SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibienii au vizitat Tulcea, la ASTRA

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sibienii iubitori ai culturii s-au bucurat de doua zile cu totul speciale la Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, pentru ca pe la noi pe acasa a trecut insasi Tulcea cu o buna parte din bogatiile sale. Frumusetile din lumea ape­lor au fost aduse la Sibiu, in perioada 3-5 mai, de o dele­gatie tulceana de 14 persoa­ne, care a venit insotita de o mini-colectie de carte reli­gioasa veche, de o expozitie de pictura, de cartea "Scrisori catre Rita" de ┼×tefan Cara­man si de multe prezentari care au apropiat de Sibiu tinutul de la gurile Dunarii.

"Suntem bucurosi ca acest spatiu va deveni neincapator in curand datorita interesului pe care lumea sibiana il manifesta fata de ce ne-a adus Tulcea aici (...) Am zis ca e foarte bine ca rudele noastre mai indepartate din spatiul Dobrogei de Nord sa vina aici sa vada de unde le-au plecat stramosii. Prezenta Tulcei la noi este si o invitatie lansata ca o pretuire a patri­moniului. Sibiul, prin ceea ce a lasat mostenire in spatiul cultural al Dobrogei, poate spune ca are iesire la mare", a spus Onuc Nemes-Vintila, directorul Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu, in deschiderea evenimentului care a adunat multi reprezentanti ai culturii sibiene la Biblioteca ASTRA.

Bucurie culturala

De prezenta la Sibiu a simbolurilor din tinutul nord dobrogean s-a aratat bucu­ros si Ovidiu Ghionu, direc­torul Bibliotecii Judetene "Panait Cerna " Tulcea, care a aratat ca: "Am facut lobby si am reusit sa organizam acest eveniment." Ovidiu Ghionu se declara indragostit de traditia si de valorile culturale romanesti, fapt pentru care alaturi de colegii sai, a adus la Sibiu "acele lucruri minu­nate care incearca sa cuprin­da cateva elemente esen­tiale ale traditiei si culturii dobrogene." Pe langa tradi­tiile si cultura lumii apelor, in foaierul Corpului B al ASTREI si-a facut simtita prezenta si spiritualitatea, pentru ca cei prezenti au ascultat cuvantul de binecuvantare si de salut al Preasfintiei Sale Visarion, Episcopul Tulcii, rostit de preotul Felix Lucian Neculai, de la Episcopia Tulcii, dar si al iPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului, rostit de preotul Savu Popa.

Cei prezenti la eveniment au mai avut ocazia sa "de­guste" din bunatatile culturale tulcene, prin intermediul reprezentantilor Institutului de Cercetari Eco-Muzeale din Tulcea, ai Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patri­moniu Cultural National Tulcea sau ai Asociatiei "La drum", care i-au purtat pe iubitorii valorilor autentice intr-un veritabil tur de forta tulcean.

Tulcea din expozitii, pictura si conferinte

Evenimentul care s-a intins pe parcursul a doua seri a fost sustinut si promovat de Consiliul Judetean Tulcea, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Tulcea, Episcopia Tulcii, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale si Biblioteca Judeteana "Panait Cerna" Tulcea, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu. Pe langa lansarile de carte, deschi­derile de expozitii, pe langa calatoriile imaginare in manastirile din tinutul apelor, sibienii au avut totodata ocazia sa participe la expozitii de fotografie, la vizionare de filme documentare, dar si la o serie de conferinte care au adus nordul Dobrogei mai aproape de sudul Transil­vaniei: "Peisajul si patrimo­niul cultural al Dobrogei si Deltei Dunarii", sustinuta de dr. Mihai Petrescu de la Insti­tutul de Cercetari Eco-Mu­zeale, "Multiculturalitate in spatiul deltaic", sustinuta de cercetatorul stiintific Iuliana Titov de la Muzeul de Etno­grafie si Arta Populara Tul­cea, "Judetul Tulcea - repere arheologice si istorice", sustinuta de prof. dr. Florin Topoleanu de la Muzeul De Istorie si Arheologie Tulcea si "Spatiul de la Gurile Dunarii - repere istorico-spirituale", sustinuta de pr. Felix Lucian Neculai, Episcopia Tulcii.
de Alexandra Chescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 05 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter