SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiu - Agnita, in plin santier

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Bottesch este multumit de mersul investitiei

Presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, spune ca proiectul este in grafic, chiar daca au existat intarzieri din pricina contestatiei depuse pentru licitatia de executie si semnarea contractului de executie. "Constructorii au inceput intr-un ritm bun, chiar daca au existat intarzieri din cauza procesului de atribuire a investitiei. Vor continua in acest ritm", spune Martin Bottesch.

Lucrarile merg bine la poduri

Proiectul de modernizare a drumului judetean Sibiu - Agnita a suferit si modificari de traseu. Astfel, in apropierea localitatii Cornatel, comuna Rosia, drumul este reconfigurat. Succesiunea de curbe, in fapt o sicana, a fost "taiata" prin constructia viitorului pod. Deja firmele au lucrat la reamenajarea drumului si la bretetele care duc spre noul viaduct. Au avut loc lucrari de pamant si, umpluturi si in functie de conditiile meteorologice, se va trece si la partea de lucrari de arta (turnarea rampelor podului, legarea fierului beton). Autoritatile judetene spun ca s-a optat pentru acest pod si inlaturarea sicanei pentru o mai mare siguranta pentru conducatorii auto, dar si pentru protectia pietonilor. Sa nu uitam ca dupa modernizarea drumului judetean viteza de deplasare a autoturismelor se va apropia de 100 de km. Este poate cea mai mare lucrare care se desfasoara pe acest tronson de drum judetean, urmand ca podul sa fie finalizat in cursul anului viitor.

Noul pod de la Nocrich va fi construit in paralel cu cel vechi, insa va fi "trasat" pe diagonala, in termeni tehnici. Practic, prin constructia noului viaduct curba de la intrarea in comuna Nocrich va fi mai mica si nu va mai exista nici o "strangulare" de trafic in aceasta zona. Podul va avea o lungime mai mare si va fi realizat dupa ultimele normative europene, asa cum se va intampla cu toate podurile si podetele situate pe acest tronson de drum.

DJ Sibiu - Agnita va fi suspendat peste centura Sibiului

Poate cea mai importanta noutate in derularea proiectului Sibiu - Agnita este faptul ca drumul judetean va fi suspendat peste centura ocolitoare a municipiului Sibiu. Desi initial, centura Sibiului trebuia sa treaca peste DJ 106 Sibiu - Agnita, in urma calculelor economice facute de Compania Nationala de Autostrazi s-a ajuns la concluzia ca este mai bine ca centura ocolitoare sa treaca pe sub viaductul Sibiu - Agnita. in aceste conditii, viaductul centurii din zona a fost reconfigurat. Aceasta initiativa este salutata de autoritatile judetene si locale, care spun ca este cea mai buna varianta. Viaductul va fi construit din fondurile Companiei Nationale de Autostrazi.

15 km de asfalt frezat si 4 km de piatra sparta

Consortiul de firme este foarte aproape de a finaliza cei 15 km propusi pentru frezat in acest an. Practic, prin actiunea de frezare este indepartat stratul de asfalt existent pana la fundatia drumului. Lucrarile de frezat sunt in grafic, iar constructorii au inceput sa lucreze la consolidarea drumului prin asternerea pietrei sparte. Pana la finele anului, firmele si-au propus sa finalizeze 4 km de drum cu piatra sparta. Totodata, o atentie marita se acorda refacerii acostamentelor si santurilor. Autoritatile judetene si constructorii cer rabdare conducatorilor auto care utilizeaza constant acest tronson de drum pentru disconfortul creat si afirma ca vor incerca sa-l reduca la minim. De asemenea, conducerea Consiliului Judetean, beneficiarul investitiei, a cerut constructorilor ca stratul de piatra sparta sa fie intins pe o suprafata mai mare, chiar daca in acest an nu va fi turnat nici un kilometru de asfalt.

Circulatia nu va fi oprita pe durata lucrarilor

Circulatia rutiera pe DJ 106 G Sibiu - Agnita nu va fi oprita pe parcursul derularii proiectului si a lucrarilor de modernizare si reabilitare. Este unul dintre cele mai circulate drumuri judetene si in aceste conditii, constructorii vor lucra in functie de traficul rutier existent, insa fara a opri circulatia. Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, de la semnarea contractului de finantare si pana la incheierea contractului. Principalele obiective sunt 52 de km de drum judetean modernizat, 32 de iesiri drumuri laterale amenajate, 6 intersectii cu structura rutiera amenajate, 40 de indicatoare rutiere, 10.212 parapeti, doua parcari amenajate, 13 poduri reabilitate si 15 statii autobuz amenajate.
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous 55 ( 09.12.2009 11:31 )
Chiar credeti case lucreaza cum trebuie? Intrebati si pe cei care controleaza lucrarile. Daca au habar de ce se intimpla sub nasul lor. Eu am trecut prin zona si am ramas "masca".


  

Alte stiri adaugate miercuri, 25 noiembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter