SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSfaturi sufletiste pentru pentru studentii sibieni

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Universitătile din România sunt obligate, de mai bine de doi ani de zile să creeze centre de consiliere studentească. În cadrul Universitătii "Lucian Blaga" un astfel de centru functionează în conditii adecvate de la sfârsitul anului trecut, în timp ce Universitatea Româno – Germană si Universitatea Alma-Mater au câte unul de la începutul anului universitar.

Legea obligă universitătile ca în cadrul lor să functioneze un centru care să ofere studentilor consiliere, atât în carieră cât si psihologică. Universitătile mari din tară, precum Universitatea Bucuresti, Babes – Bolyai din Cluj Napoca sau Universitatea de Vest au astfel de centre încă din anul 1997. În Sibiu problema este privită mai mult ca o mână întinsă studentilor, însă un sprijin obligatoriu, iar consilierea se pliază în special pe orientarea în carieră a studentilor, consilierea psihologică fiind mai mult una "de suflet" , ca de la profesor la student. Departamentul de Orientare în Carieră a Studentilor, din cadrul Universitătii "Lucian Blaga" functionează din luna decembrie a anului trecut în conditii propice unei astfel de activităti, respectiv în două săli aflate în mansarda Facultătii de Medicină. În regulamentul de organizare si functionare se arată că "misiunea Departamentului de Orientare în Carieră a Studentilor este de informare, documentare, mediere, consiliere psihologică si consiliere în carieră" . Concret însă, studentii interesati pot beneficia aici de asistentă în realizarea unui CV, de sprijin în pregătirea unui interviu de angajare si în general de informatii ajutătoare în carieră. “La noi în centru studentii pot primi informatii si despre sistemul de credite, regulamentul ULBS si evaluarea în carieră" , ne-a declarat lect. Dr. Blanca Grama, directorul departamentului. La trainingurile organizate de Departamentul de Orientare în Carieră au participă în jur de 20 – 30 de studenti, iar într-o săptămână se arganizează în medie două sau trei traininguri, sustinute în general de traineri autorizati, în personalul Departamentului intrând doar două persone. Extins, din structura de management a departamentului fac parte câte un student si câte un profesor din fiecare facultate în parte Cu toate acestea, activitatea departamentului se axează în special pe sprijinul în carieră, nu si pe consiliere psihologică.. Pentru viitor, conducerea departamentului are în plan coorganizarea unor târguri de job-uri, implicarea unor firme în sprijinirea studentilor si colaborarea cu alte centre similare din tară.

“Un punct cheie"
Atât în cadrul Universitătii Româno – Germane cât si în cadrul Universitătii Alma Mater, un astfel de centru pentru consiliere pe probleme studentesti functionează abia de la începutul anului universitar în curs. “Centrul este cunoscut între studenti. În functie de zile, aici vin studenti pentru diferite probleme. Cer sfaturi pentru a lucra în străinătate, întreabă dacă îsi pot găsi o slujbă si continua facultatea în acelasi timp si alte probleme" , ne-a declarat dr. Nicolaie Georgescu, rectorul universitătii. Însă când vine vorba despre personal specializat, de consiliere se ocupă tot profesorii binevoitori, pentru că: “Unii studenti chiar nu au cui îsi deschide sufletul" mai spune dr. Nicolaie Georgescu care completează: “este unul dintre punctele cheie. Când mai vin de la minister sau de la Agentia Română pentru Asigurarea Calitătii în Învătământul Superior întreabă de centru." Si asta într-o universitate încare se formează 1350 de studenti, nu câteva zeci de mii câti numără Universitatea “Lucian Blaga" .
Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 19 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter