SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul marcheaza "Anul european al voluntariatului"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala in Regiunea Centru (STP Centru), structura in cadrul ROGER Sibiu, organizeaza astazi o dezbatere cu tema "Sa fim voluntari in parteneriat! Promovarea bunelor practici si a succesului inregistrat la nivelul parteneriatelor ",pentru a prezenta bunele practici si proiecte de succes derulate in parteneriat, cat si imodalitatile concrete de impulsionare a functionarii parteneriatelor si de implicare a membrilor "Pactului si ai Parteneriatelor Judetene din Regiunea Centru" in actiuni de voluntariat, pentru solutionarea problemelor de ocupare si excluziune sociala. Voluntariatul, ca mijloc de responsabilizare si incluziune sociala, constituie o punte de legatura intre 2010, care a fost anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale, si 2011 care este anul european al voluntariatului. "La aceasta masa rotunda si in cadrul unei intense campanii radio am pus accent pe voluntariat deoarece acesta reprezinta un instrument deosebit de util in lupta pentru combaterea saraciei, somajului si excluziunii sociale. Voluntariatul prezinta multiple dimensiuni care conduc la atingerea prioritatilor si a masurilor stabilite in Planul Regional de Actiune pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala la nivelul Regiunii Centru ", sustine prof.univ.dr. Hortensia Gorski, rector al Universitatii Romano-Germane din Sibiu si director STP Centru. Dezbaterile, care vor fi deschise de presedintele CJS, Martin Bottesch, reunesc reprezentanti ai Pactului si ai Parteneriatelor Judetene din Regiunea Centru, precum si ai ONG-urilor din domeniul voluntariatului din Romania. Tot in acest cadru, prof. univ. dr. Hortensia Gorski va prezenta actiunile de promovare a bunelor practici si a succesului inregistrat la nivelul Pactului si al Parteneriatelor Judetene din Regiunea Centru iar exemplele de bune practici dupa modelul de parteneriat din Irlanda vor fi prezentate de conf. univ. dr. Alina Ciuhureanu, specialist in comunicare si gestionarea parteneriatelor in cadrul STP Centru.

Pe agenda evenimentului se regasesc doua proiecte de mare interes: "Caravana urmeaza voluntarii ", proiect prezentat de Corina Pintea - director executiv Pro Vobis si "Tineri pentru o lume mai buna " - parteneriat in domeniul incluziunii sociale, proiect prezentat de Maricel Maroti, presedintele O.N. Cercetasii Romaniei, Filiala Brasov. Cristina Bizu - coordonator programe in cadrul organizatiei Crucea Rosie Sibiu, Centrul de Voluntariat Solferino va oferi date inedite pe acest segment tematic cu institutii membre ale Pactului Regional Centru. Cat priveste structura de parteneriat pe baza careia functioneaza" Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat" aceasta va fi prezentata de Corina Pintea, director executiv Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, interventie urmata de Cristina Rigman - presedinte al Federatiei VOLUM - care o sa ofere date legate de parteneriatul organizatiilor care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania.
de Adrian Popescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 21 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 16 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter