SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul, singurul oras "incoronat" de Michelin cu 3 stele

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Orasul Sibiu este singurul oras din tara care a primit cea mai mare cotatie, cea de trei stele, in Ghidul Verde Michelin pentru Romania.

Un an de la lansarea Ghidului, vandut in mii de exemplare, a fost marcat sambata, la Sibiu, in prezenta primarului Sibiului, Klaus Iohannis, a presedintelui Michelin Romania si Balcani, Eric Faidy, a directorului Festivalului de Tea tru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a lui Eugen Iordanescu, directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si a lui Gigi Alecu, directorul editurii Meteor Press.

Pentru pregatirea editiei romanesti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand mai multe locuri si facand o selectie.

Sibiul este singurul oras distins cu trei stele, dar si opt situri turistice Romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin - trei stele (de vizitat neaparat): manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii. in afara de Bucuresti, numeroase orase si sate, dar si monumente si muzee, au fost desemnate cu doua stele (merita o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).

"Dupa ce au petrecut o multime de timp invatand si scriind despre Romania, descoperind ca aceasta este intr-adevar o destinatie minunata, scriitorii nostri au fost dornici de a le oferi cititorilor aceasta colectie cu cele mai interesante lucruri de vazut si facut in Romania. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru Romania sa-i ajute pe romani sa-si redescopere tara", a declarat Eric Faidy, presedinte Michelin Romania si Balcani.Sibiul, locatie de topPrimarul Iohannis a rememorat faptul ca exact cu un an in urma isi exprima bucuria ca Sibiul a aparut in Ghidul Michelin cu o cotatie deosebit de inalta si se bucura sa-i poata avea musafiri pe cei "vinovati" de aceasta cotatie.

"Am hotarat sa sarbatorim momentul intr-o locatie de top din Romania si de aceea am ales acest oras. Sibiul a devenit o locatie de top datorita istoriei sale, a arhitecturii si a culturii sale, dar si datorita modului in care a fost condus", a spus Eric Faidy, care a marturisit ca a vizitat centrul istoric al orasului si a fost impresionat.

Presedintele Michelin Romania a explicat ca, in cazul oricarui oras, sit sau monument inclus in ghid, criteriile de selectie sunt aceleasi si fac referire la prima impresie a vizitatorului, renumele si popularitatea locatiei, monumente si muzee, zone protejate sau diversitatea activitatilor disponibile, premii sau alte forme de recunoastere, valoarea artistica si istorica a locului, estetica, autenticitatea si farmecul, accesibilitatea si ospitalitatea locuitorilor.

Iohannis a spus ca numarul turistilor romani a crescut insa nu se poate evalua cu cat, insa este exceptional ca avem un ghid despre noi, in limba romana.

Constantin Chiriac a vorbit si el despre normalitatea unui astfel de eveniment pentru Sibiu, un oras care are trecut, prezent, dar si viitor, un oras in care lucrurile nu se fac la voia intamplarii, exista o viziune si totul este bine pus la punct pentru mult timp inainte.

"Este normal ca Sibiul a primit trei stele", a fost de parere Chiriac.

Directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu a spus ca Sibiul este un bun exemplu despre cum cultura poate deveni un bussines si isi doreste ca in scurt timp Sibiul sa devina si o capitala a cartii.

Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii. O varianta in limba franceza a Ghidului Verde Michelin pentru Romania a fost deja lansata in septembrie 2008.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter