SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul, participant la Campionatul Mondial al Maestrilor Ciocolatei

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Ing. Florin Balan, managerul Grupului de firme Pralin din Cisnadie, in calitate de promotor si Anda Calinici, specialist in deserturi si consultant gastronomic din Cluj Napoca vor reprezenta pentru prima data Romania, la "Eastern Europe Selection of the World Chocolate Masters 2011 " (Preliminariile din Europa de Est ale Campionatului Mondial al Maestrilor Ciocolatei), competitie care va avea loc la Expo Sweet Fairs din Varsovia (Polonia). "De mai bine de 13 ani am incercat sa punem Romania pe Ha rta mondiala a ciocolatei, dar, pentru ca nu avem o traditie in acest domeniu, a fost extrem de dificil. Meseria de ciocolatier nici macar nu apare in nomenclatorul meseriilor din Romania, deci nu am putut avea scoli in acest domeniu si nici competitii interne. in decursul anilor am facut toate demersurile ca Romania sa fie invitata la aceasta competitie, iar cand invitatia a venit nu ne venea sa credem ", a declarat Florin Balan. Potrivit acestuia, la Varsovia, echipa Romaniei va concura cu alte trei echipe din Europa de Est: Polonia, Slovacia si Turcia. Doar cel care ajunge pe primul loc la Varsovia va reprezenta Europa de Est in finala Campionatului Mondial al Maestrilor Ciocolatei, care va avea loc intre 19 si 21 octombrie, la Paris. " este considerat cel mai important concurs de profil si ofera posibilitatea maestrilor ciocolatieri sa isi demonstreze talentul si abilitatile, in fata publicului si in fata unui juriu format din experti si somitati internationale in domeniu. Cei sase concurenti vor fi nevoiti sa treaca trei probe pe parcursul a opt ore de lucru (prezentarea unei compozitii originale din ciocolata, a unui tort dupa o reteta proprie si a doua feluri de praline, cu inspiratie belgiana si franceza ", a mai declarat Florin Balan.

Tema preselectiei si a finalei din acest an este Zeul Aztec al Ciocolatei - Quetzalcoatl, recunoscut, in una din reprezentarile sale, ca un sarpe cu pene vegetale, simbol al cunoasterii.

"Radacini "

Florin Balan si Anda Calinici si-au propus sa se califice la finala de la Paris. Ei vor prezenta trei lucrari, o compozitie care se va intitula " Roots - Radacini ", inalta de 1,2 metri, realizata in totalitate din ciocolata, un tort de 1,2 kilograme si doua tipuri de praline - toate dupa retete proprii originale.

Anda Calinici, cea care realizeaza efectiv obiectele pentru concurs, are 31 de ani si este din Cluj-Napoca. " Anda este un personaj cu o istorie interesanta. Este medic psiholog, dar care lucreaza in domeniul IT, insa este pasionata de ciocolata si are o afacere cu deserturi. Am intrat in legatura cu ea in urma cu un an cand mi-a cerut tot felul de ingrediente cuidate pentru tot felul de deserturi. Am vazut de fiecare data rezultatele si am considerat ca este singura persoana care ar putea face fata trainingului pentru aceasta competitie si competitiei in sine ", a mai declarat Florin Balan.

Deplasarea la Varsovia se va face cu doua masini in care vor fi transportate ingredientele necesare participarii la concurs, dar si partile componente ale obiectelor din ciocolata care urmeaza sa fie asamblate la Varsovia si prezentate in concurs.

Regii Romaniei

De curand, la fabrica de la Cisnadie s-a lansat un nou produs: Regii Romaniei, niste tablete de ciocolata, fiecare dintre ele avand ca reprezentare grafica o figura istorica emblematica. Este vorba de Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand si Regina Maria. Tabletele sunt produse sub licenta Muzeului National Peles. "Regii Romaniei este completarea unei pasiuni mai vechi ale mele legate de istorie. Produsul va ajunge la Muzeul National Peles in luna martie. Acest proiect vine in completarea tabletelor Brukenthal, care este un proiect in derulare si pe care dorim sa il dezvoltam ca si gama. Acelasi lucru il dorim si pentru noul produs ", a spus Florin Balan.

Primul lot din Regii Romaniei va numara cateva zeci de mii de bucati. Managerul Pralin spera ca ciocolata Regii Romaniei sa se vanda, la Muzeul National Peles, intr-un numar de 4.000 - 5.000 de tablete / luna.

(L. B.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter