SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul are un colt din China, la ASTRA

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Evenimentul nu s-a facut oricum, ci in prezenta unui public numeros, a studentilor, reprezentantilor mai multor institutii din Sibiu, a oamenilor de cultura dar si a presedintelui Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, prefectului Ovidiu Sitterli, directorului Bibliotecii ASTRA, Silviu Bors, presedintelui Institutului "Confucius" din Sibiu, Constantin Oprean, a directorului Institutului Confucius din Sibiu, Song Shaofeng si a reprezentantului Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, Bian Zhengdong.

O dovada de prietenie

"Acest colt nu a rasarit peste noapte. La inceput, studenti ai ULBS proveniti din China, care au invatat foarte bine limba romana, au sustinut mai multe cursuri de limba chineza pentru copii, in cadrul Sectiei pentru Copii si Tineret a bibliotecii . Ulterior, Institutul Confucius de aici de la Sibiu ne-a facut o donatie consistenta de carte pentru copii", a spus Silviu Bors, subliniind ca deschiderea Coltului Chinezesc a devenit, astfel, un demers firesc.

La randul sau, Ioan Cindrea, si-a exprimat bucuria pentru prezenta sa la inaugurarea micului colt de China. in viziunea sa, "Acest colt chinezesc va fi o punte de legatura intre Romania si China, intre Sibiu si China si eu cred ca este o continuare a relatiilor bune pe care noi, ca tara si judet, le avem cu China". Ioan Cindrea a profitat de ocazie pentru a-i inmana reprezentantului Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, un album al judetului Sibiu, in limba chineza.

"Cultura chineza este una dintre cele mai vechi culturi ale lumii si astazi vrem sa spunem ca in judetul Sibiu cultura chineza devine o prezenta constanta. (...) Necesitatea de a cunoaste cultura chineza a venit ca un raspuns din partea Institutului Confucius si a ULBS, iar astazi toti cei interesati de limba, cultura, traditii, pot sa gaseasca un raspuns in acest colt al culturii chineze. Sper ca foarte multi dintre dumneavoastra sa beneficieze de serviciile pe care, cu mare generozitate, Ambasada Chineza le-a pus la dispozitie", a spus la randul sau, prefectul Ovidiu Sitterli.Din China, la Sibiu

Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania a avut ieri un reprezentant de seama, in persoana lui Bian Zhengdong, care si-a exprimat bucuria de fi prezent la aceasta inaugurare. "Este o mare bucurie pentru mine sa particip la aceasta deschidere a Coltului Chinezesc (...) Este simbolul perfect al prieteniei si intelegerii dintre Romania si China", le-a spus Bian Zhengdong celor prezenti, asigurandu-i pe initiatorii acestui proiect de intregul sprijin al Ambasadei tarii sale.

Presedintele Institutului Confucius de la Sibiu si al Senatului Universitatii Lucian Blaga Sibiu, Constantin Oprean a tinut sa sublinieze, la randul sau, beneficiile avute chiar de domnia sa in urma cunoasterii culturii si a civilizatiei Chinei. "Trebuie sa va spun ca am invatat enorm de mult din ceea ce am vazut, din ceea ce am trait in China". Tot el le-a explicat celor prezenti ca "Unul dintre indicatorii care ar putea arata relatiile de colaborare chinezo-romana este numarul de cetateni ai urbei noastre, sau ai judetului nostru care cunosc limba si cultura chineza, raportat la populatia totala a orasului si judetului. Din acest punct de vedere trebuie sa va spun ca Sibiul este pe locul I in Romania si probabil ca si judetul va ajunge la acest nivel".

Pentru Song Shaofeng inaugurarea Coltului Chinezesc reprezinta un moment istoric. "Astazi noi suntem aici sa facem un lucru istoric. As dori sa va spun ca oamenii din Sibiu isi doresc din suflet sa invete limba chineza si in ultimii ani, in ultimul timp, oamenii de aici au facut multe eforturi pentru a invata limba chineza si despre cultura chineza, ceea ce inseamna o mica contributie la prietenia romano-chineza", a aratat Song Shaofeng.

Sibienii de toate varstele care vor sa faca o incursiune in cultura si civilizatia Chinei pot trece linistiti pragul Coltului Chinezesc. Tot aici urmeaza sa aiba loc si o serie de cursuri de invatare a limbii chineze destinate copiilor, iar apoi si adultilor.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 27 iunie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter