SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Sibiul studentesc: Ziua Romaniei a fost sarbatorita SMART

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »




Inaintea anului in care Sibiul va evidentia latura lui studenteasca in cadrul programului denumit `Sibiu SMART`, la Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu studenti din intreaga lume s-au intalnit pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei intr-un stil propriu: in mai multe limbi, prin traditii populare din mai multe tari si cu o hora de-a locului.

Seara universitara dedicata Zilei Nationale a Romaniei a reunit tineri veniti sa studieze la Sibiu de pe mai multe continente. `Fiecare am pregatit un dans sau un cantec cel putin care ne reprezinta tara pentru a onora, astfel, tara voastra. Este o experienta minunata Sibiul, viata studenteasca la Sibiu si ne bucura faptul ca Universitatea ne da posibilitatea de a petrece impreuna si de Ziua Nationala a Romaniei. La multi ani, Romania!`, spune o studenta din Laos.

Ziua Romaniei, sarbatorita international

Imbracati in porturi traditionale, studentii din lumea intreaga au pregatit diferite prezentari si momente artistice specifice tarilor de origine. Studenti ai Facultatii de Teologie au colindat, iar dupa a urmat o invartita din Marginime, la care alaturi de ansamblul studentilor de la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectie a Mediului au dansat de la cambodgieni pana la germani. Seara a continuat cu o masa pentru care studentii au pregatit specialitati specifice tarilor lor.

"E un moment placut pentru noi, pentru ca iata studentii romani si cei straini s-au gandit sa sarbatoreasca impreuna Ziua Nationala a Romaniei. Poate in Romania, acest lucru pare ciudat, cand totul e numai formalism, facut in graba. Lucrul acesta in Universitate demonstreaza ca studentii romani si cei straini au o relatie deosebita intre ei. O relatie de care eu sincer ma bucur si care e normala pentru o tara civilizata. Tin minte ca, acum un an, la o Universitate din Suedia am fost placut surprins sa vad arborat pe catargul din fata rectoratului lor steagul Romaniei. Era 1 decembrie si mi s-a parut un lucru formidabil. Prin aceste manifestari revenim si noi la normalitate", spune Ioan Bondrea, rectorul Universitatii sibiene.

Evenimentul care a avut loc saptamana trecuta a fost animat de studentii din Bangladesh, Cambodgea, China, Franta, Germania, Laos, Filipine, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia si, evident, Romania.

`Ziua nationala a Romaniei este sarbatorita international. Cultura romana, cel mai bun ambasador al spiritualitatii noastre, este sarbatorita in aceasta seara prin cultura altor popoare, reprezentate de studentii straini care invata in cadrul Universitatii noastre. Prin aceasta actiune ii si integram pe studentii straini`, spune Daniela Preda, directoarea Departamentului de Relatii Internationale din cadrul ULBS.

Fiecare facultate, cu licenta si master in engleza

Rectorul Universitatii `Lucian Blaga` din Sibiu, Ioan Bondrea, arata ca e in strategia institutiei pe care o conduce de a atrage cat mai multi tineri din alte tari spre a veni sa studieze aici. `Pentru mine sunt foarte importanti si studentii romani si cei straini. Viziunea mea asupra viitorului Universitatii «Lucian Blaga» e aceea de a creste numarul studentilor straini, de a creste vizibilitatea Universitatii in plan international. Si acesti straini, fie ca vin pe cont propriu sau prin diferite programe de genul Erasmus, din Europa sau din Asia, aduc plus-valoare Universitatii. Pe langa seriozitatea lor, aduc si cultura tarilor respective, o culoare deosebita inclusiv orasului. Evident si oras simte acest puls al studentilor straini din Universitate`, declara Ioan Bondrea.

Potrivit lui, ULBS ofera in momentul de fata o serie de avantaje si tinerilor straini. `In primul rand este vorba de programele in limba engleza. Am insistat si insist ca Facultatile sa isi construiasca programe fie de master, fie de licenta in limba engleza. Apoi, e vorba de faptul ca avem un serviciu de relatii internationale care, desi cu oameni putini, depune o munca foarte motivata. Depun eforturi considerabile atat de a-i atrage pe studentii straini, cat si pentru a le crea conditii deosebite`. Dincolo de programele dedicate lor, studentii care aleg Sibiul considera ca si infrastructura de aici este un criteriu care trebuie luat in calcul. `Conditiile acestea de cazare si masa din Sibiu nu numai ca sunt foarte bune, dar au si un cost mai redus decat cele occidentale. De aceea am avut si situatii in care studenti straini care au avut primul an de studiu prin Erasmus Mundus in Germania sau Franta, in anul urmator au ales sa vina la Sibiu, tocmai datorita acestor conditii si a costurilor reduse din Romania`, mai arata rectorul Bondrea.

Peste 400 de studenti din peste 40 de tari

In momentul de fata, prin diferitele programe internationale derulate de Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu studiaza peste 400 de studenti din alte 40 de tari ale lumii. Programul evenimentului de saptamana trecuta a fost organizat de Departamentul Relatii Internationale, care a initiat pe parcursul anului 2012 o serie de manifestari educationale, culturale si de diplomatie menite sa aduca un plus de vizibilitate tarii noastre in perspectiva colaborarii internationale, arata coordonatorii evenimentului denumit "Ziua Nationala a Romaniei Sarbatorita International".
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 03 decembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter