SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Sibiul romanesc. Oameni si locuri" - din Sibiul de azi, spre Sibiul de odinioara

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Lipsind, dar prezent

La fel par sa fi simtit toti cei care s-au adunat miercuri seara la Sala de lectura a Cercului Militar, pentru a lua parte, intr-un numar coplesitor de mare, la evenimentul care l-a pus in lumina pe Cornel Lungu, absent de la propria lansare din pricina bolii. Cu toate acestea, locul gol din fata auditoriului a fost acoperit intrucatva, de sotia sa, Smaranda Lungu, care le-a transmis prietenilor istoricului gandurile bune ale autorului si care le-a multumit tuturor celor care au sustinut aparitia cartii.

"Cartea aceasta a aparut in urma unei cooperari dintre edituri. Ne pare nespus de rau ca autorul nu este aici. O avem pe doamna Lungu, care a fost prelungirea bratului autorului in realizarea cartii", a spus in deschiderea evenimentului Jozsa Benjamin, reprezentantul Editurii Honterus, dupa care i-a dat cuvantul profesorului Alexiu Tatu, directorul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Sibiu. "Cornel Lungu ne propune o viziune speciala, ne propune o excursie in Sibiul contemporan, pentru a vedea Sibiul de alta data (...) El scoate in evidenta drumul sinuos al romanilor, care, prin cultura s-au ridicat incetul, cu incetul, in cetatea Sibiului", a spus Alexiu Tatu, subliniind ca volumul poate fi privit ca un omagiu adus Asociatiunii ASTRA, care aniverseaza in 2011, 150 de ani de la constituire. Alexiu Tatu a mai aratat ca " autorul va propune ca, incepand cu ziua de maine, sa vedeti Sibiul din alta perspectiva. Avem ocazia sa vedem ca nu este strada in acest oras pe care sa nu observam urmele celor care au ridicat societatea romaneasca". Directorul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Sibiu le-a destainuit celor prezenti ca autorul va pregati alte doua volume cu strazile si personalitatile care s-au nascut, au trait sau doar au trecut prin vechiul Sibiu.

De la eveniment nu a lipsit nici fostul universitar Matei Pamfil, care a aratat ca "Momentul este prea incarcat de semnificatii", cartea fiind, in acceptiunea sa, "un triumf al spiritului impotriva materiei (...). Este un omagiu adus ASTREI, fara indoiala, adus pleiadei de carturari care au populat Sibiul." Printre prietenii cartii si ai istoricului sibian, s-a aflat si profesorul Mihai Racovitan, care a tinut sa precizeze ca o astfel de lucrare aduce glorie unui oras precum Sibiul, si nu domnisoarele pe picioroange si aruncatorii de flacari, care impanzesc de atatea ori strazile centrale ale orasului.

Dintr-un timp, in afara timpului

"Sibiul romanesc. Oameni si locuri" ii trimite pe cititori intr-un timp in afara timpului, pentru ca, alaturi de volumul lui Cornel Lungu, ei pot hoinari pe strazile Sibiului de azi, pentru a-i intalni chiar daca si doar prin intermediul imaginatiei pe toti cei care au poposit in vechiul oras. Adresele, strazile, cladirile si personalitatile sunt redate pe parcursul cartii, prin intermediul imaginilor in sepia care intregesc aerul special al cartii.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 23 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 14 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter