SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSibiului ii sunt cerute 800 de locuinte

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Membra a Comisiei Sociale din 2000 si presedinta a acesteia din 2004, Mariana Fritzmann atrage atentia sibienilor care cer locuinte de la Primarie sa fie atenti la completarea dosarelor. in momentul de fata, 200 de cereri asteapta locuinte sociale si alte 600 solicita locuinte pentru tineri.

Reporter: Sibiul are multi saraci?
Mariana Fritzmann: Sunt familii care pot fi catalogate drept sarace, dar, de multe ori, unele nu isi cauta sau pastreaza locul de munca.

R.: Sunt lenesi, cu alte cuvinte?
M.F.: Nu pot folosi aceasta expresie. Dar sunt familii, sot si sotie, in care niciunul din cei doi nu are un loc de munca. Au tot felul de explicatii - ca sunt bolnavi, ca nu isi gasesc un loc de munca, ceea ce nu poate fi adevarat. Iar ca sa beneficiezi de o locuinta, legea prevede sa ai un venit.

R.: Veti reusi anul acesta sa repartizati noi locuinte sociale?
M.F.: in fiecare an facem acest lucru, dar ca sa putem rezolva mai multe cazuri trebuie o gasita o modalitate de achizitionare sau construire a unor noi locuinte sociale. Prioritate sunt persoanele si familiile evacuate sau care locuiesc in imobile retrocedate fostilor proprietari.

R.: Aveti de unde sa "scoateti" atatea locuinte?
M.F.: Avem in evidenta aproximativ 200 de familii care fie locuiesc in imobile retrocedate, fie au fost deja evacuate si locuiesc cu chirie.

R.: Aveti solutii pentru aceste familii?
M.F.: Exista un credit accesat de Primaria Sibiu pentru construirea unor locuinte sociale, dar este insuficient si speram sa ne ajute si ministerul de resort cu finantare. Exista deja un proiect in Resita II pentru locuinte sociale si unul pentru reabilitarea constructiei de langa Spitalul Judetean.

R.: De multe ori ati fost acuzata de nereguli de oamenii de rand.
M.F.: Da, din nestiinta. in primul rand, oamenii trebuie sa fie atenti ca dosarul pe care il depun sa fie complet. Mare atentie la actele care trebuie depuse, sa fie corect intocmite si la declaratiile notariale, care sunt un criteriu de a respinge dosarele. Cetatenii spun ca nu e vina lor, dar interesul este al lor sa depuna un dosar complet si este de datoria lor sa verifice continutul declaratiilor. Nu este suficient sa depui o cerere si unul sau doua acte si sa sustii ca ai depus dosar bun sau complet si nu stii de ce nu beneficiezi de locuinta.

R.: Şi la ultima repartizare de locuinte ANL au fost unele discutii.
M.F.: Exista doua comisii care analizeaza dosarele, una fiind speciala, care nu include reprezentanti ai Consiliului Local. Aici trebuie sa spun ca 80 la suta din dosare au fost respinse pentru ca declaratiile notariale au fost incorect completate. Chiar daca exista model de cerere si de anexa, unii cetatenii nu sunt atenti.

R.: Locuintele din Ştrand, date acum mai bine de cinci ani, nu pot fi deja cumparate?
M.F.: Au fost depuse cereri de cumparare, Serviciul pentru Administrarea fondului locativ a facut demersurile si urmeaza calea legala pentru vanzarea locuintelor.
Situatie deosebita din cauza retrocedarilor

R.: A scazut sau a crescut numarul de solicitari de locuinte?
M.F.: Datorita faptului ca au fost date in folosinta, de-a lungul timpului, o serie de locuinte s-a mai rezolvat din cazurile extreme. Bineinteles, populatia Sibiului mai are nevoie de locuinte, pentru ca, mai ales tinerii, nu au posibilitatea sa isi cumpere o locuinta. Unii nu isi pot permite nicio chirie de pe piata libera. in domeniul social, sunt 200 de solicitari, iar pentru tinerii de pana in 35 de ani dosarele depuse sunt in jur de 600. insa nu in toate orasele tarii exista aceasta cerere mare creata si de retrocedarea imobilelor catre fostii proprietari. Mai sunt Bucurestiul, Clujul, Timisoara.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 08 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter