SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSi brazilienii ne imita!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

N-am stat niciodata sa inventariem ce avem in comun cu brazilienii, dar, zilele trecute, ni s-a aratat o asemanare izbitoare. Suparati ca organizarea Campionatului Mondial de Fotbal a inghitit o multime de bani, alta multime de brazilieni a iesit in strada, sa protesteze putin, sa-si exprime nemultumirea fata de -vezi Doamne! - risipa de malai. Am avut sentimentul ca-i aud pe ai nostri, e drept, ceva mai indreptatiti decat brazilienii: "Pai, domnule, din banii nostri?!". Banii astia "ai nostri" sunt relativi. Exista destui indivizi care nu lucreaza, nu platesc dari la stat in afara impozitului pe locuinta si masina, dar canta din zori si pana seara refrenul acela prostesc: "Am drepturi, platesc taxe si impozite!". Drepturi ar trebui sa aiba cei care se despart, luna de luna, cu durere in suflet, de o multime de bani varsati in vistieria statului, bani in schimbul carora primesc servicii de o calitate indoielnica. Esti indreptatit sa ai pretentii atunci cand oferi ceva; altceva decat o sporovaiala inutila, altceva decat figuratia zgomotoasa in corul urlatorilor la luna. Sa revenim - totusi - la brazilieni: sunt nemultumiti ca s-au cheltuit multi bani pentru organizarea celei mai importante competitii fotbalistice, fonduri din care, spun ei, s-ar fi putut face multe altele. Ce inseamna gazduirea turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal? O multime de turisti. Care turisti, trebuie sa doarma undeva, sa manance, sa bea, sa faca unele cumparaturi. Toate astea aduc bani. incasarile se traduc prin bani colectati sub forma de impozite. Unde se duc acei bani? La stat, adica exact in acelasi loc din care au plecat fondurile pentru organizarea competitiei. in plus, Brazilia ramane cu o ditamai reclama ce poate fi exploatata mult timp de acum inainte. Ca un exemplu, desigur, la scara mult mai mica, putem invoca intrarea in prelungiri a turismului de la Sibiu, dupa momentul Capitala Culturala Europeana din 2007. Furia maselor si simplitatea judecatii lor ingrasa mania proletara si fertilizeaza convingerea ca intreg capitalul statului e un bun comun. Lucrurile au un alt ritm de miscare, iar reclama joaca un rol crucial. Anul trecut am ajuns, intamplator, la Rovaniemi, la casa lui Mos Craciun. Kitsch-ul te lovea la fiece pas, dar, publicitatea, ambalajul bine croit au facut din aceasta destinatie unul dintre cele mai vizitate locuri ale lumii. Cand am ascultat stirea despre nemultumirea brazilienilor mi-am amintit, brusc, de spiritul "gospodaresc" de la noi, de priceputii in toate cele, care stiu cum trebuie impartit un buget, cum se construiesc autostrazile si cum se pune pe picioare industria. N-avem noi fotbalisti precum acesti locuitori din America de Sud, n-o fi plaja de la Mamaia precum Copacabana, dar uite ca i-am nimerit la filosofia de viata, fi-ne-ar naravurile comune sa ne fie!
de Dragos Bako


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 01 iulie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter