SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul, castigator al Maratonului fotografic

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in urma cu o luna, peste o suta de tineri au luat startul in primul maraton fotografic international din Sibiu. Au avut la dispozitie 24 de ore, un aparat de fotografiat si zece notiuni pe care au trebuit sa le ilustreze prin imagini surprinse in Sibiu. La finish au ajuns toti, iar dupa deliberarile juriului, cele mai ilustrative trei imagini de la fiecare sectiune au fost alese pentru expozitia din plan local. Aceasta este deschisa la Centrul Cultural Habitus, iar alaturi de imaginile castigatoare la Sibiu stau imagini din alte orase europene, pentru ca, maratonul fotografic s-a desfasurat concomitent in alte sase orase: Banja Luka (Bosnia si Hertegovina), Osijek (Croatia), Pécs (Ungaria), Priština (Kosovo), Ruse (Bulgaria) si Skopje (Macedonia). Proiectul international SudEst 24-7 este sustinut de Fundatia Robert Bosch si Goethe-Institute din tarile participante, iar la Sibiu evenimentul este organizat de Centrul Cultural German.

Record de imagini, la Sibiu

Vernisajul SudEst 24-7 a avut loc vineri seara si a iesit intru catva din tiparele obisnuite. Doua au fost motivele: numarul mare de participanti la eveniment si faptul ca toate fotografiile au fost acoperite cu coli albe de hartie, find vizibile publicului abia dupa anuntarea castigatorilor.

Cuvantul oficial de bun-venit i-a apartinut lui Sophie Werner, reprezentant Centrul Cultural German Sibiu, care a subliniat ca aceste lucrari "arunca o privire noua asupra orasului, te invita sa-l descoperi sub noi infatisari ". Noile infatisari ale Sibiului sunt date de cele zece notiuni pe care fotografii le-au urmarit in demersul lor: casa de vis; Atentie!; utopia; oras, tara, rau; tempo; legatura; deschis; ordine; "german? " si Made in Romania. Asa au rezultat aproape 600 de infatisari ale orasului, concretizate in cele aproape 600 de fotografii. "in competitia de la Sibiu s-au inscris apoape 600 de imagini si acesta este cel mai mare numar de fotografii produs in orasele din competitie. Cele mai bune 30 de imagini au fost alese de juriul format din fotografii Fred Nuss, Silvana Armat si Sebastian Marcovici, iar un alt juriu a ales lucrarile ce vor fi prezentate la Pecs. Doua imagini realizate la Sibiu au fost considerate printre cele mai bune din concurs, asa ca Sibiul da doua echipe castigatoare la nivel international. Este vorba de echipa formata din Bianca Cecilia Popa, Diana Bejenaru si din cea alcatuita din Teodor Octavian Oprescu, Adrian Braniste, Rares Marin si Dorin Ispas. Imaginile realizate de acesti tineri vor fi cuprinse in expozitia internationala care se va deschide in aprilie la Pecs ", adauga Sophie Werner.

Legatura, prin ingeri si telefon mobil

Creativitatea maratonistilor sibieni se vadeste in imaginile expuse. Va intrebati, de pilda, cum poate fi redata notiunea de legatura? Prin sireturile albe legate pe un pantof sport, rosu, prin statuia unui inger care pare ca uneste cerul si pamantul sau prin telefonul mobil, care pune in conexiune spatii departate geografic.

Nici alaturarea celor trei cuvinte tara, rau, oras nu i-a lasat fara inspiratie pe concurenti, asa ca notiunile au fost imaginate printr-o felie de paine din care s-a decupat Harta Romaniei, iar cu ajutorul catorva lingurite de frisca s-au asezat orase, ape, munti. Altii au optat pentru imaginea unei barcute din hartie plutind pe un ochi de apa, iar barcuta poarta mandra inscriptia Romania.

Ideea de ordine transpare cu usurinta din alinierea perfecta a unor pahare sau dintr-un dialog cu politistul. Am lasat pentru final sectiunea menita sa ne identifice tara, adica Made in Romania, si doua imagini: cea a "puilor " de pe o ie romaneasca si cea a chipului unei femei batrane zarit peste borcanele cu muraturi.

Expozitia este deschisa la Centrul Cultural Habitus din Sibiu, din Piata Mica nr. 4


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 15 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter