SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Sibiul, important pe axa Budapesta-Bucuresti

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Arhitectul Eugen Panescu este cel care conduce echipa Planwerk din Cluj Napoca desemnata sa finalizeze, in acest an, Planul Urbanistic General al Sibiului pe urmatorii zece ani. Eugen Panescu crede ca, un centru expozitional precum cel prevazut in viitorul PUG, este o posibila dezvoltare majora a orasului.

Reporter: In ce stadiu este viitorul PUG al Sibiului?
Eugen Panescu: Incepem sa definitivam si sa facem o propunere care sa intre in discutii, inclusiv publice. Avem o zonificare, iar propunerile noastre sunt acum in faza de evaluare, pentru a verifica daca au fost unele documentatii, PUZ-uri care au scapat sa zicem, care nu au fost luate in vedere. Dupa aceea ajungem la un accept al propunerilor de dezvoltare, ceea ce ne permite sa concretizam si partea de regulament. In urmatoarele luni trebuie finalizat.

R.: Vor fi multe modificari fata de PUG-ul existent?
E.P.: Pentru zonele noi s-a avut in vedere amplasarea, pe termen lung, a unor functiuni care sa concretizeze profilul orasului, profilul concurential, viitoarea lui dezvoltare. Orasul are nevoie de niste dotari cu caracter public, cum ar fi un centru expozitional. Sibiul, daca va avea o astfel de zona, pe care noi am rezervat-o in PUG, ar putea depasi din acest punct de vedere Clujul, care de multi ani intentioneaza realizarea unui astfel de centru, fara succes inca. Sibiul ar putea deveni un important punct expozitional pe axa Budapesta - Bucuresti.

R.: Sibiul se axeaza pe caracteristicile unui oras industrial din perspectiva noului PUG?
E.P.: Nu as putea spune unul industrial, dar componenta de productie cred ca este importanta. Dar vorbim de acea componenta de productie in cadrul IMM-urilor. In Romania orasele de dimensiunea Sibiului nu isi pot permite sa traiasca doar din cercetare sau sistemul universitar. Oricum, nu vedem Sibiul ca o zona a industriei grele, ci doar acea componenta foarte dinamica a IMM-urilor.

R.: Fosta zona industriala din apropierea centrului istoric, unde se afla si Independenta, va disparea?
E.P.: In timp s-ar putea sa dispara. Nimeni nu le interzice sa functioneze acolo, dar in timp mutarea acelor productii poate fi vazuta ca avantaj, deoarece ajung in zone cu un alt nivel de calitate a infrastructurii pentru productia lor. In momentul in care vor fi introduse si mai multe reglementari in ceea ce priveste poluarea, va deveni clar o miscare evidenta.

R.: Spatiile verzi cum vor fi tratate in noul PUG
E.P.: Este o "plangere" justificata nu numai la Sibiu, ci si in alte orase referitor la putinele spatii verzi. Noul PUG va urmari dezvoltarea unei retele de spatii verzi, judicios impartite in oras. Parcul Sub Arini nu este indeajuns deoarece este doar intr-o parte a orasului. Viitorul PUG are in vedere trei areale majore ale orasului, in care sa fie dezvoltate spatii verzi. Ar fi vorba de zona de-a lungul vaii Cibinului, care are mult potential, si zona din partea de nord a orasului, in apropiere de Zona Industriala Vest. Ca aceasta zona are mult potential o sustin si specialistii de la Mediu. Mai este si dealul Gusteritei, care va echilibra situatia spatiilor verzi si pentru zona de est a orasului.

Atentie pentru Padurea Dumbrava
R.: Exista o serie de intentii pentru dezvoltari imobiliare in Padurea Dumbrava. Cum vor fi acestea tratate in viitorul PUG?
E.P.: Este o atentie speciala in acest caz deoarece acea zona trebuie sa urmareasca profilul general de dezvoltare al orasului prin functiuni care asigura un echilibru judicios si atent cu functiunea principala, cea de agrement. Cred ca echilibrul propunerilor trebuie coordonat cu scara locurilor. Toate investitiile propuse trebuie sa pastreze echilibrul cu ceea ce este acolo. Nu aceea este zona de dezvoltare a orasului din punct de vedere rezidential. Zonele rezidentiale vor fi suficiente si in alta parte. Dar, daca isi gasesc scara buna pot fi gazduite si acolo. Cu echilibru.


 
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 21 mai 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter