SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiu - primul Smart City din tara

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul este din aceasta luna in mod oficial in proiectul Smart City, anuntat de municipalitate inca de anul trecut.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a semnat un memorandum de intelegere privind cooperarea Centrului Roman al Energiei si unele societati membre cu Municipiul Sibiu pentru promovarea si implementarea proiectului pilot Sibiu Smart City.

"Societatile, CRE si Municipiul Sibiu doresc promovarea unor solutii inteligente de producere si utilizare a energiei precum si gestionarea eficienta a consumului de energie electrica si termica in cadrul unor zone selectate din orasul Sibiu. in acest sens, se vor identifica, dezvolta si implementa, conform legislatiei in vigoare module tehnice ce vor alcatui Proiectul Sibiu Smart City", se arata intr-o informare ce va fi prezentata consilierilor locali in sedinta de joi.

Practic, o zona a Sibiului va fi locul in care se va desfasura acest proiect pilot ce va incerca sa incurajeze comunitatea sa foloseasca transportul in comun sau bicicleta in defavoarea autovehiculului propriu.

Panouri solare, energie eoliana, modificari aduse cladirilor care sa conduca la o mai mare eficienta energetica, utilizarea celulelor fotovoltaice in generarea de energie termica sau electricitate, integrarea in comunitate a autovehiculelor electrice, modernizarea iluminatului public sunt o parte din obiectivele acestui proiect.

Primele discutii au avut loc anul trecut intre Iohannis si o echipa de specialisti condusa de Stelian Alexandru Gal, presedinte al Centrului Roman al Energiei.

Atunci, reprezentantii Primariei spuneau ca pentru implementarea acestui concept in municipiul Sibiu echipa proiectului va configura o infrastructura de cercetare tip Microgrid in Sibiu, prin crearea unui site pilot al sistemului de management energetic al municipiului si apoi va pune in aplicare proiectul-pilot Smart Grid. Sibiul, catre statutul de " Oras inteligent ".

Obiectivul proiectului este acela de a amenaja, la nivelul orasului sau cartierelor acestuia, un sistem energetic integrat, optimizat atat in ceea ce priveste cresterea eficientei energetice, cat si in ceea ce priveste reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

" Proiectul mi se pare foarte bun si cred ca s-ar potrivi Sibiului. Este oportunitatea noastra sa introducem Sibiul in acest domeniu foarte nou la noi in tara, acela de utilizare a energiilor regenerabile. Proiectul i-ar asigura orasului o perspectiva pentru un viitor care nu ar mai depinde de energia produsa conventional, cu resurse care nu se regenereaza si care produc poluare ", spunea Klaus Iohannis dupa intalnirea de anul trecut.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 27 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter