SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul in a saptea zi de proteste

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Primiti cu paine in Piata Mare

Cateva sute de sibieni s-au adunat putin dupa ora 18, in Piata Mare. Ei au inconjurat piata de mai multe ori si au aprins lumanari la placa memoriala pusa in cinstea eroilor cazuti la Revolutia din decembrie 1989. 

O familie din localitatea Hosman a venit in Piata Mare cu circa 20 de paini pe care le-a impartit protestatarilor. Acestia au spus ca au facut acest gest pentru a-si arata solidaritatea cu protestatarii si cu revendicarile acestora. Cele cateva sute de oameni adunati in Piata Mare a orasului au cantat "Desteap­ta-te romane " si "Tu, Ardeal ", acompaniati la saxofon.

Catelul Hector a protestat si el

in randul protestatarilor, cel care a atras cel mai bine atentia a fost Hector. Stapana sa l-a adus si pe el la protest imbracat in pancarte cu mesaje impotriva Puterii si a eutanasierii cainilor.

Protestatarii nu l-au uitat pe Alexandru Sonoc, barbatul care a fost ranit in timpul protestelor de luni. Pe Bulevardul Mihai Viteazu, chiar in fata blocului unde a fost ranit sibianul, demon­strantii s-au oprit de doua ori - o data la dus si o data la intors. Multimea s-a intors cu fata catre bloc si a strigat "La puscarie! Sa-l duceti la puscarie ", referindu-se la cel care a aruncat cu ghiveciul de la balcon si l-a ranit pe mu­zeograful sibian. Lozincile impotriva celui care l-a ranit pe protestatar au fost insotite de sunetul vuvuzelelor, care imitau sunetul unor masini de politie in actiune. Oamenii au scandat, de asemenea, "Criminalul ", referindu-se la cel care l-a ranit luni pe Alexandru Sonoc.

Tot pe Bulevardul Mihai Viteazu, cativa sibieni au iesit la balcoane cu steaguri, pe care le-au fluturat, salutand multimea de protestatari.

Studenti la protest

Potrivit sefului IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, la protestul de ieri au participat apro­ximativ 1.000 de persoane. Chiar daca nu au mai atins cifra record inregistrata marti, manifestantii au fost extrem de g[l[gio`i. Pe langa repre­zen­­tantii galeriei echipei de fot­bal Vointa Sibiu, au parti­cipat la proteste si aproximativ 25 de studenti si cativa profesori ai Facultatii de Istorie din Sibiu. 

Protestul de ieri de la Sibiu s-a incheiat in jurul orei 21, fara a se inregistra eveni­mente neplacute. Dupa sapte zile de manifestatii prin oras, nu s-au inregistrat incidente intre sibieni si fortele de ordine. Pentru a le arata recunostinta fata de modul in care s-au com­portat cu ei, protestatarii au scandat, pe Calea Dum­bravii, spre finalul tra­seului de ieri, "Jandarmi ca la Sibiu ".

Şi manifestarea de ieri a fost organizata de Asociatia "Sibiu. Decembrie ‘89", care a obtinut autorizatia din partea Comisiei de Avizare a Adunarilor Publice. Potrivit autorizatiei de desfasurare, fiecare manifestatie care va avea loc pana in data de 24 ianuarie este programata sa inceapa in jurul orei 18 si sa se incheie in jurul orei 21.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 20 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter