SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul devine raiul biciclistilor: 17,38 km de piste de biciclete. Update: ce spun biciclistii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zece tronsoane de piste pentru biciclisti vor fi amenajate, in aceasta primavara, in intreg Sibiul. Lungimea totala a pistelor va fi de aproape 35 de km (cateva 17,38 de km pe fiecare sens de mers). Pistele vor fi amenajate pe partea carosabila a strazilor din Sibiu, scopul final fiind acela de a conecta toate cartierele cu centrul orasului. 

Update: Biciclistii cer si aducerea gurilor de canal la nivelul strazii

Tudor Popa, arhitect de profesie, este unul dintre organizatorii constanti ai intalnirilor generic denumite Masa Critica, in cadrul carora se intalnesc o data pe luna cateva sute de utilizatori ai bicicletelor. `E foarte folositoare o astfel de retea. Dar, ar trebui ca la amenajarea pistelor sa se aiba in vedere si aducerea la nivel a gurilor de canal, care acum pun probleme. Cat priveste latimea de un metru, eu cred ca este suficienta, deoarece nu suntem in Olanda sau Italia sa fie foarte utilizate bicicletele`, spune Popa.

Potrivit lui, inaugurarea retelei va mari numarul de sibieni care folosesc bicicletele pentru deplasarea in oras. `La intalnirile din cadrul Masei Critice, foarte multe femei, mai ales, se plangeau ca le este frica sa iasa pe strazi, fara sa aiba spatii amenajate. Acum, lucrurile se vor schimba incet`.

Comisia de circulatie, din care fac parte si reprezentantii Politiei, si-a dat avizul pentru primele zece tronsoane.

Lista tronsoanelor

Tronson 1: pe strada Ludos, intre Calea Poplacii si pista existenta.

Tronson 2: din Piata Unirii, pe strada Andrei Saguna, apoi pe Soseaua Alba Iulia pana in dreptul strazii Europa Unita.

Tronson 3: din Bulevardul Vasile Milea, pe strada Nicolae Iorga pana la intersectia cu Bulevardul Mihai Viteazu

Tronson 4: strada Semaforului – strada Rahovei – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Nicolaus Olahus – strada Scoala de Inot

Tronson 5: strada Hipodromului (legatura cu pista de pe strada Iorga)

Tronson 6: pe Bulevardul Vasile Milea, intre strada Nicolae Iorga si Piata Unirii

Tronson 7: pe strada Stefan cel Mare, intre Piata Revolutiei si strada Moldoveanu.

Tronsonul 8: din cartierul Broscarie, pe strada Stefan cel Mare, apoi pe strada Balea, strada Herman Oberth pana in sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Tronsonul 9: din Piata 1 Decembrie, pe strada Herman Oberth, prin sensul giratoriu Bulevardul Corneliu Coposu, se ajunge in Piata Unirii, apoi pe Calea Dumbravii si strada Lomonosov, facandu-se jonctiunea cu pista existenta.

Tronson 10: din Piata 1 Decembrie, pe strada Regele Ferdinand, apoi pe strada Constitutiei si pana in sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Piata Unirii, nodul principal

Amenajarea pistelor de biciclete va incepe in cursul saptamanii viitoare. Practic, pe partea carosabila vor fi delimitate, cu vopsea rotie, pistele ce vor avea o latime de un metru. `Dorim sa oferim astfel sibienilor un mijloc de deplasare alternativ autovehiculului propriu. Daca pista existenta este folosita mai mult pentru agrement, cele care vor rezulta in aceasta etapa vor putea fi utilizate pentru deplasarea in oras. Cred ca va creste gradul de siguranta pentru cei care folosesc bicicletele` a declarat primarul Klaus Johannis.

De amenajarea pistelor se va ocupa DPC, ai carei angajati vor monta si indicatoarele rutiere specifice. Deocamdata, cu exceptia catorva intersectii - de genul sensului giratoriu de pe Corneliu Coposu unde traversarea strazilor se va face pe langa trecerile pentru pietoni -, biciclistii vor fi dirijati in trafic cu aceleasi semafoare care reglementeaza circulatia si pentru autovehicule.

Planul intocmit pentru Harta pistelor de biciclete prevede ca nodul central al retelei sa fie Piata Unirii, de la care sa porneasca principalele patru ramificatii catre Gusterita, Broscarie, iesirea spre Rasinari si cea inspre Sebes.

Piata Unirii – Bulevardul Corneliu Coposu – Gara – cartier Lazaret si Gusterita

Piata Unirii – Calea Dumbravii – iesirea din Sibiu spre Rasinari

Piata Unirii – Soseaua Alba Iulia – iesire din Sibiu spre Sebes

Piata Unirii – Bulevardul Vasile Milea –strada Nicolae Iorga – strada Rahovei – iesire spre Valcea sau legatura cu strada Semaforului si Stefan cel Mare.

Amenajarea pistelor va continua pe parcursul reabilitarii strazilor din municipiu. `Pentru aceste strazi care vor intra in reabilitare vom cauta o solutie, prin care asfaltul folosit pe partea pistelor sa fie de culoare rosie`, a declarat Johannis. Potrivit lui, lucrarile de amenajare a celor zece tronsoane vor fi incheiate in aceasta primavara.

de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 11 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 noiembrie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter