SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Sibienii" de la Bel Rom au vandut din nou

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Belgienii care au construit si vandut parcul de retail de la Sibiu au vandut al doilea parc, cel din Mures, o investitie facuta printr-o firma inregistrata in Sibiu.
Anuntul vanzarii parcului de retail din Mures la un pret de 90 de milioane de euro,
a fost facut de Carl Decoopman, unul din cei trei investitori belgieni, acesta fiind citat de mai multe publicatii de specialitate. Potrivit lui Decoopman, parcul de retail din Targu Mures a fost vandut catre divizia imobiliara a grupului francez Natixis. Din putinele datele oferite de catre Decoopman, pretul tranzactiei a fost de 90 mil. de euro, mai mare cu 7 mil. de euro decat suma pe care belgienii sustin ca au obtinut-o prin vanzarea parcului de retail de la Sibiu.

FIRMA care a derulat investitia in parcul de retail din Targu Mures este Bel Rom Unu SRL, inregistrata in Sibiu, mai exact, avand sediul social in Miercurea Sibiului. Firma este deci romaneasca, dar cu capital strain. Unicul asociat la Bel Rom Unu SRL este FDC Targu Mures BV, o societate din Olanda. Administratorii Bel Rom Unu SRL sunt insa aceiasi Carl Decoopman, Kris Verhellen si Danneels Hendrik, adica cei trei belgieni care au realizat si parcul de retail de la Sibiu. De altfel, cei trei investitori mai sunt administratori la alte firme din "familia Bel Rom", care au sediul social in Sibiu, dupa cum rezulta din datele Ministerului Finantelor. Astfel, inregistrate in Sibiu sunt Bel Rom Unu, Doi, pana la Bel Rom Zece. Aceste firme deruleaza investitii la diferite parcuri de retail pe care belgienii le dezvolta in tara. Pana acum Bel Rom a facut publica locatia a noua parcuri de retail, lista in care intra si cel de la Sibiu si din Targu Mures, vandute deja. Prin urmare, orice profit obtinut de firmele din "familia Bel Rom", inregistrate in Sibiu, inseamna, teoretic, impozite platite la Directia de Finante Sibiu. Bel Rom a anuntat, in momentul inaugurarii parcului de retail de la Sibiu, ca intentioneaza dezvoltarea a zece astfel de complexuri comerciale in Romania, in urma unor investitii totale de 500 de mil. de euro.
Bel Rom Unu SRL, firma care a derulat investitia din Mures, are un capital social de 300 de euro, avand in 2006 o cifra de afaceri de 824.000 de lei si un profit de 179.000 de lei. Parcul de retail din Targu Mures a fost finalizat, insa, spre finalul anului trecut.

Grupul financiar francez Natixis, care a preluat anul trecut si cladirea de birouri America House din Capitala, a anuntat anul trecut ca vizeaza achizitii in Romania dupa ce a strans 377 mil. de euro. Parcul de retail din Sibiu a fost vandut de cei trei investitori belgieni catre fondul britanic de investitii North Real Estate Opportunities Fund. Britanicii, care s-au aratat foarte multumiti de tranzactie, au anuntat ulterior investitii de 30 de milioane de euro in extinderea a ceea ce acum poarta numele Shopping City Sibiu.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 29 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter