SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul s-a "updatat". La baroc

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Administratia locala a publicat primele materiale de promovare a evenimentelor culturale din cadrul programului pe 2012, generic denumit `Sibiu. Baroc Update`. Acestea pot fi regasite deja la centrele de informare a turistilor si vor fi distribuite si in cadrul evenimentelor de promovare turistica a orasului. Astfel de materiale vor fi publicate si la inceputul fiecarei luni, sub forma unui calendar al evenimentelor. Primul astfel de calendar acopera evenimentele lunii februarie.
Tot in cadrul `Sibiu. Baroc Update` a fost editat si un DVD care propune vizitatorului orasului sapte trasee care contin cele mai importante repere ale Sibiului: Muzeul Brukenthal, Centrul Istoric, Turnul Sfatului, Traseul Fortificatiilor, Traseul Ecumenic, Muzeul Astra si Traseul Verde.
`Traseele enumerate mai sus pot fi studiate pe site-ul www.baroc.sibiu.ro, dar pentru a le putea prezenta si vizitatorilor care participa la targurile de turism din tara la care Sibiul va participa a fost necesara crearea unui DVD ce poate fi inmanat acestora`, sustin reprezentantii Primariei.
DVD-ul contine descrierea traseelor si a obiectivelor incluse in acestea, harti interactive, fotografii si filme de prezentare ale respectivului traseu.

Ce inseamna anul cultural 2012

Agenda culturala pentru anul 2012 propune sibienilor si oaspetilor orasului manifestari din domenii culturale si artistice variate. 25 de ore de Teatru non-stop promite Asociatia Culturala BIS la sfarsitul lunii martie, iar primavara va fi intampinata in luna MARTIE la Sibiu cu o parada speciala – Parada Baroca – organizata de Asociatia Sibiu 1191. In APRILIE, cea de-a treia editie a Targului de Paste va aduce atmosfera sarbatorilor pascale in Piata Mare. Luna aprilie va marca si inceputul unei serii de concerte sustinute de Acapella ce vor introduce publicul in " O lume polifonica`.

Din luna MAI spatiul public se va anima din ce in ce mai mult cu evenimente: Concursul si Gala formatiilor Studentesti de Jazz vor aduce in fata iubitorilor genului pe tinerii interpreti, iar la scurt timp va avea loc Sibiu Jazz Festival, aflat la cea de 42-a editie si cu o tema speciala pentru acest an: " De la baroc, la jazz si inapoi`. Tot in luna mai, organizatia Crispus propune o " vanatoare culturala inediata cu aparatul foto`, participantii urmand sa descopere comorile baroce ale Sibiului. Muzeul Brukenthal va marca anul acesta Noaptea si Ziua Muzeelor cu tema " Barocul`. Festivalul Huet Urban organizat de Heritas la sfarsitul lunii mai va anima Piata Huet cu un bal si o cina in stilul baroc. Cea de-a treia editie a Sibiu Book Fest, organizata de Camera de Comert, Industrii si Agricultura din Sibiu, va prezenta publicului noile aparitii de carte, dar si colectii de clasici.

Festivalul International de Teatru va deschide vara. La sfarsitul lunii mai si inceputul lunii IUNIE, una dintre manifestarile cu cea mai lunga traditie din Sibiu va prezenta artisti din 70 de tari care vor evolua in 60 de spatii de joc, in cadrul a peste 300 de evenimente. Muzeul Labirint si-a schimbat data si locul de desfasurare si va avea loc in luna iunie, in Piata Mica.

Asociatia Ille et Villaine propune in luna iunie o serie de centre de vacanta cu titlul " Asterix, Obelix, Zi de zi si Idefix in orasul lui Hermann`. In aceasta luna va incepe si evenimentul " Tag the flag`, un eveniment-concurs in care participantii vor cauta spatiile baroce ale Sibiului. Muzeul Brukenthal propune publicului sa se lase purtat de " fascinatia gradinilor`, Festivalul International de Film TIFF vine din nou la Sibiu. Piata Mare va fi spatiul de desfasurare pentru prezentarile de moda ale celor mai vestiti designeri romani in cadrul " Sibiu Fashion Week`. Parohia Evanghelica propune un tur al orgilor Sibiului, iar Filarmonica de Stat Sibiu invita publicul sa se bucure de concertele prilejuite de Zilele Muzicale Romano-Americane.

La sfarsitul lui iunie Transilvania Tatoo Expo prezinta o forma inedita de arta, cea corporala. Corul de Camera Caedonia prezinta " Barocul muzical`, iar iubitorii de moda vor avea o a doua manifestare dedicata lor – " Feeric Fashion Days - Baroque` organizata de Mitichi. Asociatia Sibiu 1191 prezinta la sfarsitul lui iunie doua evenimente: " Supra-marionete muzicale` - un spectacol de dans, muzica si costume - si o ministagiune de muzica si teatru.

Luna IULIE este cel putin la fel de bogata in evenimente. AIOS aduce la Sibiu 20 dintre cei mai cunoscuti bloggeri, iar Elite Art Club UNESCO prezinta " Classics for Baroc`. Festivalul International de Interpretare Pianistica si Compozitie Carl Filtsch isi va prezenta cea de-a 17-a editie. Calfe calatoare din tari europene vor veni in iulie la Sibiu pentru a continua un program deja cu traditie in orasul nostru. La sfarsitul lunii iulie va incepe Festivalul si Academia Icon Arts, organizat de UCIMR si aflat la editia aniversara cu numarul 10.

Luna AUGUST debuteaza cu Festivalul Imagine organizat de Elite Art Club UNESCO si dedicat artistilor tineri. Festivalul Artmania va aduce din nou in Piata Mare a Sibiului ritmurile rock si promite inca de acum nume mari ale genului. Luna lui cuptor continua cu doua evenimente legate de folclorul romanesc: Festivalul International de Folclor " Cantecele Muntilor` organizat de Cindrelul-Junii si " Pe urmele barocului taranesc` propus de Complexul National Muzeal ASTRA. Luna se incheie cu expozitia " Barocul in filatelie` organizata de Asociatia Filatelistilor din Sibiu.

Luna SEPTEMBRIE debuteaza cu cea de-a 46 –a editie a Targului Olarilor si continua cu Zilele Culturii Rromilor, premiera fimului documentar realizat de Muzeul National Brukenthal cu titlul " Barocul si Iluminismul`, cea de-a 15-a editie a Salonului International de Arta Fotografica, Festivalul International al Artei Lirice organizat de Filarmonica de Stat Sibiu si Festivalul CibinFest organizat de Fundatia Austria Pro Romania.

Luna OCTOMBRIE debuteaza in forta cu " Jazz and More` organizat de Interzone, apoi Tadami Presse prezinta un film documentar intitulat " Transylvania Blues`. Tot in luna octombrie vor avea loc Colocviile baroce organizate de Sibienii Pacifisti. ASTRA Film Festival va aduce publicului din nou filme documentare Romane sti si straine de cea mai buna calitate. La sfarsitul lunii Liga Culturala " Romania – Franta` Sibiu prezinta un curs international de maiestrie instrumentala intitulat " Spre o Academie de Muzica la Sibiu`.

Luna NOIEMBRIE aduce o noua editie a Festivalului culturii maghiare – ARS HUNGARICA, iar in DECEMBRIE publicul se reintalneste cu Targul de Craciun, cea de-a 14-a editie a Festivalului National de Folclor Ioan Macrea si cu prima editie a unui eveniment deosebit organizat de Cindrelul Junii Sibiului – " La Sibiu in Piata Mare, targ de n-are asemanare`. Orchestra Johann Strauss Ensemble va reveni la Sibiu cu un concert de Craciun, in tonuri baroce.

Sursa: Primaria municipiului Sibiu
muzeul astra brukenthal piata mare piata mica turnul sfatului turism muzeul brukenthal romania artmania romanesti festivalul artmania concert concerte tiff austria concurs franta cindrel festivalul international de teatru teatru filarmonica de stat piata huet sibiu jazz festival transilvania complexul national muzeal astra sibiul cibin arad muzeal astra crispus unesco astra film fest muzeul national brukenthal sibiu jazz junii sibiului design jazz muzeu complexul national muzeal filarmonica de stat sibiu itm filme documentare astra film filme filme documentar cantecele muntilor olarilor centrul istoric film documentar rromi fotografii administratia locala promovare turistica targul de craciun primaria municipiului sibiu mitichi folclor agricultura parada cindrelul junii cindrelul junii sibiului de vacanta fashion feeric junii sibiu olari muzica sibienii ars hungarica dvd lumini parohia evanghelica festivalul international de folclor
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 10 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter