SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul se simte baroc la Festivalul Huet.Urban Goes Baroc

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Unul dintre locurile pline de farmec din Sibiu si din tara - Piata Huet - primeste un suflu de vitalitate in zilele urmatoare la Festivalul Huet.

Urban Goes Baroc. Sentimentul medieval pe care piata il ofera trecatorilor se schimba de aceasta data, pentru ca editia din acest an (a doua) a evenimentului imbraca haine baroc. Sambata si duminica aceasta, mai precis in 19 si 20 mai, in micuta piata sibiana - si cea in care bate inima cea mai veche a orasului - oamenii se vor intalni cu concerte de muzica, ateliere, targuri, expozitii si discutii de specialitate, dar si cu Marele Bal Baroc. Organizat de Fundatia Transilvana pentru Dezvoltare Integrata, Protectie si Revitalizare a Patrimoniului Cultural - Heritas, cu sprijinul Consiliului Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, fiind un festival al vecinatatilor, care implica toate institutiile si persoanele particulare ce traiesc in acest perimetru urban.Mestesuguri, pe viu, si expozitii"Va invit la a doua editie a Festivalului Huet. Urban, un eveniment organizat pentru toti sibienii si pentru turisti", a spus Michael Engel, directorul Fundatiei Heritas, care a tinut sa precizeze ca festivalul le va oferi participantilor si cateva surprize. La randul sau, Ioana Deac, PR-ul Fundatiei Heritas a declarat ca Piata Huet va fi mai mult decat o parcare: "Piata Huet va fi pentru doua zile un alt cadru de desfasurare a unor evenimente diferite intr-un spatiu deosebit de frumos. De data aceasta evenimentul se organizeaza sub egida barocului".

Timp de doua zile, asadar, sibienii si turistii vor putea urmari pe viu activitatea din atelierele mestesugaresti care va cuprinde, printre altele: prelucrarea fierului la forja, tamplarie si sculptura in lemn, realizarea de costume si masti baroce pentru copii sau confectionarea de bijuterii baroce. Pe langa acestea evenimentul va cuprinde si o zona de targuri unde se vor comercializa produse slow food, produse alimentare bio si unde va fi organizata o expozitie cu vanzare de produse hand-made, `i tot in cadrul Huet. Urban are loc si o serie de expozitii de desene si cu tematica istorica.Mare bal, mare!Timp de doua zile incheiate barocul "isi face de cap" in Piata Huet, printre punctele de atractie ale programului enumerandu-se: conferinte, prelegeri, expozitii si un tur ghidat pe tema Sibiului in epoca baroca, concerte, muzica, teatru, dans, ateliere, video mapping - ce consta in proiectia unei instalatii video baroc pe o cladire din Piata Huet, ajutand-o, astfel, sa prinda viata, si evenimente de strada. La randul sau, una dintre cele mai atragatoare manifestari ale evenimentului pare sa fie Marele Bal Baroc programat sa aiba loc sambata, 19 mai, intre orele 19 - 21.30, in Aula Colegiului Brukenthal. Potrivit organizatorilor, balul, care se va desfasura in cinstea baronului Samuel von Brukenthal, le va fi deschis tuturor celor care poarta fie o vestimentatie baroca, fie o masca, toate acestea putand fi achizitionate gratuit din fata colegiului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 18 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter