SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibienii respira teatru in weekend, fac inviorarea in pijamale si se spala pe dinti

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

O noapte si o zi iubitorii teatrului nu au voie sa doarma. De ce? Pentru ca Sibiul respira Teatru 25 de ore, prin festivalul care deschide calendarul cultural al anului 2013. Evenimentul va avea loc la sfarsitul saptamanii, incepand de sambata, ora 18. Publicul va fi purtat in noua locatii, acolo unde vor fi jucate spectacole de teatru si vor fi proiectii de filme, recitaluri de poezie, workshopuri, conferinte si concerte, dar si evenimente iesite din conventional, precum inviorarea spirituala si trupeasca din Piata Mare. "in noaptea in care se schimba ora si se trece la ora de vara, un semn la care tinem enorm, iar in Piata Mare a Sibiului se porneste si fantana arteziana, atunci are loc festivalul nostru", spune Bogdan Saratean, directorul evenimentului.

Ziua Mondiala a Teatrului, celebrata in weekend

Festivalul "25 de ore de teatru non-stop", ajuns la cea de-a treia editie, este organizat sub sloganul "Respira. Teatru" si are ca scop principal, inca de la prima editie, pe de o parte sa fie o manifestare de celebrare a Zilei Mondiale a Teatrului, din 27 martie, si, pe de alta parte, de a crea cadrul perfect de manifestare artistica pentru companiile de teatru independent din Romania si, mai ales, pentru tinerii actori aflati la inceputul carierei. Cel care deschide anul acesta festivalul din Sibiu este Teatrul de Arta din Bucuresti. Astfel, spectacolul "Emigreisan Drim", in regia lui Bogdan Husanu, cu o distributie alcatuita din Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore si Ion Bechet, va fi prima piesa de teatru din cadrul Festivalului "25 de ore de teatru non-stop". Acesta va avea loc sambata, 30 martie, in cadrul Galei de deschidere a evenimentului ce va "traduce" intreg weekendul. Gala va avea loc la Sala Thalia, incepand cu ora 18, scotand din buzunare cate 25 de lei pe bilet sau 20 de lei, in cazul elevilor, studentilor sau pensionarilor. "Deschidem in forta! Anul acesta, tinerii deschid festivalul. in semn de apreciere si prietenie fata de teatrul independent, in semn de solidaritate cu estetica si modus-ul vivendi al Teatrului de Arta Bucuresti, in semn de empatie cu cei care, chiar daca incep sa treaca de 30 de ani, aleg sa ramana in tara asta si sa actioneze in tara asta. incepem maratonul cu <>. Sa fie intr-un ceas bun! ", spune Bogdan Saratean. Spectacolul, o comedie romaneasca despre granitele fericirii, contureaza, de fapt, povestea unor tineri care se hotarasc sa mearga la Londra si trec printr-o serie de incurcaturi si peripetii. "Trebuie sa ajungem la Elsinore, acolo unde e mormantul lui Hamlet. Sapam si luam cate oase gasim. Se cauta in special mana cu care a tinut craniul lui Yorick (...)", este una dintre replicile spectacolului. Dupa acest spectacol, urmeaza la Oldies Pub "Ruleta ruseasca", o adaptare scenica dupa poemul "Norul cu pantaloni", de Vladimir Maiakovsky, ora 20.30, apoi "Dragonul de aur" la 22.30, la Sala CAVAS, iar la ora 23, la Kulturcafe, "Acasa", un spectacol semnat de Ştefan Caraman. in ceea ce priveste ziua de duminica, aceasta incepe la miezul noptii la Studioul CAVAS cu "Colibri", un spectacol regizat de Florin Piersic junior, urmat fiind de "Zorba", la Atrium, ora 1.30, "Omul-Perna", la Studioul CAVAS, ora 2, derulat fiind odata cu "Comedy-Show", la Kulturcafe SIGI. Ora 5 bate cu "Caldura? Mare? ", la Atrium, un spectacol modern dup[ texte de I. L. Caragiale, continuand la ora 6.30, in acelasi loc, cu vizionarea de film "S-a furat o bomba", in memoriam Iurie Darie, si la 8 cu "Poezie la micul dejun", cuprinzand recitaluri de poezii ale lui Radu Vancu si Gabriel Bota.

Dimineata, in Piata Mare. in pijamale

Duminica, ora 10, ii aduce pe sibieni in Piata Mare. Aici, artistii si voluntarii festivalului, in pijamale, vor efectua un set de exercitii fizice, iar, sub indrumarea lui Gheorghe Igna, stomatologul oficial al festivalului, vor invata cum se efectueaza un periaj dentar corect. De asemenea, aici poate lua parte si publicul dornic de a face o astfel de trezire. "Daca exista vreun sibian care vrea sa vina alaturi de noi si sa se spele pe dinti, noi ne-am bucura", spune, zambind, Bogdan Saratean. Aceasta manifestare intentioneaza, dupa spusele organizatorilor festivalului, sa figureze in Cartea Recordurilor in anii ce vor urma.

De vorba cu Marcel Iures

Ora 12 va aduce la Libraria Humanitas "Constantin Noica" o intalnire cu Marcel Iures, sub titlul "Tinerii si teatrul independent", iar ora 13.30 spectacolul cu adolescenti din Centrul de Plasament din Sibiu, coordonat de psihoterapeutul Bianca Babes, "Doar sunt". Piesa de teatru va pune, astfel, in relief, momente importante din viata tinerilor, aducand mai aproape de public trairile si sufletele din centru. La ora 14, va avea loc la Libraria Humanitas "Constantin Noica" conferinta "25 de ore din viata unui elisabetan adevarat", la ora 15, la Sala CAVAS, "Omul-Perna", la 15.30, la Atrium, "Amalia respira adanc", la ora 16, la Biblioteca Judeteana "Astra", in sala festiva, "Un teatru fara granite", la ora 17, tot aici, "Turnul Respira", la ora 19, la Teatrul "Gong", gala de inchidere, prin spectacolul "Absolut", in regia lui Alexandru Dabija, iar la Oldies Pub, se va desfasura, cu incepere de la ora 21, spectacolul "Pam-Pam", un one man show avand la baza pamfletele lui Constantin Tanase, "Lipiciosii" prezinta "Despre vise si alte amagiri", iar apoi va avea loc "I am the After-Party". Dar nu se termina aici festivalul. Asta pentru ca luni, 1 aprilie, in prelungirea maratonului, Asociatia Culturala "BIS" propune jucarea celui mai aplaudat spectacol din cadrul evenimentului, la Atrium, ora 21.

Fara abonamente

in ceea ce priveste biletele, acestea au fost puse in vanzare inca din 14 martie, fiind disponibile in trei categorii: pentru deschiderea oficiala a festivalului, 25 de lei sau, cu reducere, 20 de lei, bilet valabil pentru o singura reprezentatie la 15 lei si pentru gala de inchidere, 55 de lei. Pe langa acestea, au putut fi incheiate si abonamente, cu 45 de lei, valabile la toate reprezentatiile din festival, mai putin pentru spectacolele din deschiderea si din inchiderea maratonului. Cele 50 de abonamente au fost, insa, epuizate inca din prima zi, in acest moment publicul mai putand cumpara exclusiv bilete pentru deschidere, inchidere si pentru fiecare reprezentatie din program de la unul dintre cele trei puncte de vanzare din Sibiu, respectiv de la Libraria Humanitas, Agentia Teatrala si Atrium Clasic Cafe. De asemenea, ele pot fi cumparate si de la intrarea in salile de spectacol, in limita locurilor disponibile.

Festivalul de la finele lunii este organizat de Asociatia Culturala "BIS", cu sprijinul partenerului de traditie "Marquardt", si cofinantat de Consiliul Local Sibiu, prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului, conceptul evenimentului dorind a fi extins in viitor si in Cluj si in Bucuresti.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 27 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter