SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSfanta Lumina de la Mormantul Mantuitorului Hristos - o minune dumnezeiasca

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In Tara Sfanta se petrec trei mari minuni dumnezeiesti.

De Boboteaza, Iordanul se intoarce dupa ce patriarhul Ierusalimului arunca Crucea in apa sfanta, unde Domnul Iisus Hristos a fost botezat de catre Marele Prooroc Inainte Mergator si Botezator Ioan, de Praznicul Schimbarii la Fata pe Muntele Tabor in timpul savarsirii Sfintei Liturghii deasupra bisericii ortodoxe cu hramul "Sf. Prooroc Ilie", apare un nor luminos asemenea norului care a aparut in timpul cand Mantuitorul si-a aratat Slava dumnezeiasca, incat Fata Sa stralucea ca Soarele, ucenicii Petru, Iacov si Ioan auzind glasul Parintelui Ceresc, care L-a marturisit pe Hristos Fiul Sau, asemenea Sfantului Ioan Botezatorul la Iordan.

La Biserica Sfantului Mormant, in fiecare Sambata Mare, in cadrul Vecerniei, la rugaciunea Patriarhului ortodox al Ierusalimului, in chip minunat se pogoara din cer Sfanta Lumina, care este cea mai mare dovada a Invierii Domnului si ca Ortodoxia este Dreapta Credinta.

In fiecare an, exista o serie de persoane asa-zise "invatate", care cauta tot felul de explicatii, si anume: ca lumanarile patriarhului sunt imbibate in fosfor, care in contact cu aerul, la un moment dat se aprind. Este total gresit ceea ce afirma acestia, intrucat Sfanta Lumina coboara ca un fulger si aprinde candelele din biserica Sfantului Mormant, precum si lumanarile (33 la numar), unor persoane care sunt de fata, ca de exemplu, la copii, la calugari, la maici etc.

Intr-un dialog la televizor, preotul Claudiu Raducu de la Mitropolia Banatului, i-a spus scriitorului Pavel Corut, care sustine aceeasi greseala ca lumanarile sunt imbibate in fosfor, ca la Pogorarea Sfintei Lumini, lumanarea care o avea in mana, adusa de la Timisoara, i s-a aprins in momentul Pogorarii Sfintei Lumini ca un vartej de foc. Pavel Corut i-a raspuns: "Eu n-am fost acolo sa vad ce-ati facut d-voastra", la care parintele foarte intelept i-a spus: "Vedeti ca vorbiti fara sa cunoasteti?".

Aceasta este problema: cei care contesta nu stiu ceea ce se intampla in Biserica Sfantului Mormant si nu au nicio legatura cu viata duhovniceasca in Hristos.

In anul 2005 am avut bucuria sa participam la venirea Sfintei Lumini in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim. Am reusit sa stam la Golgota si sa vedem cum Sfanta Lumina, sub forma de fulgere, a venit aprinzand cateva candele, care infrumuseteaza locul unde Domnul Hristos a fost rastignit pe Cruce, dupa ce Sfanta Lumina a venit si la Piatra Ungerii, aprinzand lumanarile unui copil, pe care il tinea tatal sau in brate.

Silviu Andrei Vladareanu, redactorul revistei "Lumea Credintei", care a fost si dansul prezent si care a fotografiat aureola de curcubeu, aparuta in jurul Soarelui inaintea Venirii Sfintei Lumini, fiind parca o mangaiere pentru cei ramasi afara din Biserica Sfantului Mormant, cum a spus si maica Nicolaida Gogeanu, secretara Asezamintelor Romanesti din Tara Sfanta; Silviu Andrei-Vladareanu a spus ca era o femeie in varsta care si-a dorit sa stea aproape de Sfantul Mormant, pentru a vedea cum se pogoara Sfanta Lumina, dar n-a reusit deoarece era multa lume, Sfanta Lumina a venit si la Piatra Ungerii unde se afla dansa, aprinzand lumanarile acelui copil, dupa care Sfanta Lumina s-a indreptat spre Golgota, unde ne aflam noi, aprinzand candelele si felinarele la doi pelerini rusi. Si noua si acestei persoane, Dumnezeu ne-a implinit gandul si dorinta de a vedea Sfanta Lumina, aceasta venind si unde se afla aceasta varstnica, precum si unde ne aflam noi.

Exista marturii de-a lungul timpului in care multi credinciosi au fost martori la Venirea Sfintei Lumini.

Despre Sfanta Lumina vorbesc si Sfintii Parinti ai Bisericii Sfantul Grigorie Teologul (329-390) vorbeste despre Lumina Invierii de la Ierusalim, astfel: "Lumina Sambetei celei Mari este Lumina inaintemergatoare a Luminii Invierii si a bucuriei celei vesnice, deoarece este o Lumina duhovniceasca".

Sursa islamica Al Biruni arata ca pentru a impiedica minunea, autoritatile musulmane au inlocuit festila candelei de la Sfantul Mormant cu un fir de arama, cu scopul ca acesta sa nu se aprinda, si ceremonia sa fie astfel intrerupta. Dar cand focul s-a coborat, ea s-a aprins totusi.

De asemenea, si Prea Sfintitul episcop vicar patriarhal Ieronim Sinaitul, fostul superior al Asezamintelor romanesti din Tara Sfanta, marturisea ca exista numeroase relatari ca Sfanta Lumina a aprins candele din Biserica Sfantului Mormant si lumanarile unor credinciosi.

O marturie cutremuratoare, asa cum a spus domnul Vasile Banescu, prezentator la Postul TV Trinitas, chiar in Sambata Mare a acestui an, in timpul transmisiei directe de la Ierusalim, este marturisirea Patriarhului Diodor al Ierusalimului (1981 - +2000).

"Lumina rasare din piatra ca si ceata care se ridica deasupra unui lac, piatra pare a fi acoperita de un nor, dar este lumina. Lumina se comporta diferit in fiecare an. Uneori acopera doar piatra, alteori lumineaza tot Mormantul, asa incat oamenii de afara vad Mormantul plin de lumina. Lumina nu arde. Niciodata nu mi-a ars barba in toti cei 16 ani de cand sunt Patriarh al Ierusalimului si am primit Focul Sfant..."

O alta marturie impresionanta a unei pelerine din Rusia in anul 1859.

"Deodata, a aparut un nor care a acoperit acea deschizatura in care cadea raza soarelui. Asupra poporului coboara un nor de roua. Mi-a revenit si mie, pe rochia mea alba de batista. Dupa soare a urmat norul, apoi roua si dupa roua - Focul. Roua cade pe vata de pe Mormantul Domnului, si deodata vata uda se aprinde cu o flacara albastra...". Nu cum spunea un asa-zis invatat anul acesta, dupa Sfintele Pasti, la un post de televiziune, ca acea roua de pe vata este sudoarea de pe fruntea Patriarhului. Total gresit. Roua apare pe vata in timpul Rugaciunii si apoi Sfanta Lumina.

Exista marturii, care arata ca atunci cand Ierusalimul era ocupat de musulmani, Patriarhul Ortodox, in fata Sfantului Mormant rostea rugaciunea, pentru primirea Sfintei Lumini, si cand aceasta se pogora, musulmanii abia atunci ii dadeau voie sa intre in Sfantul Mormant ca s-o scoata si s-o dea la poporul din Biserica.

In anul 2008, au avut de asemenea cercetari ale unor fizicieni rusi, care au ajuns la concluzia ca venirea Sfintei Lumini este o MINUNE, inclusiv coloana de la intrare a fost supusa unui studiu si s-a stabilit ca fisura a fost provocata de o descarcare electrica, inexplicabila din punct de vedere stiintific.

Episcopul Auxentios al Foticeei in lucrarea sa "Lumina Sfanta de Pasti de la Ierusalim", spune ca venirea Sfintei Lumini are un singur mister, dovedeste realitatea Invierii Mantuitorului.

Anul acesta 2015, s-a transmis direct de la Ierusalim, slujba Vecerniei din Biserica Sfantului Mormant, pe langa transmisia directa, toti cei care au relatat, atat cei doi invitati langa domnul Vasile Banescu, cat si P.S. Ieronim Sinaitul, Iulian Bobarnea, Raluca Mihalache, actualul superior Teofil Anastasoaie si maica Nicolaida Gogeanu de la Asezamantul Romanesc, toti au creat o atmosfera inaltatoare vorbind despre Miracolul Venirii Sfintei Lumini, intr-adevar o televiziune marturisitoare, cum s-a spus. Dumnezeu sa-i binecuvanteze si toti sa primim Lumina Invierii in suflet, chiar si cei necredinciosi, sa o primeasca ca impreuna sa marturisim cu convingere Hristos a inviat! Adevarat a inviat!Asezamantul Romanesc din IerusalimE-mail: bisericaro_ierusalem@yahoo.com

Adresa Radio Trinitas, Patriarhia Romana

E-mail: contact@radiotrinitas.roCornelius si Alexandru STOICA (cantareti bisericesti) - Sibiu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Silvia Duma ( 25.05.2015 10:01 )
Att timp ct vei continua să susţii n mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă n viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor n cartea Te-ai născut bogat. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să c?tige bani n timpul liber, ntr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email nina.stanescu.ns@gmail.com


      

Alte stiri adaugate duminica, 24 mai 2015


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter