SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul isi adapteaza semafoarele la lipsa traficului greu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa ce Sibiul a scapat de traficul greu, care sufoca circulatia in multe zone din oras, municipalitatea a inceput sa modifice semaforizarea si sa o adapteze la noile conditii.

"La o serie de intersectii s-au modificat timpii de semaforizare in asa fel incat sa fluidizam traficul, cum ar fi pe Justitiei, Piata Cibin, Podul Peco, zona Moldoveanu, intersectia cu Milea, respectiv cu Balea si ┼×tefan cel Mare. in esenta, s-au micsorat timpii de semafor verde pentru traficul pe axul principal datorita scaderii in intensitate a traficului de tranzit si s-au marit putin timpii de verde pentru traficul care intra in axa principala. Aceste semafoare fac fata acum mult mai bine traficului", a spus ieri primarul Sibiului, Klaus Iohannis, in cadrul conferintei de presa.

Modificari in intersectii

La Piata Cibin ciclurile de semaforizare au fost modificate pentru fluidizarea circulatiei pe strazile Reconstructiei si Turnului. Timpii de semaforizare, adica durata luminii verzi a semaforului, au fost crescuti pentru aceste directii, si s-au scazut timpii de verde pentru strazile Raului si Malului. Aceste strazi erau inainte prioritare pentru ca alcatuiau traseul traficului greu in Sibiu.

O modificare a timpilor s-a produs si in zona Podului Peco. Timpii de verde au fost scurtati pe ┼×oseaua Alba Iulia si prelungiti pentru strazile Maramuresului si Autogarii. Functionand ca drum national pana la darea in folosinta a centurii ocolitoare, ┼×oseaua Alba Iulia avea maximum de timp de semaforizare. Ramane in continuare o artera destul de circulata, dar Primaria a luat aceasta decizie pentru a evita aglomerarile pe strazile adiacente, respectiv Autogarii si Maramuresului.

┼×i in intersectia Nicolae Iorga, Moldoveanu si Bulevardul Vasile Milea timpii de semaforizare au fost modificati. Daca inainte soferii care tranzitau Bulevardul Vasile Milea beneficiau de mai multe secunde de lumina verde, acum situatia s-a echilibrat, iar semafoarelor de pe strazile Moldoveanu si Nicolae Iorga le-au mai fost adaugate secunde de lumina verde.

Un semafor a fost instalat si pe strada Justitiei, pentru o iesire mai rapida in Bulevardul Victoriei

Schimbari in Piata Unirii

"O problema foarte mare a ramas de rezolvat in Piata Unirii, unde semafoarele au fost configurate pentru un trafic de tranzit foarte intens. Acum acesta a devenit mai putin intens si dorim sa refacem aceasta semaforizare pe intreg tronsonul Piata Unirii, Andrei ┼×aguna, pana la intersectia cu Morilor. La aceasta refacere se lucreaza in momentul de fata", a explicat Iohannis.

Drumul national a fost prioritar inainte si avea cei mai mari timpi de semaforizare, iar acum specialistii municipalitatii cauta metode de fluidizare a traficului pe strazile Andrei ┼×aguna, Bulevardul Victoriei, strada Emil Cioran si Bulevardul Corneliu Coposu.

"Vrem sa ii incurajam pe sibieni sa foloseasca din nou aceste zone care erau foarte aglomerate inainte si pe care le ocoleau. Cred ca prin aceste masuri vom reusi acest lucru, creand o mai mare fluiditate. Daca inainte traficul din Sibiu avea o singura axa centrala - ┼×oseaua Alba Iulia - practic prin aceste masuri pe termen scurt si mediu, cum ar fi schimbarea timpilor de semaforizare, schimbarea sistemului de prioritate, etc. se va reusi crearea mai multor axe care sa lege cartierele sibiene pe cea mai buna ruta ", a mai declarat Iohannis.

Modificarile nu vor viza doar timpii de semaforizare, ci vor include si noi legaturi electrice si unele reconfigurari ale benzilor de trafic si vor fi gata pana la mijlocul lunii martie.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 18 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter