SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul are opt crese noi. Pe hartie!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zeci de parinti din Sibiu se zbat, in aceste zile, pentru a prinde unul din cele 450 de locuri in cresele din Sibiu. in acele crese in care vacanta incepe in 1 iulie, acum se fac inscrieri pentru copiii care vor intra la cresa din luna septembrie, iar inscrierea noilor copii in gradinitele care intra in vacanta in august, se va face incepand cu 1 august.

Parctic, copiii care acum sunt la cresa, vor avea in continuare locul asigurat, iar pentru copilasii nou sositi se face acum depunerea dosarelor pentru a veni la gradinita incepand din septembrie, spune Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu.

Criteriile in baza carora se face accesul la crese este ordinea depunerii dosarelor, domiciliul in Sibiu, in apropierea gradinitei, sau locul de munca al parintilor.

La crese, cererile pentru inscriere se depun pe tot parcursul anului, cu o luna inainte de data de la care copilul va veni la cresa. Spre exemplu, un parinte care isi reia serviciul in luna noiembrie, va depune cerere in luna octombrie.Cresa noua pe Arhivelor"Vrem sa cre[m mai multe locuri in cresele din Sibiu. Acest lucru se va putea, partial, prin schimbarea destinatiei, de exemplu, pe Arhivelor schimbam destinatia din gradinita in cresa, dar va fi nevoie si de construirea de crese noi", spune primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Primaria Sibiu va infiinta o noua cresa, pe strada Arhivelor, unde a functionat gradinita.

Pentru cresa de aici, exista deja aprobat bugetul de 328.000 de lei, insa investitia fiind de valoare mare este nevoie de derularea unor licitatii pentru lucrari, care lucrari vor putea fi incepute doar dupa ce se vor parcurge toate procedurile birocratice.Opt crese in judet. Pe hartiein judetul Sibiu, urmau sa fie construite inca opt crese, trei in Sibiu, iar restul in Medias, Avrig, Cisnadie, Saliste si Talmaciu. Primariile au pus la dispozitie terenul, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat licitatia, iar apoi de proiect nu s-a mai auzit nimic.

Valoarea avansata atunci de minister era de 8.604.841 lei fara TVA, suma care urma sa includa costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare, iar primariile urmau sa puna la dispozitie terenurile si la final sa realizeze dotarile tehnico-edilitare.Probleme cu personalulProblema creselor insuficiente este completata de cea a lipsei de personal, pentru ca, in continuare, posturile sunt blocate, nu se pot face angajari, iar situatiile in care se ajunge sunt de-a dreptul absurde.

Spre exemplu, la Sibiu, organigrama prevede 45 de posturi pentru infirmiere, dar in prezent sunt 20 de posturi vacante. in ceea ce priveste asistentele medicale, in fiecare din cele 7 crese ar trebui sa fie una angajata, deci sapte in total, insa acum sunt doua.

inca de anul trecut, Primaria Sibiu a externalizat aceste servicii si a ocupat astfel posturile pentru care cresele sa nu se inchida, dar aceasta solutie, singura, este contestata de Curtea de Conturi.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 03 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter