SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibienii, maestri la infundat canalul

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Canalizarea nu este ghena de gunoi!" este titlul campaniei demarate de SC Apa-Canal SA Sibiu. Prin intermediul actiunii, reprezentantii institutiei sibiene spera, sa ii constientizeze pe oameni cu privire la unele dintre problemele spinoase, care afecteaza sistemul de canalizare si care fac sa creasca pana la cer cheltuielile institutiei, care de altfel nici nu erau prevazute, dupa cum a explicat ing. Mircea Niculescu. "Vrem sa atragem atentia cetatenilor, celor care utilizeaza serviciile de apa si canalizare ale municipiului Sibiu, si in extenso, in toate localitatile in care operam, ca ar trebui sa tratam putin diferit ceea ce transmitem in canalizare, pentru ca sistemele de tratare a apelor uzate trebuie sa functioneze cu o apa care este decantata, separata de lucrurile solide, astfel incat sa se poata face acea tratare biologica", a declarat presei directorul Apa-Canal Mircea Niculescu a mai precizat ca cele mai multe probleme apar in zonele de blocuri, in cartierele Vasile Aaron, Hipodrom sau Valea Aurie, acolo unde aglomerarea urbana face sa creasca numarul gunoaielor care ajung in reteaua de canalizare.

?Ne-am dezvoltat foarte mult cu retelele de canalizare in municipiul Sibiu. Suntem la a doua etapa si speram sa mai fie inca o etapa care sa inceapa peste vreo doi ani. Odata ce presiunea asupra sistemului de canalizare a inceput sa creasca, noi am acoperit din fonduri proprii si din imprumuturi bancare, cu utilaje corespunzatoare deservirea acestei retele. Avem utilaje combinate care pot sa spele, pot sa separe, pot sa depisteze in anumite zone cu camere de luat vederi starea canalizarii si sa ne permita sa luam masuri. In acelasi timp, insa, direct proportional cu aceasta dezvoltare a inceput sa creasca si numarul de interventii?, a mai spus Mircea Niculescu.

Obiecte obisnuite si mai putin obisnuite

Dintre elementele care ajung constant in canalizare, infunda tevile de canal si pompele sau chiar rup sistemele implicate in procesul de epurare, cele mai "obisnuite" sunt nisipul, bucatile de carton, servetelele umede, pampersii, tampoanele igienice, uleiurile si grasimile, cojile si bucatile de legume, cotoarele si pielitele strugurilor. Acestea nici n-ar trebui sa se afle acolo, pentru ca supun atat utilajele, cat si personalul Apa-Canal unui efort suplimentar, cu costuri pe masura. Daca acestea sunt elementele obisnuite pe care oamenii le arunca la canal, tot aici ajung si iarba tunsa de prin curti, incaltamintea, articolele de imbracaminte, prosoapele, lenjeria intima, purcei, o jumatate de oaie, covoare, carcase de radiouri si chiar covoare. In noaptea de marti spre miercuri la statia de epurare a ajuns chiar si carcasa unui sistem de aer conditionat.

 Felul in care toate aceste obiecte ajung in reteaua de canalizare nu este chiar un mister pentru angajatii Apa- Canal, pentru ca gunoaiele de mari dimensiuni sunt introduse in caminele de vizitare care sunt amplasate pe lungimea colectoarelor. "Sume mari se cheltuiesc pentru lucrarile de desfundare a retelelor de canalizare, zilnic inregistrandu-se o medie de opt interventii. Acestora se adauga cheltuielile generate pentru deblocarea si intretinerea instalatiilor din statia de epurare, de extragere si neutralizare a deseurilor si grasimilor. Se estimeaza ca in decursul unui an nivelul cheltuielilor generate de utilizarea abuziva a retelei de canalizare ajunge la aproximativ 100.000 de euro", mai spun reprezentantii Apa- Canal.

 "Canalizarea nu e ghena de gunoi!"

"Astazi (n.r. ieri) incepem o campanie pe care am denumit-o "Canalizarea nu este ghena de gunoi!" in mod sugestiv. Ne adresam tuturor categoriilor de abonati din toata aria de operare, nu numai celor din municipiul Sibiu, pentru ca acest comportament se regaseste in mai toate activitatile in care avem activitate. Vom transmite pliante tuturor abonatilor nostri ca anexa la factura, de asemenea vom lipi afise in mijloacele de transport in comun, la asociatiile de proprietari, la intrarea in blocuri si din toamna vom merge la scoli pentru ca, credem noi, educatia sta la baza tuturor comportamentelor care ne-ar putea ajuta in activitatea noastra de zi cu zi", a spus, la randul sau, Thomas Roth, purtatorul de cuvant Apa- Canal SA.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 25 iunie 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter