SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiul Smart se discuta la Teatrul "Gong "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Cu totii vrem un Sibiu Smart. Cu o dezvoltare durabila, cu city marketing si altele. Conferinta internationala Sibiu Smart City, moderata de Razvan Marcu, a inceput ieri, ora 10, la Teatrul "Gong ", prin cuvantul de deschidere tinut de Klaus Iohannis, primarul Sibiului. " Interesant de observat cum, in administratie, unele comunitati progreseaza mai bine si mai repede decat altele. ~i atunci, bineinteles se pune intrebarea <>. Una evidenta e sigur banul public. Acolo unde exista ban se poate promova si provoca dezvoltarea, unde nu exista ban, nu se poate. Este o cauza atat de evidenta incat majoritatea oamenilor nu incearca sa aprofundeze si este pacat, pentru ca banii vin de undeva si vin de acolo unde o comunitate stie ce doreste. Şi atunci putem sa reformulam. O comunitate se dezvolta bine daca are un plan, daca stie ce doreste pentru ca asa face rost si de bani pentru a provoca aceasta dezvoltare. Şi asa am ajuns la esenta acestei conferinte. Sibiul este una dintre comunitatile, din fericire, care a reusit sa aduca dezvoltare. Avem investitii, avem programe de foarte multe feluri, avem programe culturale si, in general, este recunoscut faptul ca, dup[ cum se spune mai colocvial, Sibiul se misca. Noi dorim sa pastram Sibiul in miscare", a spus Iohannis.Un nou ghid de dezvoltare urbanisticaCu aceasta ocazie, se doreste sa se elaboreze un nou ghid de dezvoltare urbanistica, un altul dupa zece ani de la redactarea inca unui astfel de document. " Ne-a ajutat atat pe noi, cat si pe sibieni, sa stim ce vrem in acest oras. Speram ca de aceasta data o sa avem o strategie mai bine pusa la punct, mai aplicata, avand in vedere ca fata de data trecuta cand am elaborat ghidul au aparut foarte multe elemente noi. Au aparut multe oportunitati ", a completat Iohannis.

Alaturi de primarul Sibiului, la deschidere a fost prezent si Mihai Pocanschi, directorul ADR Centru, care a spus ca ar putea fi vorba, mai tarziu, nu doar de Smart City, ci despre o extindere catre Smart Region. " Conceptul este nou, dar Sibiul, ca intotdeauna, vrea sa fie in primele randuri in ceea ce priveste dezvoltarea in Romania. (...) Toti cei din Sibiu, locuitori sau turisti, vor simti binefacerile acestui concept. Sunt convins ca Sibiul va reusi sa il implementeze, desi conceptul este relativ nou, ca va reusi sa transfere acest concept ", a marturisit acesta.

Conferinta internationala Sibiu Smart City a debutat in prezenta lui Michael Engel, directorul Fundatiei " Heritas ", a lui Thomas Gerlach, consulul general al Republicii Federale Germane la Sibiu, a reprezentantilor din domeniul bancar, economic si social din Europa, dar si locali si din intreaga tara.

Dupa discursurile de inceput, au urmat discutii despre finantarea europeana si dezvoltarea urbana, politicile europene pentru smart cities si comunitati, turismul ca motor pentru dezvoltarea economica regionala, marketing-ul Sibiului dupa experienta CCE 2007, iluminatul urban ca atractie turistica si mersul pe jos si cu bicicleta ca atractii urbane. Astazi, dialogurile continua. De la ora 10, se vor pune in discutie centrele istorice ca avantaj competitiv, respectiv regenerarile urbane in orasele est-europene si modele de finantare a masurilor de reabilitare in Romania.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 20 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter