile ce coboara pana la malul lacului, sau in parcarea de langa tunel.

Putin mai tarziu, atentia spectatorilor s-a indreptat spre zona fostului heliport, de unde s-au lansat in zbor cativa parapantisti, fiecare salt fiind insotit de aplauzele si ovatiile celor prezenti. Parapantistii au coborat in zbor lin pana la Balea Cascada. Adrenalina a ramas la cote inalte, cei mai tari de inger participanti demonstrandu-si calitatile de buni conducatori ai snowmobilelor tocmai pe gheata lacului Balea. Cativa dintre temerari au traversat lacul pe stratul de gheata, inca existent pe o mare suprafata si au efectuat urcari si coborari pe pante dintre cele mai abrupte.

Premii si certificate pentru cei mai buni participanti si colaboratori

Seara, sala de festivitati a Cabanei Paltinu a gazduit festivitatea de premiere a celor mai merituosi participanti la competitiile organizate in cadrul serbarilor (au fost oferite cupe, diplome si premii in bani). Tot in cadrul acestei festivitati, organizatorii au oferit certificate cu Ordinul " Balea " celor mai buni colaboratori si parteneri au Serbarilor Estivale ale Zapezii. (Cotidianul Tribuna, partener media al serbarilor de la Balea, a primit Certificatul Ordinul " Balea ", pentru sprijinul constant acordat organizatorilor inca de la prima editie a acestei actiuni.)

Distractia a continuat pana dimineata

Distractia si voia buna a continuat la Balea Lac, la miezul noptii de sambata spre duminica fiind declansat un super foc de artificii. A fost cel mai frumos " spectacol de foc " cu stelute multicolore ce s-a putut vedea vreodata la Balea Lac, salvele luminand minute bune cerul frumos instelat. Focul de artificii a fost urmat de focul de tabara, aprins in apropierea cabanei, cei prezenti petrecand minute bune in compania muzicii, a povestilor de tot felul si a trosnitului lemnului de brad ce arde. Discoteca, concursul de karaoke si surprizele de tot felul, au continuat in cabana pana la primele ore ale diminetii de duminica, cei prezenti bucurandu-se din plin de atmosfera placuta, distractie si buna dispozitie.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter