SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul s-a infratit cu cel mai mare oras din Japonia

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul s-a infratit, astazi, cu orasul japonez Takayama, aceasta fiind al 12-lea oras cu care Sibiul a semnat un document de infratire. 

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si primarul Michihiro Kunishima au semnat intelegerea de cooperare care precizeaza directiile de dezvoltare ale acestei relatii de parteneriat.

"Cred ca documentul oficial semnat astazi intareste si atesta o relatie foarte frumoasa intre doua orase, intre doua culturi, intre doua comunitati. Acesta pune bazele colaborarii dintre cele doua orase si in alte domenii, cum ar fi cel al turismului si cel economic.

Consider ca aceasta colaborare este foarte utila pentru Sibiu. Schimburile de experienta in diverse domenii sunt benefice in sensul in care partenerii se sprijina unul pe celalalt in proiecte importante si preiau exemple de bune practici unul de la celalalt", a spus primarul Iohannis.

Primarul din Takayama a descris orasul sau ca fiind cel mai mare din Japonia, cu o suprafata de 2.177 kilometri patrati si 93.000 de locuitori.

93 la suta din suprafata orasului este acoperita de paduri si munti, are izvoare termale, ceea ce face ca, anual, peste 4 milioane de turisti din Japonia si din afara tarii sa vina aici.

Primarul din Takayama a spus ca anul viitor va organiza prima editie a Festivalului Artelor si Culturii si intentioneaza sa invite cateva grupuri culturale care sa reprezinte Sibiul.

Din delegatia japoneza venita ieri a facut parte si presedintele consiliului local Takayama, Masahiko Hashimoto, alaturi de alti oficiali, iar la eveniment au fost prezenti consilieri locali, cei doi viceprimari, Astrid Fodor si Virgil Popa, directori ai institutiilor de cultura din Sibiu si ai serviciilor din Primaria Sibiu.

in timpul declaratiilor de presa, primarul din Japonia a spus ca el este doar de doi ani primar, fata de Iohannis care are deja 12 ani la conducerea orasului, si a glumit spunand ca diferenta dintre experienta lor in administratie este cam ca diferenta de inaltime.Relatii vechiRelatiile dintre cele doua orase s-au stabilit datorita initiativei lui Fumiaki Watari, presedintele Nippon Oil Corporation si fost presedinte al Comitetului EU Japan Fest si a lui Aurelian Neagu, ambasadorul Romaniei in Japonia. Schimburile de experienta dintre cetatenii Sibiului si ai orasului Takayama s-au produs pe plan cultural prin intermediul voluntarilor japonezi care au sprijinit organizarea Festivalului International de Teatru de la Sibiu, la nivelul teatrelor din cele doua orase, prin intermediul Teatrului de Balet din Sibiu care a avut o reprezentatie in Japonia, la Takayama, si se bucura sa numere printre balerinii sai si dansatori din Japonia si prin intermediul corurilor ALITO (Japonia) si respectiv Caedonia (Sibiu).

in 2008 o delegatie condusa de primarul de atunci al orasului Takayama, Mamoru Tsuchino, a venit la Sibiu, iar un an mai tarziu, primarul Klaus Iohannis a intors vizita partenerilor, prilej cu care a semnat un memorandum pentru dezvoltarea relatiilor de prietenie intre cele doua orase, marcand astfel si aniversarea a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice intre Japonia si Romania.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter