SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul nou se naste din pet-uri si pungi

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

„Macarale, rad in soare argintii, macarale. in zori de zi ". Asa suna un vers celebru cantat pe vremuri la festivaluri de profil. Nimic nu corespunde cu realitatea. Noile cartiere rezidentiale de pe la noi se construiesc in marea majoritate fara macarale. Şi fara oameni. Doar cu pet-uri, cu sticle de jumatate, cu galeti goale " Albalux ", cu resturi de scanduri, moloz si mult noroi. Nu am vazut nicaieri un grup mai mare de cinci persoane, de parca s-ar fi anuntat stare de urgenta. E ceva soare, dar de ras, nici pomeneala. Aceasta este imaginea de ansamblu de la marginea Sibiului. Din orice parte ati lua-o. La fiecare " palc " de constructii noi, fie ca sunt blocuri, fie ca sunt case, este o mizerie de nedescris. Şi nu se intrevede vreo veste buna. Poate doar in zonele unde se construiesc cartiere de case.

La limita dintre Şelimbar si Sibiu, dincolo de rampa Ştefan cel Mare este regatul pungilor de plastic. Daca reusesti sa treci de " Marele Lac Negru " din dreapta, de cum treci de palatele tiganesti dai de o intreaga natura moarta. Ziduri moarte. Munti de moloz. Blocuri terminate, dar fara geamuri, doi, trei oameni fara chef. Orice masina care trece in zona este luata in vizor. Oamenii se opresc si o urmaresc de parca ar trece un OZN.

Parca decupati dintr-un film vechi, fara sunet, trei muncitori incearca sa ridice pe acoperis o „coala " de tabla. Unul impinge si doi trag. La baza blocului, un altul „impinge " gauri. Se pregateste sa izoleze termic blocul. La blocurile deja terminate stau planton cateva masini. Multe numere de Bucuresti si Sibiu. Dupa palcul de blocuri de patru etaje, nimic. O campie pe care cresc alene pungi albastre, albe si galbene. Cateva cutii, vreo doua, trei sute de sticle de plastic. Drumul, dintr-o hartoapa, in alta. Dar macar e uscat. Daca o iei tot inainte, iesi in Şelimbar. Şi de acolo din nou in Sibiu.

La iessirea spre aeroport, pe partea dreapta, pe Ogorului, o alta imagine statica. Parca timpul a fost oprit. Ziduri in constructie, gunoi ce asteapta sa fie rascolit de caini si vant. Cel mult cinci oameni, fiecare preocupat cu altceva. Unul intinde o sarma, altul isi maseaza tacticos o tigara, iar doi stau infipti cu coatele intr-un gard improvizat. Soare afara, soare si-n sufletele lor neprihanite.

La capatul strandului, dincolo de blocurile ANL, incepe iadul. Pentru cei care mai cred in ecologie si in protectia mediului. Noroc ca exista calea ferata. Este folosita ca stavilar pentru gramezile de moloz. Dar nici calea ferata nu poate opri invazia pungilor de plastic. in zona, totul este sufocat de moloz, cutii aruncate, resturi de pungi, un dezastru desavarsit. Exista un singur container si el sufocat de resturi. Urmele muncitorilor se vad inca. Din loc in loc, stau stramb toaletele " ecologice " ridicate din resturi de scanduri.

La numai doi pasi se gasesc cateva strazi ce par decupate din statiuni elvetiene. Nu poti decat sa tragi concluzia ca acolo unde sunt multi, fiecare lasa curatenia in sarcina altuia. Pe aceste strazi noi, de case, este o ordine desavarsita. Doar praful isi face de cap.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 martie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter