SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibielul, promovat de specialisti ca sa atraga turisti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in mediul rural, se doreste sa se construiasca cat mai mult, pentru a atrage turisti. Simpozionul care s-a derulat zilele trecute la Sibiel a continuat discutiile incepute cu prilejul concursului de arhitectura pentru amenajarea spatiului public din centrul satului, finalizat in luna februarie a acestui an. Competitia a reliefat amenajarea locului cu un loc de joaca pentru copii si regandirea spatiului din jurul monumentului eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale. Astfel, din contactul cu cativa arhitecti, a rezultat oportunitatea implicarii locuitorilor satului, arhitectilor si administratiei publice, in organizarea unui concurs de arhitectura pentru realizarea unor interventii adecvate.

De la dezbateri, la excursii

Simpozionul "Teritoriu si cultura construita: Politici publice si initiativa privata" a inceput prin scurte alocutiuni. "Vrem sa ne atragem turisti. De aceea, trebuie sa gasim cele mai bune solutii pentru a ne dezvolta cat mai bine cu putinta", a spus Horatiu Racuciu, primarul orasului Saliste. La eveniment, vineri, au luat parte experti din Austria si Italia, care au prezentat proiecte de succes implementate in aceste tari, precum si reprezentanti ai administratiilor locale si arhitecti. Printre cei prezenti s-au numarat si primari din localitatile invecinate, respectiv Dumitru Raceu (Tilisca), Iancu Beschiu (Jina), Ion Dancila (Poiana Sibiului), Bogdan Bucur (Rasinari) si Ioan Dragoman (Agnita). Dupa cuvantari, s-a facut un tur de masa, cand toti, la Caminul Cultural din Sibiel, s-au prezentat. Dezbaterile au avut in centru aspecte despre parteneriatele intre autoritatile locale, publice, specialisti, societate civila, sectorul de afaceri, sistemele culturale teritoriale, planificarea si managementul in dezvoltarea locala, precum si planul integrat de dezvoltare teritoriala, consortiul Capurso, Cellamare, Valenzano. Iar daca vineri a fost ziua discutiilor, sambata a fost dedicata vizitelor la Hosman, la Moara Veche, la Biertan si la Saschiz, in bucataria comunitara.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia pentru Tranzitie Urbana, Ordinul Arhitectilor din Romania si Fundatia "Heritas".


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter