SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSerbarile Estivale ale Zapezii continua

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Fundatia Balea Transilvania este o persoana juridica de drept privat, infiintata in anul 1996, avand printre obiective atragerea populatiei de toate varstele in activitati de practicare a sportului pentru sanatate, educatie si recreere si dezvoltarea pasiunii pentru natura, munte si sport.

Fundatia a organizat si sustinut, inca de la infiintarea ei, Serbarile Estivale ale Zapezii. Manifestarea are drept obiectiv promovarea potentialului sportiv si turistic al zonei Balea si al judetului Sibiu, prin competitiile sportive unice in tara si in Europa care se desfasoara in cadrul acesteia, la peste 2000 de metri altitudine, la Balea Lac, in luna iunie a fiecarui an.

in cadrul proiectului inaintat Consiliului Judetean s-a respectat in totalitate Ghidul de eligibilitate privind aprobarea actiunilor sportive pe anul 2013, aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean Sibiu nr. 224 din 29.11.2012.

Competitiile pentru care s-a cerut finantare sunt cele cuprinse in cererea de finantare, si anume:

-concursuri de slalom schi si snowboard;

-concursuri de cros montan;

-concursuri de tir;

-concursuri de mountain-bike;

-partide de fotbal si volei pe zapada;

-concurs de tras cu franghia;

-demonstratii de salt cu parapanta si aterizare la punct fix.

Aceste competitii se desfasoara in principal pe zapada, pe grupe de varsta si categorii (femei si barbati), cu participanti din tara si strainatate, pe parcursul a doua zile, beneficiind de o puternica mediatizare locala si nationala.

Serbarile Estivale ale Zapezii au fost sustinute constant de Consiliul Judetean Sibiu, prin Agenda actiunilor sportive, de peste opt ani acesta constituind principalul nostru partener.

Facem aceste precizari pentru toti iubitorii muntelui si ai sportului, si in special, pentru presedintele Comisiei de evaluare si selectie a proiectelor sportive, consilierul judetean Adrian Besoiu, care a catalogat competitiile de mai sus drept "divertisment, amuzament, carnavalism ", considerandu-le neeligibile pentru programul de actiuni sportive finantate de catre Consiliul Judetean Sibiu.

Ne exprimam nedumerirea si regretam faptul ca, la nivel oficial, se face confuzie intre doua dintre cele mai importante actiuni ale fundatiei, Carnavalul Zapezii, actiune de divertisment si cultura montana, care se desfasoara in luna februarie si Serbarile Estivale ale Zapezii, din luna iunie, care includ competitii sportive din calendarul national si international al unor discipline sportive ca snowboard, cros, parapanta. intelegem insa faptul ca trebuie gasita o explicatie, o justificare, pentru o decizie care a starnit numeroase zambete si interpretari de tot felul.

in incheiere, ii asiguram pe toti iubitorii sportului si muntelui ca Fundatia Balea Transilvania isi va respecta calendarul de activitati pe anul 2013 si va asteptam sambata, 8 iunie, incepand cu ora 11, la Balea Lac, la debutul celei de-a XIX-a editii a Serbarilor Estivale ale Zapezii.

Presedintele Fundatiei Balea Transilvania

Marius Constantin Olariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter