SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul are de 4 ori emotii la Oscar-urile teatrului romanesc

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

De patru-cinci ani asteapta Sibiul sa simta din nou cum e sa ai multe emotii pentru multe nominalizari la Premiile UNITER. Asa s-a intamplat in anul 2008, cand Teatrul National " Radu Stanca" se prezenta la Bucuresti cu nominalizari la cinci premii UNITER. Anul acesta, suntem pe aproape, asa ca Sibiul tine pumnii de patru ori teatrului sibian. Cele patru nominalizari ne situeaza pe locul 2 in topul nominalizatilor, fiind devansati de teatrul bucurestean "Bulandra" cu sase nominalizari. "Pentru noi e un moment de bucurie si o recunoastere a standardului inalt pe care il promovam prin spectacolele produse" , declara Constantin Chiriac, directorul general al TNRS, la aflarea nominalizarilor pentru Gala UNITER 2012.

Asta-seara, aflam care dintre cele patru nominalizari se transforma in premii: Gala UNITER are loc la Teatrul Odeon din Bucuresti si va fi transmisa in direct de TVR 1, Radio Romania Cultural si pe internet la adresele www.tvr.ro si www.uniter.ro de la ora 21.

Patru nominalizari

Cu lipici la public si la criticii de Teat ru au fost trei dintre spectacolele produse anul trecut de Teatrul National " Radu Stanca" din Sibiu si ele dau cele patru nominalizari ale Sibiului la Gala Premiilor UNITER 2012.

Primul pe lista este spectacolul "Ultima zi a tineretii", nominalizat la categoriile: cea mai buna scenografie - Dragos Buhagiar si cel mai bun spectacol al anului precedent - "Ultima zi a tineretii". Dragos Buhagiar e in competitie directa cu scenografii Vioara Bara si Nikola Toromanov, iar "Ultima zi a tineretii" intra in cursa pentru spectacolul anului 2011, in contrapartida cu "Ivanov", al Teatrului "Bulandra" , si cu "Vizita batranei doamne", de la Teatrul National Bucuresti.

Premiul pentru cea mai buna regie poate ajunge tot la Sibiu, gratie muncii depuse de Silviu Purcarete la spectacolul "D�ale carnavalului". La aceeasi categorie sunt nominalizati sibianul Radu Alexandru Nica - pentru "Mountainbikers" si L�szl� Bocs�rdi, pentru spectacolul "Caligula".

Marius Turdean, tanarul actor al TNRS, poate aduce cel de-a patrulea premiu UNITER la Sibiu: a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor in rol principal, gratie prestatiei sale din spectacolul "Ispita Cioran". In cursa pentru acelasi premiu intra actorii Sorin Leoveanu si Marian Ralea.

Jacqueline Bisset vine la Gala Premiilor Uniter 2012

2012 ne aduce cea de-a XX-a editie a Galei Premiilor UNITER, iar momentul aniversar este marcat de UNITER prin retrospective si invitati de seama. Astfel, in aceasta seara, actorii romani vor sta pe scena alaturi de Jacqueline Bisset, Michael Pennington si Tobias Biancone.

Jacqueline Bisset, actrita nominalizata pentru Premiile Globe, Emmy si Cezar, distinsa cu Legiunea de Onoare, va inmana Premiul UNITER pentru cea mai buna regie. Actorul si regizorul britanic Michael Pennington, co-fondator al English Shakespeare Company, este cunoscut publicului nu numai pentru legatura sa puternica cu opera shakespeariana. Tobias Biancone este poet, scriitor si dramaturg, precum si director general al Institutului International de Teatru, care promoveaza colaborarea intre cei care lucreaza in artele spectacolului.

Sibiu si UNITER

Mai mereu au fost spectacolele si colaboratorii Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, in cartile UNITER. Intr-un an mai mult, in altul mai putin.

Prima nominalizare la un Premiu UNITER a venit pentru Sibiu in anul 2000, cand actrita Kitty Stroescu a concurat la Premiul pentru cea mai buna actrita cu rolul Sancho Panza din spectacolul "Don Quijote" . Anul urmator i-a adus teatrului sibian inca o nominalizare, la premiul pentru cea mai buna regie: Alexander Hausvater - pentru "Canibalii".

Primul Premiu UNITER a ajuns la Sibiu pentru un spectacol din 2002, cand "Othello?!", in regia lui Andriy Zholdak, a fost desemnat cel mai bun spectacol romanesc. "Othello?!" a avut parte si de o nominalizare UNITER, pentru scenografia semnata de Kolio Karamfilov. Cu un premiu castigat si alte doua nominalizari s-a laudat Teatrul National "Radu Stanca" la Premiile pentru anul 2003, cu un premiu si o nominalizare - la premiile pentru 2004.

Pentru anul teatral 2005 Teatrul National "Radu Stanca" nu a intrat la nominalizarile UNITER, dar directorului institutiei - Constantin Chiriac - i s-a decernat Premiul de Excelenta din partea Senatului UNITER.

Doua spectacole ale TNRS s-au numarat la nominalizarile Premiilor UNITER pentru 2006, iar in 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, orasul a gazduit singura editie a Galei UNITER ce nu s-a desfasurat la Bucuresti. Din pacate, desi au existat doua nominalizari - Florentina Ţilea, pentru rolurile din spectacolul "Vremea dragostei, vremea mortii" si Andu Dumitrescu, pentru scenografia spectacolului "Vremea dragostei, vremea mortii" - nu s-a luat niciun premiu. In 2008, in schimb, teatrul sibian a fost nominalizat la cinci categorii si a luat doua premii: cea mai buna actrita in rol principal - Ofelia Popii pentru rolul din " Faust" si Helmut Sturmer - pentru scenografia spectacolului " Faust" . In acelasi an, maestrul Ion Besoiu a primit Premiul pentru intreaga activitate.

2009 nu a adus vreo nominalizare Sibiului la Premiile UNITER, iar in 2010 au fost doua nominalizari si s-a obtinut Premiul de Excelenta , pentru impactul international al spectacolului "Faust" dupa Goethe la Festivalul Edinburgh 2009. Anul trecut, Ofeliei Popii i-a fost decernat inca un premiu UNITER pentru rolurile din spectacolul " Felii" .


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter